Prima lanseta spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
O parere utila ar fii daca pescuiesti exclusiv din barca maxim 2,4m lungimea lansete actiune cel mai ideal un 15-40 sau 10-30,cu actiune medie sau de varf, nu ar strica o mulineta cu mai multi rulmenti inclusiv la lagaru de conducere a firului, eventual mai cauta altceva de la ate firme de exemplu la lansete un maver sau chiar trabucco, nu sunt scumpe si de foarte buna calitate.
Parerea mea- mai ales ca la inceput nu trebuie sa investesti mult:
http://www.energofish.ro/product.php/La ... stroy/899/
Eu am avut doua variante: 2.40m si 2.70m si am fost foarte multumit de ele. Plus ca sunt foarte rezistente
Recomand 2,70 m pentru mai multa rezerva de putere
http://www.energofish.ro/product.php/La ... stroy/899/
Eu am avut doua variante: 2.40m si 2.70m si am fost foarte multumit de ele. Plus ca sunt foarte rezistente

Recomand 2,70 m pentru mai multa rezerva de putere
spinning-addicted!
Sunt si eu de acord cu colegii care te-au sfatuit deja ca e prea light. Daca tot iei o Catana de 2,4 m ia-o macar pe cea cu castingul de 10-30 nu pe asta de <20 g.
Eu am boala telescopicelor, si daca ar fi sa recomand una pentru un incepator ar recomanda Shimano Catana Telespin CX (model 2011, nu BX) de 2,4 m, casting 14-40 g. Modele acestea din 2011 au geofibre, dar carbonul XT30/40 este destul de slab fata de altele de la Shimano, daca nu cel mai slab. Acuma nu stiu daca au aparut deja la noi, dar par destul de promitatoare daca au pretul accesibil precum modelele BX din anii trecuti. Daca ai bani mai multi, poti gasi blankuri mult mai bune, dar la pretul asta Catana merita.
Despre mulineta: eu am pe cea de 1000 FA. Pot spune ca sunt destul de bunicele. Oricum, la calitate/pret Catana sunt o alternativa intre cele de calitate ridicata si cele ieftine. Eu zic ca sunt bune, frumos prelucrate si te poti baza pe ele.
2,4 e suficient in opinia mea. Dar daca vrei sa o poti folosi si la mare sau la shefield e mai buna una de 2,7 m. In rest pentru balti si pentru pescuitul de pe mal e suficienta una de 2,4 m.
Ai pus bine intrebarea legata de codificarile la Shimano: am avut 2 bete de la Shimano, ambele Catana. Prima un L de 1,8 rupta forte finuta, casting 3-15 g, si pe asta de 2,1 m Telespin M 10-30 g. Daca la Daiwa e trecut M sau L sau MH, atunci asa si este. La Shimano sunt putin supraevaluate: daca scrie M e cam ML, daca e H e cam MH, etc. Deci ia ceva mai rigid, ca au talentul sa exagereze cu puterea lansetei.
Moderare--> Pelicanule, nu te repeta in mesaje ca ne dai de lucru...merci.
Eu am boala telescopicelor, si daca ar fi sa recomand una pentru un incepator ar recomanda Shimano Catana Telespin CX (model 2011, nu BX) de 2,4 m, casting 14-40 g. Modele acestea din 2011 au geofibre, dar carbonul XT30/40 este destul de slab fata de altele de la Shimano, daca nu cel mai slab. Acuma nu stiu daca au aparut deja la noi, dar par destul de promitatoare daca au pretul accesibil precum modelele BX din anii trecuti. Daca ai bani mai multi, poti gasi blankuri mult mai bune, dar la pretul asta Catana merita.
Despre mulineta: eu am pe cea de 1000 FA. Pot spune ca sunt destul de bunicele. Oricum, la calitate/pret Catana sunt o alternativa intre cele de calitate ridicata si cele ieftine. Eu zic ca sunt bune, frumos prelucrate si te poti baza pe ele.
2,4 e suficient in opinia mea. Dar daca vrei sa o poti folosi si la mare sau la shefield e mai buna una de 2,7 m. In rest pentru balti si pentru pescuitul de pe mal e suficienta una de 2,4 m.
Ai pus bine intrebarea legata de codificarile la Shimano: am avut 2 bete de la Shimano, ambele Catana. Prima un L de 1,8 rupta forte finuta, casting 3-15 g, si pe asta de 2,1 m Telespin M 10-30 g. Daca la Daiwa e trecut M sau L sau MH, atunci asa si este. La Shimano sunt putin supraevaluate: daca scrie M e cam ML, daca e H e cam MH, etc. Deci ia ceva mai rigid, ca au talentul sa exagereze cu puterea lansetei.
Moderare--> Pelicanule, nu te repeta in mesaje ca ne dai de lucru...merci.
nu astepta minuni,de le aceasta lanseta.reconnect scrie:Multumesc pentru sfaturi.
In criza de timp nu am mai stat mult pe ganduri si povatuit de unul dintre utilizatorii de aici mi-am luat aceasta lanseta.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... 10096.html
Ieri mi-a ajuns si sunt multumit de felul cum o simt in mana. Astept sa vad cum se comporta si la apa.
-
- veteran
Re: Prima lanseta spinning
va salut,postez aici pentru a nu mai deschide alt topic,pntru ca deja sunt f multe pe acest subiect,ma interseaza o lanseta de salau pentru lac,actiune fast sau x fast,pentru jiguri,putere de aruncare de la 3 sau 4g ,lungime 2,4m de preferat dar nu m-ar incomoda nici 2,1 pentru ca pescuiesc numai din barca.buget maxim 500 lei.am cautat in forum dar nu am gasit, daca aveti un link unde s-a mai discutat.astept sugestiile dvs.va multumesc anticipat 

-
- junior
Re: Prima lanseta spinning
incearca Shimano Compre ,este O.K.