Prima lanseta spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

reconnect
utilizator nou
utilizator nou

Prima lanseta spinning

Mesaj de reconnect » 14 Sep 2010, 12:40

Plec cu niste prieteni in Delta la sfarsitul acestei luni si as vrea sa-mi cumpar si eu o lanseta + mulineta speciala pentru spinning. Am mai pescuit in tinerete, dar asa dupa ureche, fara sa ma documentez prea mult. De vreo doua zile citesc acest forum si nu m-am lamurit ce ar trebui sa-mi cumpar.

Am pus ochii pe urmatoarele "unelte", care mi se par OK pentru un incepator:

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3636.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2923.html

Am urmatoarele intrebari:

1. Lanseta de 2,4 sau de 2,7?
2. Bat + mulineta (de mai sus) sunt echilibrate ca dimensionare?
3. Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii despre puterea lansetei si actiunea ei. Stiu ca puterea este: ultra light, light, medium light, medium, medium heavy, heavy, extra heavy. De ce as avea eu nevoie pentru a pescui la stiuca in Delta?

Multumesc frumos.

reconnect
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de reconnect » 14 Sep 2010, 12:45

Inca o intrebare:

Actiune lanseta: extra fast, fast, moderate fast, moderate,slow.
La stiuca e nevoie de o lanseta fast sau ma insel?

Ms.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Sep 2010, 13:06

hai ca imi dau eu cu parerea cu toate ca sunt altii mult mai avizati decat mine in privinta asta ...

ziceai ca te duci in Delta, deci consider ca mergi la stiuca, caz in care atat lanseta cat si mulineta mi se par putin cam prea "light" ...

adica in cazul in care dai la stiuca as opta pentru o lanseta 10-30 sau 15-40 (asta daca nu vrei voblere de peste 15cm si oscilante mari si grele) si o lungime de vreo 2,4 iar in privinta mulinetei as merge mai degraba pe o clasa ceva mai mare, minim 3000 ...

in privinta lansetei fast la stiuca ... fiecare da cu ce ii pica mai bine in minte dar in "carti" scrie ca ar trebui o lanseta moderata ... :roll:

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

reconnect
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de reconnect » 14 Sep 2010, 13:14

In primul rand multumesc pentru raspuns.

Si mie mi se pare putin prea light echipamentul, cel putin lanseta, dar acesta mi-a fost recomandat de un vechi prieten, "pescar expert". :) Nu voi folosi oscilante mari, maxim 10 grame.

Mi-ai putea da niste sugestii pentru lanseta + mulineta in aceasta limita de pret - 300 RON, care sa se preteze la pescuitul stiucii. Ms.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Sep 2010, 13:19

Cateva informatii ti-am scris pe privat (mp)...

reconnect
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de reconnect » 14 Sep 2010, 13:24

Am vazut. Mersi frumos. Te-am mai intrebat cate ceva. :)

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 16 Sep 2010, 09:07

La stiuca nu prea ai ce cauta cu un ML, parerea mea. Eu dau cu H (20-50gr), si nu m-as baga la gramaje mai mici (e drept ca arunc cu metale grele si voblere de 12-14 cm), dar oricum, cu orice ai da, trebe cel putin un M 10-30gr, daca nu MH, lungime 2.10 sau 2.40 m. 2.70 mi se pare mult si prea inconfortabil. Mulineta de 2500 e ok, dar 3000 e si mai bine. Decizia iti apartine.

reconnect
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de reconnect » 17 Sep 2010, 10:03

Multumesc pentru sfaturi.
In criza de timp nu am mai stat mult pe ganduri si povatuit de unul dintre utilizatorii de aici mi-am luat aceasta lanseta.

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... 10096.html

Ieri mi-a ajuns si sunt multumit de felul cum o simt in mana. Astept sa vad cum se comporta si la apa. :)

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Sep 2010, 15:18

Salut.... ma bag si eu ca musca'n lapte :lol:
Astazi m-am intors de la o partida reusita de stiuca....toate au fost in jur de 2 kg si un strapazan la vreun kil...
Ideea este alta, am fost mai mult sa probez un bat de la Quantum... de 2,06 m cu actiunea de 3,5-27 gr X-fast. Am dat numai cu gume.... si vreau sa zic ca se comporta extraordinar ... stiucile de 2 kg nu guitau deloc... le aduceam ca pe niste skiuri nautice.... Pana acum dadeam cu o Okuma de 5-25 gr Medium ..... si ma cam dansau stiucile.... ehhh... cu asta le rup dinti.
Concluzie: recomand fast sau x-fast ... iar ca actiunea, depinde ce folosesti (gramaj)
p.s.: mulineta de 2500 ... exceleru de la daiwa
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

aspius
junior
junior

Re: Prima lanseta spinning

Mesaj de aspius » 17 Sep 2010, 18:42

Cum se face, ca dupa o intrebare 'amatoriceasca', apare un raspuns amabil, asa zis profesional, care recomanda un magazin online?

Ce Dumnezeu? Nu ne mai tratati ca niste fraieri....

kkm-as pe betele voastre de pescari.... Dar' nu mai jucati un rol de pescar, daca sunteti vanzator.

of of of

tara de kkt...

reconnect scrie:Plec cu niste prieteni in Delta la sfarsitul acestei luni si as vrea sa-mi cumpar si eu o lanseta + mulineta speciala pentru spinning. Am mai pescuit in tinerete, dar asa dupa ureche, fara sa ma documentez prea mult. De vreo doua zile citesc acest forum si nu m-am lamurit ce ar trebui sa-mi cumpar.

Am pus ochii pe urmatoarele "unelte", care mi se par OK pentru un incepator:

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3636.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2923.html

Am urmatoarele intrebari:

1. Lanseta de 2,4 sau de 2,7?
2. Bat + mulineta (de mai sus) sunt echilibrate ca dimensionare?
3. Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii despre puterea lansetei si actiunea ei. Stiu ca puterea este: ultra light, light, medium light, medium, medium heavy, heavy, extra heavy. De ce as avea eu nevoie pentru a pescui la stiuca in Delta?

Multumesc frumos.

Scrie răspuns