Pescuitul stiuci in prohibitie pe ape naturale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 10 Mai 2006, 00:02

Dar ......nu ai :twisted: Parerea ta este parerea ta si cu asta basta.Fiecare are parerile lui bagate-n cap si nu le scoti de acolo cu nimic,dar nu mi se pare nimic barbar in pescuitul cu momeala naturala la stiuca,mai mult ,sant locuri unde am insistat foarte mult la oscilanta si wobler si nici o stiuca :!: ,dar cu un oblete in carlig sa schimbat situatia.Acuma nu stiu sati spun ca nu am dat destul de pe fundul apei,cand vorbesc de gropi pe rau adanci de 6-8 metrii,sau pur si simplu nu le-o placut culorile oscilantelor si a woblerelor :?: .Si inca ceva :cu momeala naturala nu inseamna ca arunci un bat cu un oblete in apa si stai la bere pe mal pana trage.Poti sa folosesti obletele ca pe un wobler,doar ca lestat usor ca gramaj,o poti plimba mai adinc si mult mai lent decat cu o naluca. PAREREA MEA .
Live for Fishing.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Mai 2006, 08:28

e ''barbar'' pescuitul la baboi , in masura in care nu de putine ori inghite momeala f adanc si nu o mai poti elibera .
Florea Smeu zicea la un moment dat ca e pacat sa dai dupa stiuca la natrurale ....musca f bine si o prinzi la fel de bine la artificiale fie ele oscilante , rotative , voblere sau jeliboane .
Ceva nu faci bine de nu o prinzi la artificiale in locul respectiv .
Nu-ti ramane decat sa incerci si sa variezi nalucile si stilurile de recupaerare pana iti da .
Daaca stiuca e acolo nu exista sa nu o pacalesti .
Baboiul e o ''scurtatura'' care nu-ti da cine stie ce satisfactii ...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Mai 2006, 13:52

[quote="Sorin"]e ''barbar'' pescuitul la baboi , in masura in care nu de putine ori inghite momeala f adanc si nu o mai poti elibera ..[/quote]

Sorine , consider pescuitul la artficiale cu fir subtire mai barbar decit la viu . Eu la stiuca , la viu , nu am dat cu triple , am dat de vreo doua ori cu duble , in rest numai cu cirlig simplu . Monofilament pe tambur si multi gros de struna si am pierdut foarte putine . Doua care mi-au plecat le-am prins dupa o saptamina cu cirligu in falca si prezentau un aspect sanatos , parerea mea .
Cu totu alta ii situatia cind pleaca cu vobleru in bot si se alege cu buzele cusute , pentru ca respectivu pescuieste fin .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Mai 2006, 13:52

[quote="Sorin"]e ''barbar'' pescuitul la baboi , in masura in care nu de putine ori inghite momeala f adanc si nu o mai poti elibera ..[/quote]

Sorine , consider pescuitul la artficiale cu fir subtire mai barbar decit la viu . Eu la stiuca , la viu , nu am dat cu triple , am dat de vreo doua ori cu duble , in rest numai cu cirlig simplu . Monofilament pe tambur si multi gros de struna si am pierdut foarte putine . Doua care mi-au plecat le-am prins dupa o saptamina cu cirligu in falca si prezentau un aspect sanatos , parerea mea .
Cu totu alta ii situatia cind pleaca cu vobleru in bot si se alege cu buzele cusute , pentru ca respectivu pescuieste fin .

Fir Intins!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Mai 2006, 14:15

Problema-i alta , poate nu m-am exprimat eu bine
daca dai la viu , indiferent daca ai carlig simplu sau tripla exista mult mai multe sansa ca stiuca sa inghita adanc si sa o ranesti .Daca e intepata in gat sau in branhii ,,deranju'' e mare si -ti pui problema daca mai trieste sau nu .
Ea dupa cum stii intorce baboiul cu capu inainte sa-l inghita si atunci carligul ajunge unde nu trebuie .
La oscilanta , stiuca o ataca din lateral moment in care de obicei intepi , iar la vobler care are 2 ancore se inteapa doar in gura .
deci , posibilitatea sa o ranesti urat e mult mai mica .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns