pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
Hai ca duc acuma acasa, nu-i am la mine. Ii masor, ii cintaresc, le fac fotografie, si va spun exact cum si ce. Ce zic aia pe site e una si o sa vedem daca ce am eu in cutie corespunde. Ok ?
-
tudor
- Moderator

-
Gata sunt masurati si cintariti. Cel de sus, floating, 14,5 cm si 46 gr.
Cel de jos, sinking, 14,5 cm si 74 gr.
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
Datorita unor defectiuni, vechiul cont nu mai pot sa il folosec, asa ca de acum voi intra cu noul cont- deci danielT= daniel tinte.
@Tudor- de ce spui ca " vrei multe sa stii dintr-o data" ?Topicul l-am deschis ptr. a schimba informatii intre cei pasionati de acest peste si pescuitul lui la naluci. Intrebam de multiplicator ptr. ca un priten sa aratat interesat de alt model de la Abu- Ambassadeur C4.
Frumoase capturi, si din acest motiv am spus ca pestii ft. mari din revistele autohtone nu cred sa fie prinsi la metode tocmai sportive.[/u][/b]
-
danr
- Site Admin

nu cred ca nu poti folosi contul vechi datorita vreunei "defectiuni"
daca ai uitat parola ti-o resetez eu
-
tudor
- Moderator

-
Depinde ce numesti metode sportive Daniel. Pe link-ul pe care l-am dat o sa vezi un ghid spaniol, Alberto care pescuieste pe Ebro linga Escatron. Ala pescuieste aproape numai la naluci. Foarte rar da cu peste viu.
Altul pe care-l vezi e Claude Valette. El este tot pe Ebro dar cam 70 km mai in aval. El pescuieste somnii aproape numai cu peste viu cu metoda pe care am botezat-o la geamandura. Pina in 2004 avea voie cu orice peste viu, si utiliza mult anghila. De anul trecut anghila este interzisa, si utilizeaza carpi sau obleti. Da, da, a prins un exemplar de 2m20 la un oblete de 10 cm cind eram si eu pe acolo.
In Franta metoda cu geamandura nu este utilizata. Aici te lasi sa derivezi cu barca cu doua sau patru lansete in jur, cu plute mari si pesti vii. Plutele sunt reglate la adincimi diferite pe fiecare lanseta. In functie de loc se utilizeaza cloncul sau nu. Metoda asta o practica Xavier Vella, printre altii.
O sa mai vezi pe site-ul ala pe Olivier Couderc. El pescuieste cu naluci sau cu peste mort metoda Drachkovitch.
Ce material folosesc ei ? Alberto pescuieste cu material foarte ieftin pe care-l schimba tot timpul. Lansete de o putere intre 20/100 grame. Material Decathlon, adica fabricat ieftin in Corea pentru aceste magazine.
Claude are lansete facute pe masura care poarta numele lui. Cind am pescuit cu ele aveau mulinete cu tambur fix Mitchell Nautil, mi se pare. Asta pentru ca pe vremea aia era sponsorizat de Mitchell. Pe mulinete avea fir tresat de 0,60mm. Am prins si eu un somn pe materialul lui, 1m88 (sunt abonat la talia asta, am prins mai multi de aceasta talie) de pe mal. L-am scos in mai putin de 5 minute cu toate ca intrase in curent care acolo era puternic. Eu am 100kg si m-am lasat pe spate cu toata greutatea fara sa am senzatia ca s-ar fi putut rupe ceva. Si nu s-a rupt.
Olivier pescuieste din barca cu lansete mort manie de 20/60gr. Are si o lanseta fox pentru casting dar nu m-am uitat nici o data ce marca si putere, cu toate ca vara ma intilnesc des cu el, aproape in fiecare week-end pentru ca pescuim pe aceleasi sectoare. La prinz luam masa impreuna.
Toate monturile folosite la pescuitul cu peste viu sunt facute ca somnul sa se intepe linga buze, sa nu inghita. Dupa fotografii somnii se elibereaza.
E sportiv asta sau nu ?
Tudor
-
danr
- Site Admin

tudor, cred ca se referea la faptul ca la noi unii pesti mari sunt prinsi la plasa, curent, pripon, etc si apoi apar in reviste ca fiind prinsi cu cine stie ce lanseta si mulineta
nu pot sa uit acum cativa ani am citit in ziarul Libertatea despre un somn de zeci de kg prins pe Mihailesti, si autorul sustinea ca l-a prins la boaba de porumb....
-
tudor
- Moderator

-
Ah ok. Stiu si eu pe un tip aici, care munceste pentru Pure Fishing (distribuie Mitchell si Berkley). L-am vazut intr-o revista cu o stiuca mare in brate si in gura stiucii era agatat un silicon berkley.
Pe alta revista era tot o fotografie cu el, cu aceeasi stiuca din alta pozitie, si de data asta avea in gura un vobler de la nu stiu ce firma distribuita tot de Pure Fishing.
Am tras concluzia ca ala pescuia cu doua lansete in acelasi timp, pe fiecare avind o naluca diferita.

-
daniel tinte
- utilizator constant

-
@Tudor- exact ce spunea Dan a fost si in mintea mea. Sportiv nu inseamna numai naluci ci si mort-manie sau alte nade, dar totusi cu bat, mulineta, fir, etc si nu cu plasa, priponul, curentul electric sau gaz, "japca sau grebla"( cum se mai numeste pe la noi), etc si care apoi se falosesc prin reviste cu "capturile" lor si chiar iau premii sau sunt considerati ca puncte de referinta.
Dar sa revenim la "durerile" noastre, si sa mai dezbatem cum sa pacalim acest peste si pe apele noastre.