Pescuitul somnului cu artificiale
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitul somnului cu artificiale
Lansez o discutie pe tema pescuitului de somn dar la momeli artificiale. Astfel ar fi interesant zic eu sa vedem fiecare ce pareri are legate de cel mai bun echipament si cele mai eficiente naluci:
1. Modele de bete-firma, actiune, lungime, etc.;
2. Mulinete -firma, marimea;
3. Naluci-voblere, shaduri, alte naluci- firme, modele, culori;
4. Fire utilizate.
1. Modele de bete-firma, actiune, lungime, etc.;
2. Mulinete -firma, marimea;
3. Naluci-voblere, shaduri, alte naluci- firme, modele, culori;
4. Fire utilizate.
poate era bine sa contiunam discutia aici: www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=40
este acelasi subiect.
ps. sper ca nu te-ai suparat.
este acelasi subiect.
ps. sper ca nu te-ai suparat.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- costica_fishing
- veteran
@adilucu-nu am de ce sa ma supar. Si eu am intervenit in topicul respectiv, dar ar fi interesanta o discutie mai larga decat ce a fost acolo.
Scuzele mele, dar am uitat cateva precizari:
Pescuit de pe mal, preponderent ape curgatoare gen Mures, Cris, Olt sau chiar Dunare.
Perioadele anului si nalucile cele mai productive(mersi de precizare costica).
Si cireasa pe tort- locurile cele mai potrivite(nu intereseaza un loc anume de ex. km 10 Cris, Zona Varsand) ci un principiu de a gasi locuri propice si perioade favorabile.
Am deschis aceasta discutie ptr. a ne familiariza toti cu acest stil de pescuit si echipamentul considerat de fiecare din noi cel mai potrivit.
Scuzele mele, dar am uitat cateva precizari:
Pescuit de pe mal, preponderent ape curgatoare gen Mures, Cris, Olt sau chiar Dunare.
Perioadele anului si nalucile cele mai productive(mersi de precizare costica).
Si cireasa pe tort- locurile cele mai potrivite(nu intereseaza un loc anume de ex. km 10 Cris, Zona Varsand) ci un principiu de a gasi locuri propice si perioade favorabile.
Am deschis aceasta discutie ptr. a ne familiariza toti cu acest stil de pescuit si echipamentul considerat de fiecare din noi cel mai potrivit.
Hai sa vb. despre somn :
Echipamentul meu : lanseta balzer Diabolo II act. 30 -90 2.70 m. 2 tronsoane , carbon im6 , si mai una balzer PowerStick Aal 3 m . , act 90-120 2 tronsoane , carbon , varf fibra plina . Mulinete dam quick bc250 de 50 , baracuda alta ( o ciufa - dar trage k un motor ) .
Intrucat somnul la artificiale din experienta mea merge doar in anumite perioade - prima - la spalare prin mai , si a doua in august noaptea - la artificiale .
naluci - voblere cat mai mari , oscilante la fel .
te uiti pe unde " salta " si incepi : dai ici , dai colo .
rezultate : buc. intre 7 si 26 kg.
Apropape numai la vobler .
Dar si la shad , accidental in timpul pescuitului la salau .
In rest doar la fix , ca sti si tu ca e puturos .
Echipamentul meu : lanseta balzer Diabolo II act. 30 -90 2.70 m. 2 tronsoane , carbon im6 , si mai una balzer PowerStick Aal 3 m . , act 90-120 2 tronsoane , carbon , varf fibra plina . Mulinete dam quick bc250 de 50 , baracuda alta ( o ciufa - dar trage k un motor ) .
Intrucat somnul la artificiale din experienta mea merge doar in anumite perioade - prima - la spalare prin mai , si a doua in august noaptea - la artificiale .
naluci - voblere cat mai mari , oscilante la fel .
te uiti pe unde " salta " si incepi : dai ici , dai colo .
rezultate : buc. intre 7 si 26 kg.
Apropape numai la vobler .
Dar si la shad , accidental in timpul pescuitului la salau .
In rest doar la fix , ca sti si tu ca e puturos .
- costica_fishing
- veteran