pescuitul salaului noaptea

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihaimircea
veteran
veteran

pescuitul salaului noaptea

Mesaj de mihaimircea » 16 Noi 2006, 13:18

Vreau sa incerc pescuitul la salau noaptea pe un canal de fuga si am urmatoarele intrebari catre cei cu experienta.

1. Rezultatele noaptea depind de intuneric sau de ora? Adica acum este noapte si la ora 7-8 seara.
2. Salaul este deranjat de o sursa de lumina? ca sa nu cad in apa si sa vad si unde arunc trebuie sa vad si eu ceva. O lampa frontala? Faruri de la masina? Prea multa lumina banuiesc ca ar elimina efectul de noapte.
3. Salaul noaptea urca la suprafata? Inseamna ca nu se mai aplica regula cu jigul pe fund?
4. si cel mai important: este intr-adevar mai productiv? care este secretul?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 16 Noi 2006, 14:45

Noaptea eu dau cu voblere Floating sau Jointed, sursa de lumina este posibil sa-l deranjeze salaul fiind sperios.
Este mult mai productiv pescuitul de noapte la salau si nu este nici un secret. Salaul este peste nocturn ziua sta ascuns in zone adanci sau pe structuri subacvatice si ataca oportunist, daca tragi ceva pe langa el poate ataca dar cu siguranta nu cauta el prada. Noaptea iese la vanat si ataca pestii diurni care inopteaza la suprafata apei, in zone cu mult oblete poti sa auzi salaul noaptea cum plescaie pestisorii de pe suprafata apei.
Noaptea iti sugerez sa folosesti naluci care evolueaza la adancimi de maxim un metru.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 16 Noi 2006, 15:19

salut,
din cate am observat, intainte de rasarit si de apusul soarelui, ex: vara intre 5-6 exisata situatii cand `rupe, dar exista si exceptii sa iei salau ziua pana in ora 10-11 am. Dar totul depinde sa sti sa cauti salaul, degeaba mergi sa cauti salaul unde nu umbla ca doar vei grebla apa cu voblerul, cum sa mai discutat nisip, fund tare, pietre si praguri.... :wink:
be smart be silent be deadly.....

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Noi 2006, 17:04

intr-adevar, cel mai bine diminetata devreme inainte de rasarit si noaptea dupa lasarea intunericului am luat salau, si l-am vazut ceva mai activ... dar am prins si la 12 noaptea salau, dar si la 10-11 ziua...si pe intuneric am luat mai bine la twister direct cu jig-ul pe substrat, dar si la vobler, SR si SSR!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Noi 2006, 17:39

1. Rezultatele noaptea depind de intuneric sau de ora? Adica acum este noapte si la ora 7-8 seara.
2. Salaul este deranjat de o sursa de lumina? ca sa nu cad in apa si sa vad si unde arunc trebuie sa vad si eu ceva. O lampa frontala? Faruri de la masina? Prea multa lumina banuiesc ca ar elimina efectul de noapte.
3. Salaul noaptea urca la suprafata? Inseamna ca nu se mai aplica regula cu jigul pe fund?
4. si cel mai important: este intr-adevar mai productiv? care este secretul?

nu exista reguli
poate trage la inceputul , mijlocul sau sfarsitul perioadei de intuneric :)
poate veni in mal sa atace sau poate sta pe fundul apei la adancime
poate sta in locuri ferite de curent sau in curent

nu se pune problema daca este productiv sau nu, problema este: trage noaptea sau ziua sau la rasarit si la apus ?
am prins salau pe fund noaptea la twister in miezul verii, si am prins salau noaptea la vobler in noiembrie pe 5 grade afara si 7 in apa.....
la 1 m de mal.....

de ex. la noapte la 3 plec cu eugen la dunare, la 5 intram cu barca sa vedem daca da pe intuneric
partida trecuta ziua pe soare am avut 4 tac-uri, dar am primit informatia ca pe locul ala s-a luat salau numai noaptea ( la baboi viu, ce-i drept )

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 16 Noi 2006, 19:05

Cu alte cuvinte trebuie sa ma duc si sa incerc :) Asta si aveam de gand. Daca nu mai auziti de mine inseamna fie ca am cazut in apa si m-am inecat fie ca ii zapacesc si nu imi vine sa plec :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Noi 2006, 01:09

trag o concluzie ca nu conteaza culoarea, marimea ci doar vibratia in conditiile in care nici pestele nu cred ca vade mare lucru noaptea in apa?! :shock:

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 17 Noi 2006, 07:36

johnnybravo scrie:trag o concluzie ca nu conteaza culoarea, marimea ci doar vibratia in conditiile in care nici pestele nu cred ca vade mare lucru noaptea in apa?! :shock:
Pai, pentru ce are ochii aia mari si frumosi.......ca buha, doar ca sa ocupe spatiu? :lol:
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Noi 2006, 18:08

mihaimircea scrie:Cu alte cuvinte trebuie sa ma duc si sa incerc :) Asta si aveam de gand. Daca nu mai auziti de mine inseamna fie ca am cazut in apa si m-am inecat fie ca ii zapacesc si nu imi vine sa plec :)
Sparge-i!!!!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Noi 2006, 23:33

johnny, salaul vede f. bine noaptea, la salau conteaza intotdeauna ( sau mai bine zis poate conta ) marimea, culoarea si vibratia

Scrie răspuns