Pescuitul Salaului -noaptea

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 06 Mar 2011, 14:50

mircea pancu. Depinde de vobler. Adica de barbeta si de bilele care le are sau nu. Un Husky Jerk de exemplu, care este suspending, este destul de agresiv, fata de alte voblere. Ai vazut vreodata cu Tail Dancer in actiune ? Cei de la Rapala spun ca este vobler special conceput pt. salau. Teoria e una. Practica e alta: nu am luat nici un salau cu Tail Dancer. In schimb la alte crank-uri si inclusiv la no-name-uri am luat salai frumosi.

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 06 Mar 2011, 15:11

Pe Tail Dancer Hentzone a luat ceva salai dintre care unul de aproape 4kg

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 06 Mar 2011, 15:26

TopGear scrie:mircea pancu. Depinde de vobler. Adica de barbeta si de bilele care le are sau nu. Un Husky Jerk de exemplu, care este suspending, este destul de agresiv, fata de alte voblere. Ai vazut vreodata cu Tail Dancer in actiune ? Cei de la Rapala spun ca este vobler special conceput pt. salau. Teoria e una. Practica e alta: nu am luat nici un salau cu Tail Dancer. In schimb la alte crank-uri si inclusiv la no-name-uri am luat salai frumosi.
Depinde foarte de mult de tipul de apa in care vrei sa folosesti, fiecare apa dupa caracteristici are doar cateva voblere pe care poti sa joci cum trebuie altfel nici o captura... daca un vobler face ravagii pe o anumita portiune, in alte zone poate sa fie un esec total, Salmo Thrill este conceput pentru Avat si unii prind somn si salau, altii prind bine avat si iarasi altii nu prind nimic...
Cu tail dancer am luat cativa mustaciosi, dar trebuia sa leg cu un textil ochetul de prima ancora fiindca am patit cu cativa ca au rupt barbeta si dusi au fost... foloseam in zona gropanelor de 5-6 m lansam in apa mica si cand intra pe adanc era si peste pe el ... :wink:

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 07 Mar 2011, 09:39

eu sunt unu dintre cei care nu au luat nimic pe trill,cei drept nici nu am insistat foarte mult cu el,am patit sa ajung pe malul apei bateau avatii-n draci dadeam 20-30 lanseuri cu tril nimic puneam yozu-ri cristal vibe sau livebait sau lingura si dupa 2-3 lanseuri pac avatu,din acest motiv nu am mai prea dat cu el cred ca nu i-am prins miscarea

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 07 Mar 2011, 20:06

kzoli si bogdan_mihu. Ce spuneti voi, confirma mult discutata si ras-discutata <<teorie a relativitatii nalucilor artificiale in mediul acvatic>>, adica faptul ca nu exista nici o regula clara, batuta in cuie. De ce se prinde mreana la SSR sau la crank ? De ce se prinde crap la twister? De ce se ia avat la shad relax ? Sunt exceptii ce confirma regula de care va spuneam mai sus: ca nu exista nici o regula. La toate astea trebuie neaparat adaugata multa-multa practica! Restul e can-can.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Mar 2011, 20:24

TopGear scrie:kzoli si bogdan_mihu. Ce spuneti voi, confirma mult discutata si ras-discutata <<teorie a relativitatii nalucilor artificiale in mediul acvatic>>, adica faptul ca nu exista nici o regula clara, batuta in cuie. De ce se prinde mreana la SSR sau la crank ? De ce se prinde crap la twister? De ce se ia avat la shad relax ? Sunt exceptii ce confirma regula de care va spuneam mai sus: ca nu exista nici o regula. La toate astea trebuie neaparat adaugata multa-multa practica! Restul e can-can.

de prins se prinde .mai trebuie pusa si intrebarea :cand ?
am prins crap si mreana la oblete viu cand dadeam dupa saloo ,in dunare ,toamna tarziu :wink:

poate se profileaza si vre-un cumul de "coincidente " care nu cred ca sunt exceptii .

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 07 Mar 2011, 20:45

Ei, vezi ? Tocmai ceea ce explicam mai sus. Exista zeci de necunoscute in ecuatia [Pescar-lanseta-fir-naluca-apa-conditii meteo] = captura.
Chair nu am mai auzit de crapi prinsi la oblete. Stiu ca la o anumita varsta crapul devine si carnivor, dar pe alte balti/lacuri nu am mai auzit sa se f prins. Oricum, Dunarea in sine este o exceptie mare de tot, daca o comparam cu alte ape curgatoare din Romania.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Mar 2011, 21:02

TopGear scrie: Chair nu am mai auzit de crapi prinsi la oblete. Stiu ca la o anumita varsta crapul devine si carnivor, dar pe alte balti/lacuri nu am mai auzit sa se f prins.

ba si pe lacuri/balti. pe o incinta din delta am prins la oscilanta.si nu numai eu. inclin sa cred ca nu-i exceptie .poate cunostiinte insuficiente .aia nu inseamna ca sa deschidem un topic "la ce lingura trage crapul cel mai bine " :lol: :lol: chestiile astea sunt totusi TABU :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Mar 2011, 21:02

:oops: mananca fiecare peste ce apuca...daca ar fi hrana abundenta nu ar fi problema dar in apele noastre poluate... si oricum gusturile nu se discuta fiecare mananca ce apuca :lol:

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 07 Mar 2011, 21:19

am mai auzit si eu crapi la naluci precum vobler sau twister dar miam adus aminte de un tip care a prins intro dimineata ,4 carasi la kil cu pescuti danad dupa bibani

Scrie răspuns