Pescuitul la patrav in ape curgatoare!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Iul 2010, 11:48

pune doar agrafa, cat mai mica
vartejul oricum nu prea ajuta, firul se rasuceste cu vartej cu tot
mai bine lasi din cand in cand firul liber pe apa la vale, fara naluca, ca sa se dez-rasuceasca.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 16 Iul 2010, 12:10

corect, eu dupa 3-4 lansari il las in aer si se dezrasuceste, mai ales cand folosesc rotative in curent puternic, altfel risti sa iasa firul de pe tambur cand nu este tensionat din cazua rasucirilor . 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 16 Iul 2010, 22:42

Alecu14 scrie:Scuza'ma ca te intreb da...cine e gerula si ce legatura am eu ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Glumesc....
Asculta la ce zice Tavi...el le are cu chestile astea :wink:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 18 Iul 2010, 20:37

Vineri am venit de la munte, undeva in apuseni, pe un parau, singura naluca la care am prins a fost un rapala imitatie de boisean de 5cm, floating. Am prins inclusiv un pastrav aproximativ cat voblerul, deci asta cu dimensiunile mici ale nalucilor pt mine e aberatie. Am dat cu rotative de diferite productii si dimensiuni, voblere de diferite feluri, firme, etc, aveam prezentari insa pastravii decat pupau sau decat urmareau naluca, in schimb la boisteanul ala se repezeau ca nemancatii (nu mai mari de 25cm). Precizez faptul ca pe paraul respectiv boisteanul era inexistent. Agrafele si vartejurile ma indoiesc sa sperie pastravii, sunt la urma urmei niste pesti nu oameni de stiinta.

cristinel33
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristinel33 » 07 Aug 2010, 08:55

Fario_nebunu scrie:
Alecu14 scrie:Mai sunt aprox 2 sapt pana voi pleca in acel loc de pescuit.Le multumesc celor care m'au sfatuit pentru ca au avut rabdare sa imi explice totul.In caz ca cineva mai vrea sa imi mai dea un sfat care crede ca a fost omis....le multumesc si lor.
:) :) :)
Cu placere, fin intins! Eu am vazut in 2009 Bistrita in Vatre Dornei si arata bine, e imposibil sa nu fie pastrav acolo. Si mai jos, spre Zugreni arata f bine, dar drumul in schimb....execrabil, rupi masina.
Intradevar sunt locuri frumoase acolo , si eu am zis ca merg dar dupa toate ploile ce par ca nu se mai opresc apa este nepescuibila . :(

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Aug 2010, 22:54

De curand am fost spre Rajnov pe un mic parau care e mreu tulbure din cauza "lucrului la padure" si al dezpaduririlor - micii afluenti ii aduc constant noroi. Ei bine am prins 2 pastravi mici (10 cm) care din cauza apei tulburi si-au schimbat coloratia. Au devenit albiciosi si erau f slabi. Puncte rosii aveau dar rare si mici in schimb puncte negre aoroape deloc. Precizez ca erau pastravi indigeni (fario). Ma bate gandul ca in apa aia mereu tulbure vor ajunge si orbi ca oricum nu cu vederea gasesc prada (rame, larve etc.) ci prin linia laterala. Doar la rame si viermusi se mai pot prinde pastravi pe acea apa iar talia a scazut de la 20 cm in media prin anul 2004 la....14-15 cm acum. Mai stie cineva cazuri similare?

Cao
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cao » 21 Aug 2010, 13:00

In primul rand sa imi cer scuze domnului/sorului Alecu14, ca ii 'abuzez' topicul pentru a fura si eu cateva informatii, dar am zis ca nu are sens sa deschid alt topic sub acelasi nume.

Curand planuiesc sa ajung la un festival in Valea Doftanei, unde ma voi caza la o casa prin fata careia va trece raul/paraul/ceofiala Doftana, un coleg mi-a spus ca pe acolo ar ajunge pastravul, e apa curgatoare, destul de lata, dar nu prea adanca, vreo 30cm cica.

Acum am zis ca ar merita sa imi iau batul cu mine sa incerc o partida mica, am o jucarica pe care am cumparat-o special pentru spin tot la recomandarile celor de pe acest forum, o Maver Stralis Light Plus Spigot de 2.10 cu o Ryoby Ecusima. Am fir powerpro galben de 6 lb(parca, daca nu-i de 6 atunci e de 8 lb).

Intrebarile mele sunt: e bun firul asta al meu? sa trec pe ceva fluo/mono care are nume gen 'Super Trout Advance'?

Si daca stie cineva ceva de zona aia, a fost pe acolo, stie ce e sau cel mai probabil ce NU E, in apa aia?

De asemenea, am vazut o contraptie pe un site numita 'trout magnet', care seamana cu un jig cu un silicon in 'coada', merge incercat si la jiguri? mici, evident.

cam atat:)

Stima.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 21 Aug 2010, 18:15

Lanseta si mulineta snt ok,fir eu zic sa pui mono transparent,uita de textil la pastrav,iar ca naluci,daca apa nu depaseste 30 cm foloseste rotativele sau chiar salmo tiny...Trout magnet nu am folosit

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 22 Aug 2010, 00:42

Salutare. Eu sunt incepator in tehnici de pescuit la pastrav cu rotative / voblere. Am achizionat o lanseta ET Skill 1 2.1m si o mulineta Okuma Zeon ZR15. Lansarea rotativelor Mepps Aglia 00, 0, 1 este mult mai usoara si relativ precisa comparativ cu echipamentul care il aveam inainte.
Folosesc fir Jaxon Eternum 0.16 alb/transparent si rotativele Mepps le-am legat cu agrafe + vartej (http://www.totalfishing.ro/agrafe-varte ... -4163.html). Locatia este Valea Sohodolulului, unde apa este tulbure in ultimul timp.
Problema este ca nu am avut nici un fel de atac la Mepps Aglia 00, 0, 1 (gold, silver) si nici la diverse (mini) voblere Jaxon cu care am incercat.
Puteti sa imi dati sfaturi in privinta tehnicilor de lansare / recuperare, modele de rotative / voblere, sa folosesc agrafa cu vartej sau fara ?
Multumesc!

PS: Sper ca nu este off topic.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 22 Aug 2010, 02:03

Nu-i din cauza echipamentului, daca e apa tulbure mai bine stai acasa. Incearca si voblere minnow o sa ai surprize frumoase.

Scrie răspuns