pescuitul codului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 14 Sep 2006, 23:50

Mihaltul e ruda cu codul, in aceeasi masura in care zvirluga e ruda cu crapul. :lol:
Adica fac parte din familii diferite (codul: Gadidae, mihaltul: Lotidae) si acelasi ordin: Gadiformes

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 15 Sep 2006, 07:06

bogdank scrie:Mihaltul e ruda cu codul, in aceeasi masura in care zvirluga e ruda cu crapul. :lol:
Adica fac parte din familii diferite (codul: Gadidae, mihaltul: Lotidae) si acelasi ordin: Gadiformes
http://filaman.ifm-geomar.de/Summary/Sp ... php?id=310

Gadiformes = Cod

Multumesc ca mi-ai confirmat teoria. Nu stiam ca zvarluga este ruda cu crapul, dar promit sa ma documentez si voi reveni ulterior. :wink: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Sep 2006, 13:57

[quote="CDan"]
- de regula traieste pe fundul apei, nu pelagic, si in cavitati: grote, [/quote]

Ce frumos cind pestele ( nu neaparat cod ) se baga rapid in grota , simti firu cum freaca pe buza stincii , mai ales daca ii textil , daca-i mare duce fir de pe tambur , pin la urma cedeaza ceva , scoti vreo 15 m de fir zgiriat , facut varza si te gindesti duios la indemnurile spre finete citite pe forum .

fir Intins!!!

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 15 Sep 2006, 16:34

SF scrie: Ce frumos cind pestele ( nu neaparat cod ) se baga rapid in grota , simti firu cum freaca pe buza stincii , mai ales daca ii textil , daca-i mare duce fir de pe tambur , pin la urma cedeaza ceva , scoti vreo 15 m de fir zgiriat , facut varza si te gindesti duios la indemnurile spre finete citite pe forum .

fir Intins!!!
:lol: & loooooooool

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 15 Sep 2006, 22:59

Merci Dane pt. sugestii. Intrebai de modul in care pescuiesc. Am o barca cu motor( nu e tocmai genul de barca de pescuit, e o barca sport cu care nu ma simt in siguranzta in conditzii de vint puternic) dar nu prea am cunostiintze de navigaztie si mi-e cam frica sa ma indepartez de zona unde stau. Marea intinsa ar fi undeva la vre-o 40 de km. distanta (prin arhipelag) dar sunt multe insule si canale si riscul sa ma ratacesc e destulde mare. Zona in care obisnuiesc sa pescuiesc este destul de aproape de limita orizontului dar probabil ca nici densitatea de cod nu e suficient de mare pt. capturi la unditza. O alta problema ar fi ca, se spune despre cod ca ar fi un peste inerzis aici. Deci capturile intimplatoare de cod nu pot fi pastrate. Inca nu am citit nimic concret am auzit vb. intr-un magazin de pescarie.

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 17 Sep 2006, 20:41

ioanignat scrie:Merci Dane pt. sugestii. Intrebai de modul in care pescuiesc. Am o barca cu motor( nu e tocmai genul de barca de pescuit, e o barca sport cu care nu ma simt in siguranzta in conditzii de vint puternic) dar nu prea am cunostiintze de navigaztie si mi-e cam frica sa ma indepartez de zona unde stau. Marea intinsa ar fi undeva la vre-o 40 de km. distanta (prin arhipelag) dar sunt multe insule si canale si riscul sa ma ratacesc e destulde mare. Zona in care obisnuiesc sa pescuiesc este destul de aproape de limita orizontului dar probabil ca nici densitatea de cod nu e suficient de mare pt. capturi la unditza. O alta problema ar fi ca, se spune despre cod ca ar fi un peste inerzis aici. Deci capturile intimplatoare de cod nu pot fi pastrate. Inca nu am citit nimic concret am auzit vb. intr-un magazin de pescarie.
Nu stiu de situatia de la Stockholm dar aici in sud chiar pot sa cumpar bilet pe vaporas de pescuit (deci care face ture regulate) si se poate pescui directionat pe: cod, scrumbie, macril sau calcan. Bineinteles ca exista limite minime de marime, dar e libera pecuirea codului. Aici nu ai restrictii in mare si e gratuit.

Asta cu 40 km distanta e in modul urmator: eu nu am vrut sa zic ca trebuie sa te indepartezi f mult de mal ci ca trebuie sa gasesti ape adinci, nu de 1-3 m. Codul vine intimplator la mal si in majoritatea timpului el sta acolo un "s-a stabilit": teritoriul lui. Nu traieste singur ci in grup, iar uneori daca terenul ii asigura posibilitatea de a se ascunde pot fi f multi indivizi pe o suprafata destul de redusa.

Daca vrei putem continua pe privat.
Expert in a invata rima sa inoate.

Scrie răspuns