Pescuit sau braconaj?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit sau braconaj?
Va las sa va dati cu parerea, stiu ca multora dintre voi nu li se pare nimic anormal. Mie mi se pare total deplasat si nociv:
http://www.pescuit-rapitori.ro/pescuit- ... u-braconaj
http://www.pescuit-rapitori.ro/pescuit- ... u-braconaj
www.spinningclub.ro
Re: Pescuit sau braconaj?
...dezvolta tu putin ca sa vedem in ce "directie ne orientam "...tyrael scrie:... Mie mi se pare total deplasat si nociv...

...eventual , poti sa incepi cu explicarea termenului "braconaj"
Radu ce este de explicat? Nici nu trebuie cuvinte si sa explic cuvantul braconaj?! E simplu, ai vazut niste poze ce crezi e legal si moral sa iei pestele ala acasa? Chiar daca e prins la lanseta...
www.spinningclub.ro
Spre exemplu nici nu am idee care e legislatia cu privire la cat somn se poate retine, eram curios de pareri pur si simplu in contextul populatiei de peste din ce in ce mai scazute
www.spinningclub.ro
...OK , aici am vrut sa ajungtyrael scrie:Radu ce este de explicat? Nici nu trebuie cuvinte si sa explic cuvantul braconaj?! E simplu, ai vazut niste poze ce crezi e legal si moral sa iei pestele ala acasa? Chiar daca e prins la lanseta...
....titlul topicului tau nu are nimic comun cu ceea ce vrei tu sa expui aici
...in schimb ai perfecta dreptate , in sensul ca ce este prezentat in linkul dat de tine nu are nimic comun cu pescuitul sportiv , cu respectarea legii in ceea ce priveste cantitatea de peste retinut si nici cu moralitatea
...dar :
...daca este prins la lanseta , este perfect legal , atat timp cat in capatul firului lansetei se afla o naluca sau o momeala
...in poze sunt mai multi pescari si s-ar putea ca fiecarui pescar sa-i revina cate un peste , iar in cazul acesta este perfect legal

...si tot asa putem divaga in continuare facand referire la constiinta , spirit educativ , respectarea legii...
...cert este doar faptul ca suntem un popor lipsit de cele mai elementare elemente ale civismului si incepand cu cei care conduc destinele acestui neam si pana la ultimul individ din cea mai de jos patura sociala , moralitatea lipseste cu desavarsire ...ala ce are destul crede ca nu-i este de ajuns si mai vrea , iar cel ce nu are deloc face tot posibilul sa supravietuiasca
... sa vedem cine mai arunca piatra
...asta-i grav !tyrael scrie:Spre exemplu nici nu am idee care e legislatia cu privire la cat somn se poate retine...

Asa e nu e cel mai inspirat titlu, l-am scris rapid si la nervi...
www.spinningclub.ro
Asa cum zicea si old_radu, nu putem cataloga faptele ca fiind braconaj. Nu mai tin minte exact (de ani buni nu mai retin absolut nici un peste, asa ca nu m-a mai interesat neapatrat subiectul), dar stiu ca exista o limita cantitativa in ceea ce priveste pestele retinut. Ceva de genul maxim 5kg de peste sau un singur exemplar care depaseste 5kg. Acolo erau mai multe exemplare trecute evident de cele 5kg, dar si mai multi pescari. Asa ca, teoretic, fiecare ar fi avut dreptul la cate unul.
M-am mai exprimat (aici si pe alte forumuri, indiscutii cu oficiali locali, etc.) despre stupiditatea legii romanesti care prevede limitele de retinere. In tarile normale la cap exista o limita minima (ca la noi), dar completata si cu o limita maxima in ceea ce priveste dimensiunea exemplarelor de peste care pot fi retinute in pescuitul sportiv. Noi protejam puietul, dar suntem incurajati de lege sa retinem tocmai reproducatorii...
Bine, asta presupunand ca mai da cineva doi bani pe respectarea legii. Nu stiu cum e pe la voi, dar la mine in judet (Bihor), de cativa ani buni practic nimeni nu mai gestioneaza pescuitul sportiv. Mai face jandarmeria cate o actiune pe an, la butoniera cu cate-un reprezentant ale vajnicelor si cvasiinexistentelor asociatii de pescari, fac cate o poza cu cate un amarat, s-o poata da la ziar, si basta. Asociatiile de pescari sunt ocupate sa se macelareasca intre ele, asa ca apele au ramas ale nimanui. Si se vede...
Asta in ceea ce priveste aspectul legal...
Daca e sa vorbim despre aspectul moral al faptelor prezentate de tine, da. Pot sa condamn lacomia. Si Biblia o face. Ce folos?
Mai exista moralitate la romani?
Da. Evident. In cazuri izolate...
Ca natie ne-am dus naibii de mult...
M-am mai exprimat (aici si pe alte forumuri, indiscutii cu oficiali locali, etc.) despre stupiditatea legii romanesti care prevede limitele de retinere. In tarile normale la cap exista o limita minima (ca la noi), dar completata si cu o limita maxima in ceea ce priveste dimensiunea exemplarelor de peste care pot fi retinute in pescuitul sportiv. Noi protejam puietul, dar suntem incurajati de lege sa retinem tocmai reproducatorii...

Asta in ceea ce priveste aspectul legal...
Daca e sa vorbim despre aspectul moral al faptelor prezentate de tine, da. Pot sa condamn lacomia. Si Biblia o face. Ce folos?
Mai exista moralitate la romani?
Da. Evident. In cazuri izolate...
Ca natie ne-am dus naibii de mult...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
De ce e grav Radule? Nu retin peste, iar daca retin 5 pesti pe an nu incalc nici o lege cu siguranta. Chiar daca nu o stiu, grav este sa nu ai moralitate, aia nu se invata, legile se invata!
www.spinningclub.ro
Musti si la mine in judet este dezastruos, la fel ca in majoritatea tarii, dar ce se intampla de la Dragasani in jos e catastrofal. Acolo chiar e sat fara caini
www.spinningclub.ro