Pescuit sau braconaj?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Re: Pescuit sau braconaj?

Mesaj de Zamfi » 23 Ian 2015, 21:58

deci:ce putem rezolva? :roll:
Hmmm...Cum zice tyrael.Insa ...am o solutie pentru tine :P Anul trecut am fost in Delta cand ningea pe Valea Prahovei :headbash: A fost frig tare ... :headbash: Insa am prins si ceva peste si ,foarte important, nu am vazut nici 500 de cai frumosi :mrgreen: ,nici lanturi spanzurate de grumaji grosi ,nici manele ,nici (asta la categoria din pacate :elkgrin: ) "bucati" :lol: Care va sa zica ...se poate! :wink: Delta iarna...e ca o bautura tare.Cine se imbeata repede ...sta acasa! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cipcop
junior
junior

Mesaj de cipcop » 26 Ian 2015, 14:15

Salutare!
Din punctul meu de vedere, acesta este braconaj pur si simplu!
Cati pescari erau in spate, 10??? (toti cu permise si toti si-au oprit un peste)..???? Hai lasa-ti-o in masa!!! Asta e vrajeala...
Si chiar daca erau multi....ok ..opresti 1-2 pesti la dimensiunea asta...si ii imparti si cu ceilalti.....nu retii ca cretinul nesatul tot ce prinzi!!!!
Garantez...aia au retinut tot ce au prins...ca de aia au facut poza cu gramada de somni...daca erau decenti faceau o poza cu un somn mai mare si atat!!!! Dar ghiolbanului nu ai ce sa-i ceri!!!! Asemenea imbecili sunt din pacate o specie din ce in ce mai des intalnita la noi in tara si populatia pescicola este invers proportionala cu acea specie!!!!!
Ca sa nu mai spun, ce p**a mea intelegi dintr-un somn la dimensiunea asta?? Ce e o bila de grasime...!!!
Din pacate se pare ca unii nu se maturizeaza nici la 40 de ani!! Chestii de astea cu poze facut la mormanul de peste faceam la 15 ani ..cand eram mic si prost....se pare ca unii insa nu depasesc aceasta varsta si aceasta stare niciodata!!!!
Ce rost are sa comentam....spuneau unii..ARE ROST!! SI ASTA TINE DE MENTALITATE!!!!! si DE EDUCATIE!!!!!!!!
Voi chiar nu vedeti ca de la an la an este mai putin peste pe natural?!!! Sau traiesc doar eu in tara asta?! Asta e datorita si celor ca indivizii din poza care nu au nici o limita!!! si nici un bun simt! Ce naiba...nu spune nimeni ca nu e ok sa opresti cate un peste.....dar cu masura!! Si masura ar trebui sa fie legea..dar mai ales bunul simt!!!
Stim cu totii cum sunt stabilite dupa ureche periaodele de prohibitie la noi!!!!! Teoretic, daca in afara perioadei de prohibitie prinzi o femela cu icre.....chiar daca legea nu te forteaza sa o eliberezi......ar trebui sa te forteze constiinta si bunul simt personal...insa din pacate la noi in tara acestea sunt din ce in ce mai rare!!
Din cauza lipsei de bun simt in principal si a nesimtirii..."pescarii" de ML-u braconeaza......nu de foame! Si din punctul meu de vedere asta ar trebui sa faca un pic de beci! Daca pe unul care moare de foame il mai inteleg....astia nu au NICI O SCUZA!!!
Asa ca eu zic ca titul este BINE ALES!!!!

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 26 Ian 2015, 18:44

Si aici parerea pescuitorului, nu ca ar conta, dar cum spuneam, nu a inteles nimic
Imagine
www.spinningclub.ro

alexdavid
junior
junior

Mesaj de alexdavid » 31 Ian 2015, 11:05

tyrael scrie:Musti si la mine in judet este dezastruos, la fel ca in majoritatea tarii, dar ce se intampla de la Dragasani in jos e catastrofal. Acolo chiar e sat fara caini
aveti perfecta dreptate:km de monofilament,siruri cu sute de carlige(in sezon nu acum) mai ales in prohibitie si curent(cea mai noua metoda de pescuit la somn pe olt).asta in zona slatina.sunt sigur ca si mai jos e la fel.

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreifishing » 21 Feb 2015, 18:07

Treaba asta se petrece și puțin mai sus pe apă, pe unde stă păstrăvul. Vara trecută ,prin august , am întâlnit niște pescari pe apă care erau mândri de capturile lor. Ce credeți că mi-au arătat mie, un muscar amărât ce dădea la uscată și cu slabe șanse să agăț ceva pentru că păstrăvul deja nu se mai pre ridica sus!? Păstrăvi de dimensiuni cuprinși între 30-50 cm prinși la PEȘTIȘOR VIU!!! Ce să fi făcut?? Eu urcam pe apă ei coborau în jos. După ce am vorbit cu ei s-au și făcut nevăzuți...dar na, lauda trebuia să fie făcută.
Nu înțeleg, de ce am reține pești de dimensiuni așa de mari,( și nu vorbesc doar de păstrăv ci și se somnii din imagine)? Mai bine prin 20 de puieți decât un pește așa mare, ce ar putea să-ți repare distrugerea la bătaie...
Părerile nu se prea caută pe forumuri, ci pe la instituțiile angajate să protejeze aceste vietăți! Dar na... vreo 30-40 de bucăți și te-ai scos de la o amendă. Așa e pe la noi :)

Tomi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi » 26 Feb 2015, 18:25

azi la servici... , zice un client unui un coleg," ia ce fain somn am luat luna trecuta ", ma uit si eu pe telefonul lui, vad un somn sarit de 20, il intreb: la ce o intrat ? , "cum la ce, la grebla, au fost nopti cand mergeam 4-5 insi si luam 80 de bucati intre 2-6 kg. Pe Somes binenteles..." Pe astia fratilor i-as pune langa D-na Udrea !!! Da ce faci cu atata peste il intreb, "le dau la prieteni"

Individul are un A3 portocaliu, cu 4 usi , MM09CSP. Am si poza cu moaca lui...dar trebuie sa o descarc de pe telefon
believe in spinning !

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 26 Feb 2015, 21:27

Daca tot veni vorba de grebla...am fost saptamana trecuta la Arad pe Mures, zona cu podurile.
Cativa indivizi "prindeau" de zor peste.
Nu m-am putut abtine, am trecut pe langa ei, din cate am vazut aveau un plumb turnat cu multe carlige, si am sunat la 112, sa raportez cazu de braconaj.
Spre surprinderea mea au trimis un echipaj si i-a imprastiat.
Apoi am fost sunat sa merg pentru declaratii, ca cica nu au destule dovezi...au doar bete, si pestele agatat de spate in geanta.
Din pacate, aveam un tren de prins si nu am ajuns la declaratii.
Acum, pentru cei care ati trecut prin asta...merita efortul? (petrecut vremea pe la politie, dat declaratii, etc)
:respekt:
Multa lume, putini oameni...

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 27 Feb 2015, 10:06

eu scrie:...Acum, pentru cei care ati trecut prin asta...merita efortul? (petrecut vremea pe la politie, dat declaratii, etc)
:respekt:
După un proces verbal doar de "contravenţie", dacă nu "dosar penal" şi după o amendă de "doar" câteva sute de lei, chiar dacă procuratura dă "NUP" pentru că nu este "pericol public", tot se va gândi de zece ori până s-o mai comită încă o dată, aşa că eu zic că merită efortul !!! :respekt:
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

cipcop
junior
junior

Mesaj de cipcop » 27 Feb 2015, 11:04

Salut!

Dupa cum bine stiti acum este perioada de varf pentru "greblasi".
Eu zic ca merita, chiar daca le va da NUP....dar macar o amenda pe care probabil nu o vor plati.....tot ii va face sa se mai gandeasca a doua oara.
Parerea mea este ca pentru a putea starpi acest flagel (pentru ca sa avem sansa sa ne invatam si copii sa pescuiasca/a avea unde) trebuie ca in primul rand pescarii corecti si de buna credinta sa ia atitudine. Treptat poate ca acesti mizerabili se vor imputina.....pe masura ce pescarii corecti iau atitudine impotria lor. Si autoritatile, chiar daca poate nu sunt incantati de idee vor trebui la un moment dat sa-si faca treaba si in aceste cazuri. Primii pasi se pare ca se fac...fata de acum cativa ani...politia se deplaseaza de obicei acum la sesizari de braconaj...dar acestea trebuiesc sesizate si acesti nemernici care se ocupa cu asta tratati cum merita.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 27 Feb 2015, 19:03

ala cu A3 trebuie sa o platesca(amenda) atunci cand vrea sa il vanda
deci clar merita

Scrie răspuns