pescuit pe belis

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ady98
utilizator nou
utilizator nou

pescuit pe belis

Mesaj de ady98 » 11 Ian 2006, 22:38

Buna. In 2005 am fost pt. prima oara la pescuit pe Belis (dupa care am mai facut 2 vizite :D ). Am prins ceva clenuti si un pastrav la pluta cu o varga de 7m cu splina de porc. am incercat si la vobler si rotativa da nimic. L-a pescuitul cu voblere sunt incepator si am nevoie de niste sfaturi. Cine poate sa-mi recomande niste voblere cu care a prins pe Belis (marca, cod, culoare,etc.). Multumesc anticipat.

musKloiu
veteran
veteran

Re: pescuit pe belis

Mesaj de musKloiu » 11 Ian 2006, 23:00

ady98 scrie:Buna. In 2005 am fost pt. prima oara la pescuit pe Belis (dupa care am mai facut 2 vizite :D ). Am prins ceva clenuti si un pastrav la pluta cu o varga de 7m cu splina de porc. am incercat si la vobler si rotativa da nimic. L-a pescuitul cu voblere sunt incepator si am nevoie de niste sfaturi. Cine poate sa-mi recomande niste voblere cu care a prins pe Belis (marca, cod, culoare,etc.). Multumesc anticipat.
........
asemenea post vi se pare ...."profi"?.....eu nu mai intru pe acest forum de kk...va urez fir intins!!!!&toate cele bune....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 11 Ian 2006, 23:27

Muskloiu. Nu esti obligat sa raspunzi. Daca o intrebare nu-ti place o lasi balta. Ce mi-ar place mie cel mai mult ar fi daca te-ai putea exprima in limba romana pe un forum romanesc. Cite odata ai si gindiri pertinente insa de fiecare data trebuie sa fac un efort ca sa le inteleg. Cred ca nu sunt singurul.

Multumesc anticipat Muskloiu.

Tudor

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Ian 2006, 09:17

musKloiu scrie:asemenea post vi se pare ...."profi"?.....eu nu mai intru pe acest forum de kk...va urez fir intins!!!!&toate cele bune....
Iarasi aceleasi discutii.... E foarte posibil ca baiatul sa nu stie.. credeti ca este singurul care a prins pastrav la asa ceva?
Ady... in primul rand, bine ai venit pe forum. Scrie undeva in regulamentul pescuitului sportiv ca pescuitul pastravului se face doar cu momeli artificiale. Asta insemnand musca artificiala, voblere, rotative, oscilante si toate din aceasta categorie.
Sa nu mi-o iei in nume de rau ca-ti zic... nimeni nu s-a nascut invatat, asa e. Probabil ca esti incepator in ale pescuitului... nu strica si putina teorie de citit (n-o sa ti-o fac eu)
In partea a doua, referitor la voblerele cu care poti da la clean (sper sa mearga si pe Belis) as folosi tot ceva paternuri de culori deschise, gen green tiger sau YD de la Salmo.
La clean, totusi merg voblere de la 2 cm pana la voblere destul de mari... Pe Prut s-a luat clean la vobler de 7 cm.
Din cate stiu, Belis este un lac foarte limpede, deci, sigur o sa mearga si ceva paternuri naturale.

Ca tipuri de voblere...Salmo, Cozma, Hasznosi sau Dawn.. din categoria celor mai ieftine... si Rapala sau Yo-Zuri care sunt ceva mai scumpe.

musKloiu ... nu fi copil....:)

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 12 Ian 2006, 10:24

ady98 scrie:Buna. In 2005 am fost pt. prima oara la pescuit pe Belis (dupa care am mai facut 2 vizite :D ). Am prins ceva clenuti si un pastrav la pluta cu o varga de 7m cu splina de porc. am incercat si la vobler si rotativa da nimic. L-a pescuitul cu voblere sunt incepator si am nevoie de niste sfaturi. Cine poate sa-mi recomande niste voblere cu care a prins pe Belis (marca, cod, culoare,etc.). Multumesc anticipat.
Ar trebui sa stiu de unde esti ca sa-ti spun unde sa mergi,dar daca poti ajunge in Cluj iata 2 idei
1. Magazinul Arow din spate de la Sora .Acolo gasesti voblerele Cosma.Culori A9 , B 1 , C1,c2,c3,c4,c5,d1,d2.Marimi recomandate : 3 si 4 cm. Sunt usoare daci ai grija ce bat folosesti
2.Magazinul Avat in spatele fabricii de Bere din Cluj.Acolo il gasesti pe Vali Stratonov de obicei in jurul pranzului.E un profesionist adevarat si membru in echipa de spin nationala a Romaniei.El cunoaste f bine voblerele Salmo . Iti va face recomandarile de rigoare.Lasa-te pe mana lui cum am facut si eu si nu am regretat.
Si daca mai ai parte de post-uri ofensatoare la adresa ta nu te speria, e " Botezul "
Ciao

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Ian 2006, 11:34

Muskloiu, nu stiu ce te-a deranjat de fapt, ca a pescuit cu naturale sau ca a pus o intrebare simpla.

Pe mine ma bucura ca Ady, in loc sa insiste cu naturale in ape cu pastrav si sa incalce legea in continuare, e dispus sa treaca la pescuitul legal, cu momeli artificiale.

Ady, din ce gasesti in magazinele de la noi eu am prins bine cu voblere Cozma C3, C5, D3 si D4 de 3-6 cm si voblere Salmo mai mici de 6 cm (nu le stiu codurile).
Pe lacul Belis insa pescuitul de pe mal cu artificiale este destulde dificil si are randament mult mai redus decat pescuitul din barca. Totusi, sunt momente de hranire intensa in apropierea malului si daca reusesti sa te camuflezi suficient poti avea partide exceptionale.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 12 Ian 2006, 16:10

Adi, ca sa trecem la "concret":
- poti da linitit cu D4 COZMA cam tot tompul anului, prinde excelent, incearca unul de 3 cm in prima faza
- Primavara merg bine cam tot ce e "firetiger" (in special SALMO Hornet - 3cm)
- vara merg voblerele care ti le-a scris Misu Vasilescu (unele apar si mai sus)
- toamna si spre iarna merg bine D4 COZMA dar si SALMO mai mari - 5-7 cm
- poti sa incerci cu "Tiny" de la Salmo - rezultatele au sa te uimeasca :)

Ce am scris mai sus tine de experienta personala (merg de 4-5 ani pe Belis si pescuiesc exclusiv la Vobler)
In rest, incearca si tu sa vezi ce mai misca. Nu o data un vobler care a "prins" bine intr-o zi a doua zi s-a dovedit absolut inutil. Mai merg bine in tot timpul sezonului voblerele "natur", imitatiile de "boistean" precum si cele de puiet de pastrav.
Iti recomand sa pescuiesti din barca (sunt si de inchiriat, si pretul e negociabil :) )!
Fir intins

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 12 Ian 2006, 16:18

musKloiu scrie: asemenea post vi se pare ...."profi"?.....eu nu mai intru pe acest forum de kk...va urez fir intins!!!!&toate cele bune....
Nu imi place sa intru in polemici cu nimeni, dar as avea si eu o intrebare: daca "rapitori" e un forum de kk...cum naiba l-ai suportat mai mult de 8 luni si ai reusit postezi de 318 ori?

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 12 Ian 2006, 20:00

Salutare Doctorela,
Nu are rost sa intri in polemici cu astfel de oameni,nu merita credema eu sunt satul de asazisi superoameni care stau numai pe superforumuri, pina in git acesti oameni credema se elimina singuri.
O seara cit mai buna va doresc.
PS. apropo cum a fost miercuri la sedinta? sau nu ai fost?

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 12 Ian 2006, 20:02

Imi pare rau ca a trebuit sa spun asta despre muskloiu dar asta este, el a atacat dur forumul rapitori si merita asta.

Scrie răspuns