Pescuit la moda ... printre pescarii la spin din Suedia

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Iul 2004, 16:00

Super! Il astept cu interes!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 30 Iul 2004, 16:02

costica_fishing scrie:Cred ca miercuri sunt in Timisoara. Luni, fiind in Buc., pot trece pe la Energo. Acolo au mai multe modele de Salmo. Zii care te intereseaza si vedem ce se poate!
mersi mult. ar fi totusi prea complicat. voi trece eu prin bucuresti (in drum spre delta :D ).

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Iul 2004, 02:09

Ati luat careva stiuca la Popper?M-as mira sa rapeasca chiar la suprafata.Eu am luat doar avat la Popper.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 31 Iul 2004, 08:08

Am luat stiuca la popper si nu numai una. Vine articolul in curind cu poze cu tot.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Aug 2004, 15:01

In ce conditii poti lua stiuca la Popper?Banuiesc ca trebuie sa o cauti in ape mici,aproape de mal,langa stuf.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 05 Mai 2007, 00:40

salutare! :)

am pescuit w-endul trecut cu jerkbait, la stiuca in Suedia (Nynashamn). Nefiind obisnuit cu asa ceva in Romania vroiam sa ii bat obrazul ghidului ca nu are si el niste linguri de-ale noastre, insa se pare ca i-a placut cumetrei si jerk-ul ala de o palma :)

Apa rece ca dracu si destul de adanca (cred ca avea cam 2 m imediat langa mal unde dadeam eu) si naluca la maxim 50 cm sub apa nu mi s-au parut la inceput premise bune, dar chiar si asa, la cata stiuca au astia, am luat una de 8.5, una de 5.5 si vreo cateva in intervalul 1-4 kile. Toate alea mari erau pline de icre - ghidul a zis ca nu e oprit pescuitul, insa totul se elibereaza cu grija mare si fara discutie. Nu se ia pestele cu minciogul fiindca se distruge mucusul care-l protejeaza in apele astea reci...cel putin asa a zis omul.

!!! Am prins stiuca de ~ 2kg care scapase cu putin timp in urma din gura uneia mai mare. Nu stiu in cat timp se vindeca la stiuca ranile, dar era destul de sfasiata si hamesita pe deasupra :). Am fost foarte mirat de intamplare, in schimb acelasi ghid mi-a spus senin ca "there might be some big pikes here"!!!

Raman la convingerea ca niste linguri si poate o rotativa ar fi fost chiar mai productive. Oricum, pentru prima partida de stiuca in Suedia, is mai mult decat fericit :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Mai 2007, 00:57

[quote="adrianc"]

Raman la convingerea ca niste linguri si poate o rotativa ar fi fost chiar mai productive. [/quote]

Cred ca in cazu tau as lasa productivitatea si as cauta calitate , probabil as da cu " walkere " in suprafata , daca zici ca se minca una pe alta .

Fir Intins!!!

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 05 Mai 2007, 06:44

Si eu cred ca lingurile noastre sunt mai placute si ''gustoase'' pentru doamna dintzoasa :lol: :lol: :lol:

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 05 Mai 2007, 11:08

scuze daca nu m-am facut inteles, prin "productivitate" ma gandeam la cumetre in jurul valorii magice de 10 kile :D

dupa cum ziceam, apa e destul de adanga si foarte rece (asta e naspa ca nu prea lupta stiucile). Daca un jerk purtat aproape de suprafata le determina sa se ridice cel putin 1 metru si sa atace oare o lingura lasata sa cada la botul ei n-o fi cel putin la fel de eficienta?

PS: batul nu era asa rigid cum zicea Borealis :).

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 09 Mai 2007, 12:17

adrianc scrie:
PS: batul nu era asa rigid cum zicea Borealis :).
Probabil ai avut un bat pentru voblere mai mici. Cele de care amintea Borealis sunt bezte construite sa arunci voblere de peste 100 de g. Sunt echipate cu multiplicator si sunt intradevar rigide.
In ceea ce priveste lingura poate da ceva randament dar din punctul meu de vedere nici nu se poate pune in discutzie superioritaea pescuitului cu jerk. O spun cu certitudine pentruca stiuca e un peste de care deja am inceput sa ma feresc in Suedia. Se prinde mult si relativ usor. Acum mi se pare mai incitant sa caut salaul fiind mai greu de gasit.
Borealis zicea ca tehnica respectiva are un procent mare de ratare. Eu nu as da o cifra chiar atit de mare, as zice ca din 3-4 atacuri se mai intimpla sa se rateze unul. Probabil depinde mult si de voblerul cu care e echipat batzul si de evolutzia lui.

Scrie răspuns