Pescuit la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 01 Ian 2011, 23:14

Si eu folosesc la clean fire subtiri,respectiv:
-0.16 pe rau unde de obicei sunt agataturi mai multe
-0.14 pe lacuri,aici eu dau in special din barca

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Ian 2011, 23:15

MARIUS POPA scrie:...aici putem spune ca fiecare pescar si-a construit propriul stil, cu propriile accesorii!...
...unii folosesc textil ...:lol:
...la capitolul naluci , incercati si oscilante mici...:wink:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Ian 2011, 23:15

cauta pe site ca o sa gasesti destule informatii.
nu uita sa si pescuiesti pe urma :lol:
fir intins!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Ian 2011, 23:54

old_radu scrie:
MARIUS POPA scrie:...aici putem spune ca fiecare pescar si-a construit propriul stil, cu propriile accesorii!...
...unii folosesc textil ...:lol:
...la capitolul naluci , incercati si oscilante mici...:wink:
corect BATRANULE 8) ,
anul asta o sa experimentez si eu textilu la clean!
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Ian 2011, 01:56

Marius, si eu am luat un textul Berkley 0.06 ce rezista 4.2 kg si e semi-transparent (scrie ca e greu de vazut de peste in apa fiind translucid). Am dat 80 lei pe el la Arrow dar merita. Dar...nu cumva distrugele inelele lansetei sau galetul mulinetei? Ca se tot freaca de ele. Ce sa fac - inlocuiesc anual inelele? In plus e cazul sa pun un lider de nylon sau florocarbon sau atasez direct naluca de textil? Si cat spatiu ocupa pe mulineta 110 metri de textil 0.06? Banuiesc ca mai putin decat 100 m de mono 0.16. Deci tre sa pun fir mult de umplutura.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 02 Ian 2011, 08:26

Stai linistit,pana iti distruge textilul inelele,te plictisesti de lanseta.

Numai bine...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Ian 2011, 10:05

MARIUS POPA scrie:...
anul asta o sa experimentez si eu textilu la clean!
...baga cu incredere
...cel putin de 3 ani folosesc textil la clean si crede-ma ca nu am nici o retinere in continuare. Sunt constient ca depinde si de apa , dar pe rauri , eu zic ca este OK
...textilul este un PP de 8 lbs si fata de amicii mei care au folosit mono nu am avut nimic de pierdut ci ,din contra , am reusit sa recuperez multe naluci din agatatura si uneori sa mai scot si cate o marla... :wink:. Ulterior si colegii de pescuiala s-au "convertil" la textil

@ Fario
...vezi cate probleme iti creaza textilul....inele , galet , umplutura ...si pret mare
...incearca sa lansezi si sa recuperezi astfel incat firul sa nu se frece de inele si nu va trebui sa le inlocuiesti anual.... :lol:
...m-ai "spart" :lol: :lol: :lol:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 02 Ian 2011, 12:56

Fario_nebunu scrie:Marius, si eu am luat un textul Berkley 0.06 ce rezista 4.2 kg si e semi-transparent (scrie ca e greu de vazut de peste in apa fiind translucid). Am dat 80 lei pe el la Arrow dar merita. Dar...nu cumva distrugele inelele lansetei sau galetul mulinetei? Ca se tot freaca de ele. Ce sa fac - inlocuiesc anual inelele? In plus e cazul sa pun un lider de nylon sau florocarbon sau atasez direct naluca de textil? Si cat spatiu ocupa pe mulineta 110 metri de textil 0.06? Banuiesc ca mai putin decat 100 m de mono 0.16. Deci tre sa pun fir mult de umplutura.
nebunu, vezi in ce unitate iti apare pe rola, daca iti apare in lbs, vezi pe mulineta ce scrie, la 8lbs /cati ml intra,ca exemplu sa zic.
asa te orientezi, pentru ca nu prea te poti lua dupa diametru exact, ca nu este uniform 100%, de regula in unitati americane apare , nu in diametru, dar se poate si in diametru, cum zici si tu!
amu depinde si ce mulineta folosesti, la clean cam 1000-2000 maxim.
si frecare nu o sa fie f mare, pentru ca reactivitatea nalucilor nu e chiar asa de mare, normal amu, ca altfel va fi uzura fata de un mono, dar stai lejer, vorba lui pupu, trece multa vreme.
8)
BATANU, nu sunt net convins ca ar fi mai bine textil decat mono, dar anul asta o sa experimentez, si cu siguranta am sa trag o concluzie, Toma necredinciosu :D
Imagine
Fii pescar nu talhar.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Ian 2011, 16:38

@ MARIUS POPA
...nu sustin neaparat "cauza" utilizarii textilului la clean
...am ajuns la concluzia ca mie imi este mai "rentabil" sa folosesc acest fir , inclusiv la clean
...astept rezultatele experimentului tau

Fir intins !...tuturor. :wink:

stradic
veteran
veteran

clean

Mesaj de stradic » 23 Ian 2011, 09:17

avantaje si dezavantaje si la mono si la textil. Dar parerea mea cand pescuiesti exclusiv la clean fara a implica eventuale atacuri ale altor specii e mai bun un monofilament!
rapala the best vobler in the world

Scrie răspuns