Pescuit la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
- MARIUS POPA
- veteran
corect BATRANULEold_radu scrie:...unii folosesc textil ...MARIUS POPA scrie:...aici putem spune ca fiecare pescar si-a construit propriul stil, cu propriile accesorii!...![]()
...la capitolul naluci , incercati si oscilante mici...

anul asta o sa experimentez si eu textilu la clean!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
Marius, si eu am luat un textul Berkley 0.06 ce rezista 4.2 kg si e semi-transparent (scrie ca e greu de vazut de peste in apa fiind translucid). Am dat 80 lei pe el la Arrow dar merita. Dar...nu cumva distrugele inelele lansetei sau galetul mulinetei? Ca se tot freaca de ele. Ce sa fac - inlocuiesc anual inelele? In plus e cazul sa pun un lider de nylon sau florocarbon sau atasez direct naluca de textil? Si cat spatiu ocupa pe mulineta 110 metri de textil 0.06? Banuiesc ca mai putin decat 100 m de mono 0.16. Deci tre sa pun fir mult de umplutura.
...baga cu incredereMARIUS POPA scrie:...
anul asta o sa experimentez si eu textilu la clean!
...cel putin de 3 ani folosesc textil la clean si crede-ma ca nu am nici o retinere in continuare. Sunt constient ca depinde si de apa , dar pe rauri , eu zic ca este OK
...textilul este un PP de 8 lbs si fata de amicii mei care au folosit mono nu am avut nimic de pierdut ci ,din contra , am reusit sa recuperez multe naluci din agatatura si uneori sa mai scot si cate o marla...

@ Fario
...vezi cate probleme iti creaza textilul....inele , galet , umplutura ...si pret mare
...incearca sa lansezi si sa recuperezi astfel incat firul sa nu se frece de inele si nu va trebui sa le inlocuiesti anual....

...m-ai "spart"

- MARIUS POPA
- veteran
nebunu, vezi in ce unitate iti apare pe rola, daca iti apare in lbs, vezi pe mulineta ce scrie, la 8lbs /cati ml intra,ca exemplu sa zic.Fario_nebunu scrie:Marius, si eu am luat un textul Berkley 0.06 ce rezista 4.2 kg si e semi-transparent (scrie ca e greu de vazut de peste in apa fiind translucid). Am dat 80 lei pe el la Arrow dar merita. Dar...nu cumva distrugele inelele lansetei sau galetul mulinetei? Ca se tot freaca de ele. Ce sa fac - inlocuiesc anual inelele? In plus e cazul sa pun un lider de nylon sau florocarbon sau atasez direct naluca de textil? Si cat spatiu ocupa pe mulineta 110 metri de textil 0.06? Banuiesc ca mai putin decat 100 m de mono 0.16. Deci tre sa pun fir mult de umplutura.
asa te orientezi, pentru ca nu prea te poti lua dupa diametru exact, ca nu este uniform 100%, de regula in unitati americane apare , nu in diametru, dar se poate si in diametru, cum zici si tu!
amu depinde si ce mulineta folosesti, la clean cam 1000-2000 maxim.
si frecare nu o sa fie f mare, pentru ca reactivitatea nalucilor nu e chiar asa de mare, normal amu, ca altfel va fi uzura fata de un mono, dar stai lejer, vorba lui pupu, trece multa vreme.

BATANU, nu sunt net convins ca ar fi mai bine textil decat mono, dar anul asta o sa experimentez, si cu siguranta am sa trag o concluzie, Toma necredinciosu

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
clean
avantaje si dezavantaje si la mono si la textil. Dar parerea mea cand pescuiesti exclusiv la clean fara a implica eventuale atacuri ale altor specii e mai bun un monofilament!
rapala the best vobler in the world