Pescuit la avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Iun 2004, 08:24

In mod sigur nu are nici o legatura.

bibanul de epava
junior
junior

Mesaj de bibanul de epava » 11 Iun 2004, 10:10

Ok, am prins faza ciu cicadele. Alte experiente? Ma gandesc ca poate ma lamuresc daca e mai bun de folosit un fir fluo sau nu. Am inteles ca avatul are vederea buna, dar... .Daca e mai pe inserat sau dimineata in zori, trebuie sa vad si eu firul (de, nu am asa multa experienta). deci ce recomandari ati avea?

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 11 Iun 2004, 13:59

Salut,
parerile sunt impartite. Unii zic ca au luat si la fluo altii ca nici vorba. O a treia categorie spune ca daca ai leader ceva mai lung pe fluo, merge. Eu tind sa le dau crezare.
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iun 2004, 10:24

1. Am prins destul de multi avati folosind 2 "metode":
- vara, in perioada de hranire intensa, pe apa calda am folosit rotative recuperate rapida la suprafata sau la cel mult 10 cm sub pelicula. Modelele care au "mers" cel mai bine: Mepps Aglia Long #3, Vibrax #2 si #3. Toate argintii (Mepps modelul cu "flash pattern"pe paleta) cu ciucure rosu tuns scurt (la 2 mm de ancora)
- toamna, pe apa rece, la adincime de 2-4 m am folosit voblere. Cel mai bine am prins la Rapala Risto Rap de 5 cm.

2. Cicada (insecta) produce un zgomot ca un zanganit de castaniete (batai scurte de frecventa mare). Cicada (naluca) are o bataia scurta de frecventa mare. Iata legatura intre insecta si naluca.

legio1083
veteran
veteran

AVATUL...

Mesaj de legio1083 » 14 Iun 2004, 11:05

Salut!
Mai oameni buni, pana la cicade si Woblere mai sunt mustele, care "rup locul" !... Si asta nu-i o gluma! Cand ai impresia ca s-au terminat avatii din Dunare (sau de aiurea) pui 1-2 muste si incepi sa scoti avat ca din bazinul de la pescarie...
Cam orice fel de musca prinde dar sunt cateva care se detaseaza net. Eu , de exemolu am facut cateva variante ce nu m-au dezamagit niciodata. Nenorocirile astea m-au ajutat (novice fiind) sa umilesc la propriu cativa tulceni , care pescuiau avat in Dunare cand eu nici nu ma nascusem... Ei cu mustele lor din fulgi albi de pasare, eu cu modelul propriu... Mai multe despre musca asta va poate spune Dan Radulescu ("patronu' " nostru de la rapitori.ro) pt ca are si el cateva . Daca e cineva interesat , astept mail-uri.

Sa traiti/ sa-nfloriti!
Fir intins!----------------------------------------------------------<*)))><

Costi
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 15 Iun 2004, 12:48

Salut Costi,
trimite-mi si mie vreo doua trei muste de-ale tale.
stefan.tudose@pescuitul.ro
respect,
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 16 Iun 2004, 10:30

Costi,

Cum folosesti mustele "minune"? Cu echipament de musca sau "la mitraliera" (doua muste pe saltatori cu o oscilanta mica sau o rotativa la capatul liniei)?

legio1083
veteran
veteran

Mustelelele...

Mesaj de legio1083 » 16 Iun 2004, 18:37

Eu le folosesc de obicei cu echipament de spinning , asa cum spui tu, doar ca nu pun rotativa in capat pt ca-mi rasuceste firul si incurca mustele pe "struna"... Oscilanta tip "S" de 15-18 g e prietenul meu de nadejde atunci cand avatul ataca la 50 m de mal! Am dat si cu coada de lingura de supa armata cu ancura si am avut atacuri si la asa ceva. Dar majoritatea atacurilor sunt la musca. Sa vezi adrenalina atunci cand se agata cate 2! De asta folosesc o struna de 0.35 sau chiar 0.40 pe care pun mustele si-n capat oscilanta, asta pt ca daca trag doi avati in directii opuse rezultatul e previzibil atunci cand montezi mustele direct pe firul principal...
Ele au din constructie o saltatoare de 0.35 care cedeaza in cazuri extreme( ! ) si limiteaza pierderile.
Mustele sunt flotante , cu corpul din pluta naturala, pe carlig Mustad anticoroziv cu tija lunga, su capul rosu sau galben , cu accent de negru alaturi, corpul alb din puf/pene si abdomenul din material sclipitor asemanator podoabelor de brad... Capul e bont astfel incat confera nalucii o turbiditate sporita fata de mustele clasice. Practic sunt un pachet ce contine mai toti stimulii ce determina avatul ( si nunumai!) sa vaneze, si atunci e cumva o naluca unuversala... O alta chestie desteapta e faptul ca datorita portantei sporita asigura o evolutie in pelicula, acolo unde vaneaza avatul de obicei . Daca rezultatele nu sunt conform asteptarilor se poate inlocui oscilanta cu un jig si astfel se prospecteaza si straturile mai profunde. Acolo apar de multe ori surprize deosebite, atat ca marime a pestilor cat si ca specie, nu rare fiind cazurile cand se agata salai sau alte specii ce stau langa praguri sau un masa apei... Totul e sa gasesti viteza si amplitudunea potrivita momentului si succesul e ca si asigurat!
Am si comercializat astfel de muste si n-am auzit decat comentarii pozitive... Abia astept sa ajung din nou in Delta sa le pun la munca!

Numai bine!
Costi
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 17 Iun 2004, 08:08

Multumesc pentru informatii!

P.S. Am folosit "mitraliera" la bibani, cu rotativa la capat, si o combinatie streamer-twister pe jig nelestat. Secretul ca linia sa ramina nerasucita este un triplu virtej cu rulment, marime relativ mica (ca cele folosite in pescuitul cu "bombette")

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Iun 2004, 23:55

este adevarat ca am cateva muste de la legio dar nu am pescuit inca cu ele
cand am sa pescuiesc, am sa va spun cum au mers.....
pana atunci, speranta moare ultima :D
referitor la avat, am avut partide foarte placute ( la cernavoda, in delta ) si partide extrem de neplacute ( zona Oltenita )
vara, la Oltenita, numai accidental am putut prinde avat, in conditiile in care firebea apa de avati
vi s-a intamplat acest lucru, sa fiarba apa de avati si sa nu luati niciunul, asta dupa ce ati epuizat toate nalucile din trusa ?

Scrie răspuns