pescuit cu vobler si plumb pe fir

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

pescuit cu vobler si plumb pe fir

Mesaj de daedalus » 02 Feb 2009, 16:34

Atunci cand distanta este importanta si dimensiunea nalucii nu te ajuta poate fi o solutie. Inconveniente sunt o droaie dar ar putea fi si o prezentare interesanta.
Sunt curios ce solutii aveti voi si cat de folosit este acest mod de a pescui.
Am cunoscut un pescar cu mare experienta care foloseste intotdeauna plumb pe fir fie ca e vorba de avat in curent sau de salau pe fund. Ma gandesc ca multa lume foloseste metoda.
Multumesc!

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 02 Feb 2009, 16:39

Nu am folosit niciodata.
Dar pt. oate exista un inceput.
Am sa incerc :lol:
Doar sa se mai incalzeasca un pic
Important e sa fi acolo!!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Feb 2009, 18:32

nici eu nu folosesc asa ceva,in schimb cunosc un pescar mai batran care numai asa pescuieste,fie ca da dupa clean,stiuca sau somn.

este posibil sa aiba o prezentare mult mai naturala fata de un vobler cu o greutate mare
cu toate astea nu o sa pescuiesc asa deoarece cred ca iti trebuie un stil de aruncare adaptat pt aceasta metoda, - risc mare de agatare - insa nu se stie niciodata :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Feb 2009, 19:42

din moment ce exista voblere sinking sau countdown...daca spatiul nu permite scufundarea prin evolutie (barbeta)...la ce sa folosesti plumb pe fir?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Feb 2009, 20:43

exista situatiii cand o prezentare a unui vobler floating cu un plumb pus pe fir la o distanta de 50cm este mai naturala decat a unui vobler sinking sau countdown.
sau pur si simplu vrei ca naluca "sa stea" in curentul apei.
sau vrei sa prezinti un vobler floating la o distanta la care in mod normal nu poti ajunge doar folosind greutatea lui propie.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 02 Feb 2009, 20:45

am folosit eu cu ani in urma la clean cele floating de la cozma,de agatzaturi nu era vb,dar in schimb avea o evolutzie ciudata in curent,le placea clenilor

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 02 Feb 2009, 21:07

L-am intrebat si eu pe acel domn de ce foloseste plumbul (pe fir mono) si raspunsul a fost "pt stabilitate". Cel putin din punctul lui de vedere ar fi un castig suficient avand ca si compromis incomoditatea aruncarilor.
Cat despre sinking, countdoun, longcast etc, nu lungimea efectiva de aruncare e problema ci calitatea evolutiei la o distanta mare cu firul in curent.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 02 Feb 2009, 21:11

Eu mai foloseam plumbul pe ancora din burta voblerului....insa in cu totul alt scop...rezultatele au fost imbucuratoare....folosind plumbul astfel, schimbam putintel si evolutia voblerului, si lansam si putin mai departe cu un vobler de 5 cm, pe care am vazut ca avatii sau PASTRAVII de pe olt nu il refuza....si vorbesc de avati frumosi(3,5 kg max la 5 cm) iar pastravi 1,5 kg.......
Pilly

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Feb 2009, 23:42

Michael scrie:din moment ce exista voblere sinking sau countdown...daca spatiul nu permite scufundarea prin evolutie (barbeta)...la ce sa folosesti plumb pe fir?
folosesc stilul de cativa ani si se refera la ape adanci 3-5 m cu un curent puternic si la naluci de pana la 5 cm.
kand o sa gasesti un vb sa stea si jos si stabil in curenti, sa il poti arunca 40-50 msi sa aiba max 5 cm sa ma anunti si pe mine!
initial auzisem povestiri despre model si mi se parea o prostie, dar am incercat, iar reyultatele compenseaza alte neplaceri.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 03 Feb 2009, 17:41

pilula scrie:PASTRAVII de pe olt nu il refuza...
Sunt pastravi pe Olt in zona Rm. Valcea?

Scrie răspuns