Pescuit cu atractanti ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit cu atractanti ?
Folositi atractanti pe shaduri pentru salau? De care si cum se folosesc?
Am vazut la unii, mirosea ingrozitor dar prindeau destul de bine.
Multumesc
Am vazut la unii, mirosea ingrozitor dar prindeau destul de bine.
Multumesc
- Stefan Tudose
- Moderator
Salut,
subiectul atractanti este de interes si pentru mine.
Pescuind exclusiv cu naluci artificiale mi-am pus deseori intrebarea daca folosirea atractantilor are vreun efect real?!?
Cum se impregneaza spre exemplu o oscilanta metalica cu acest atractant? Dar un vobler finisat cu un bicomponent epoxidic, poliesteric sau nitro, care sunt perfect ermetice?
Cum iti dai seama daca are efect sau nu? Daca la o partida ai doar o captura, si aia e la shad impregnat, poti oare sa bagi mana in foc ca e meritul atractantului?
Stormurile wildeye (cele din imaginea lui Tudor din postarile despre somn) se livreaza impregnate cu o substanta, zic ei, atractanta.
Celelalte shaduri de calitate se livreaza impregnate cu o substanta care neutralizeaza mirosul initial de silicon.
Cele chinezesti put ca dracu.
Cu storm am prins bine, dar nu am folosit storm neimpregnate, ca sa vad diferenta, iar apele din romania, cu populatiile piscicole rarefiate dramatic nici nu sunt locul potrivit de testare. Nu poti sa tragi concluzii pertinente dupa o zi de pieptanat cu un strapazan sau doi pe catastif.
Daca ar fi sa dau crezare teoriei atractantului, atunci ar trebui acceptat si reversul. Adica shadurile chinezesti care put a silicon prind mai putin sau deloc. Totusi am avut capturi la shaduri cu miros de silicon, de fapt toata lumea prinde la ele.
Sincer nu cred ca teoria atractantilor are vreo baza reala, mai degraba e ca si cainele care intra in biserica: NICI BISERICA NU SE SPURCA, NICI CAINELE NU SE SFINTESTE.
Daca vrei neaparat sa crezi ca atractantul prinde, atunci il folosesti des/ prinzi mai des si vei concluziona in consecinta, nu?
respect,
s
subiectul atractanti este de interes si pentru mine.
Pescuind exclusiv cu naluci artificiale mi-am pus deseori intrebarea daca folosirea atractantilor are vreun efect real?!?
Cum se impregneaza spre exemplu o oscilanta metalica cu acest atractant? Dar un vobler finisat cu un bicomponent epoxidic, poliesteric sau nitro, care sunt perfect ermetice?
Cum iti dai seama daca are efect sau nu? Daca la o partida ai doar o captura, si aia e la shad impregnat, poti oare sa bagi mana in foc ca e meritul atractantului?
Stormurile wildeye (cele din imaginea lui Tudor din postarile despre somn) se livreaza impregnate cu o substanta, zic ei, atractanta.
Celelalte shaduri de calitate se livreaza impregnate cu o substanta care neutralizeaza mirosul initial de silicon.
Cele chinezesti put ca dracu.
Cu storm am prins bine, dar nu am folosit storm neimpregnate, ca sa vad diferenta, iar apele din romania, cu populatiile piscicole rarefiate dramatic nici nu sunt locul potrivit de testare. Nu poti sa tragi concluzii pertinente dupa o zi de pieptanat cu un strapazan sau doi pe catastif.
Daca ar fi sa dau crezare teoriei atractantului, atunci ar trebui acceptat si reversul. Adica shadurile chinezesti care put a silicon prind mai putin sau deloc. Totusi am avut capturi la shaduri cu miros de silicon, de fapt toata lumea prinde la ele.
Sincer nu cred ca teoria atractantilor are vreo baza reala, mai degraba e ca si cainele care intra in biserica: NICI BISERICA NU SE SPURCA, NICI CAINELE NU SE SFINTESTE.
Daca vrei neaparat sa crezi ca atractantul prinde, atunci il folosesti des/ prinzi mai des si vei concluziona in consecinta, nu?
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
- Stefan Tudose
- Moderator
Nici eu nu ma omor dupa atractanti. Am folosit o data acum 10 ani si nu am prins mai mult sau mai putin ca de obicei. Si cind s-a terminat fiola aia n-am mai cumparat. De atunci au mai aparut o gramada de produse noi dar nu le-am incercat. Cred ca e un defect datorat virstei, te obisnuiesti intr-un stil si continui tot asa. Dar o sa fac un mic efort si la urmatoarea iesire la salau si somn, o sa incerc plastice suple cu atractanti. Nu o sa fie week-endul care vine pentru ca ma duc pe un lac cu stiuca si black bass. Dar celalalt ma duc si va tin la curent.
Tudor
Tudor
- Stefan Tudose
- Moderator
E posibil,
totusi asta scade ponderea ratarilor la o partida, nu8 creste numarul de atacuri, nu?
respect,
s
totusi asta scade ponderea ratarilor la o partida, nu8 creste numarul de atacuri, nu?
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
Pai daca reduce nr. rateurilor e f bine pt ca la salau chiar nu duc lipsa de rateuri
. Am cumparat o fiola de atractant de la un magazin unde era singurul care il aveau pt salau. o sa-l incerc sambata. scrie pe el ca, contine atractanti, aminoacizi si feromoni. Daca ati mai folosit tipul asta spuneti-mi si mie va rog, cum procedez cu el?
Multumiri,
Alin

Multumiri,
Alin
- Stefan Tudose
- Moderator
e posibil,
eu am inceput sa nu mai am rateuri la salau cand m-am invatat sa le deosebesc de agataturile marunte. Sigur ca retinerea shadului creste posibilitatea inteparii...
eu am inceput sa nu mai am rateuri la salau cand m-am invatat sa le deosebesc de agataturile marunte. Sigur ca retinerea shadului creste posibilitatea inteparii...
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com