pentru rapitori de spinning,propunere

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Sep 2006, 07:36

mihaimircea scrie:7 lansete?????

nici in visele mele cele mai erotice nu am avut 7 lansete...

Acum am trei. Bineinteles folosesc numa una deodata :)

[offtopic] Apropo, la una mi-a sarit pastila la un inel (e un maver) si nu mai gasesc topicul cu indrumari pentru astfel de situatii. Are cineva un link la indemana (cu search tot n-am gasit).
cel mai bine ar fi sa dai jos ineleul cu totul, sa cumperi unul nou si sa-l inlocuiesti! un Fuji Concept Alconite ar fi cel mai bun, pt. ca din cate stiu Maver foloseste la seria Skirt inele Fuji Concept!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 03 Sep 2006, 15:09

da ma mersi teorie stiu si io. ai facut tu asta vrodata? daca da baga detalii. daca nu....
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Sep 2006, 20:36

Michael scrie:voblerele pot fi:

deep runner=evolutie la adancime
super deep runner=logica ce-ti spune?

:twisted:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 12 Sep 2006, 10:43

mihai.f scrie:Am un prieten care dupa o astfel de experienta(apa avea 14 m) nu isi mai gasea vocabularul, incerca sa ariticuleze ceva cuvinte dar .... tot ce se auzea era geva de genul :aaaa....... cum....... bai............., in final primia fraza a fost: bai, voi ati vazut?Biiiiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiiiiiip , biiiiiiiiiip
S-a suit in masina si a plecat.Echipamentul pierdut: St.Croix +Daiwa
i le-a luat de pe mal nu? dadea la pestisor! :D

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 08 Oct 2006, 05:56

mi-am luat o lanseta balzer de 2,1 m act 10-40 si o mulineta teben 300.mai am si ptr stationar 2 mulinete banax helicon pe 2 lansete de fibra de sticla siweida de 2,7m,1 mulineta abu garcia pe un bat DAM de 2,4 si o mulineta line winder pe un bat DAM DE 2,4 M. cam asta e arsenalul meu de bete si mulinete mai de soi.in rest mai am de pe la piata vreo 6 lansete si mulinetele aferente.eu zic ca ptr primele 6 luni de pescuit stau bine....acum a m o alta dilema prietenii mei sunt impartiti in 2 tabere unii care dau cu fire subtiri si ceilalti care dau cu fire groase ....ca pe dunare nu stii ce pica..ce ma sfatuiti..?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 08 Oct 2006, 08:32

depinde pentru ce peste si ce stil si ce ape. nu prea exista grosime universala.

In general e mai bine cu fire mai subtiri, iar daca simti ca e monstru incerci sa nu-l fortezi. Pentru lacuri cel mai gros fir mono pe care il folosesc e 0.18 iar cel mai gros textil e 10 lbs. Evident am si mai groase dar nu le mai folosesc, probabil ca din sezonul viitor voi trece si pe mai subtiri. Secretul sa nu rupi e in drill si pe masura ce iti vei imbunatati tehnica vei trece pe fire mai suntiri. Avantajele ar fi lanseuri mai bune, mai multa finete, mai multe sanse.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 08 Oct 2006, 08:32

andrei-ovidiu scrie:
mihai.f scrie:Am un prieten care dupa o astfel de experienta(apa avea 14 m) nu isi mai gasea vocabularul, incerca sa ariticuleze ceva cuvinte dar .... tot ce se auzea era geva de genul :aaaa....... cum....... bai............., in final primia fraza a fost: bai, voi ati vazut?Biiiiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiiiiiip , biiiiiiiiiip
S-a suit in masina si a plecat.Echipamentul pierdut: St.Croix +Daiwa
i le-a luat de pe mal nu? dadea la pestisor! :D
eram in lacul de acumulare si pescuiam cu shaduri.
Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Oct 2006, 13:21

[quote="Stefan Tudose"]naluci= curatenii
'a da la curatenii' defineste pescuitul elegant al domnilor care dadeau la devoni sau rotative la inceput de secol trecut, spre osebire de poporenii care imputzeau ficatii de vita si porc la soare ca sa prinda salai si somni.[/quote]

Nu stie careva vreun site cu echipamente din astea de epoca , ar fi interesant de vazut .
Aia de dadeau la ficatii de porc erau stramosi baboierilor de azi , fac pariu ca mergeau cu tarafu pe balta sau care avea , cu patefonu .

Fir Intins!!!

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

fire

Mesaj de laurentiucat » 08 Oct 2006, 22:00

deci problema e ca daca intepi imediat crapul fuge la butuci si te agata..nu stiu ce dril ai putea face in cazul astami-a zis cineva ca trebuie fir gros sa-l iei stil macara.nu trebuie slabit de loc si tras de el ori spre mal ori in sus daca dai din barca.nu ca n-as vrea sa dau cu fire subtiri..ieri unu mi-a luat lanseta de pe mal si am prins-o abia in apa..s-a agatat si am fost fortat sa rup firul singur.de nervi am scos daiwa de 0,36 dat firul de pe tambur punandu-l pe o rola cu mana..si am pus de 0,50 ..dar al naibii crap dupa ce trasese bine de 4 ori in juma de ora nu a mai tras deloc pana seara..timp de 2 ore..si asta la nici-o lanseta ca sa nu ziceti ca vedea firul...( pe celelate 3 lansete aveam tot daiwa)...

Michael
Moderator
Moderator

Re: fire

Mesaj de Michael » 09 Oct 2006, 10:02

laurentiucat scrie:deci problema e ca daca intepi imediat crapul fuge la butuci si te agata...
dragule,aici e
www.rapitori.ro
pt discutii crapiste,recomand
www.crap.ro
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns