Pe unde maninca cumatra? ( jud Brasov)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pe unde maninca cumatra? ( jud Brasov)
Va salut brasoveni,
Mi-am facut curaj in sfirsit sa creez si eu un topic, asta dupa 4 partide de stiuca incheiate cu un glorios scor : NULA.
Bineinteles ca mi-am pus problema sa ma apuc de crescut pelicani sau orice alceva...
Acu' daca spiritul vostru de pescar sportiv va da ghes , va rog sa-mi povestiti cam pe unde mi-as mai schimba orientarea profesionala...
Mi-am facut curaj in sfirsit sa creez si eu un topic, asta dupa 4 partide de stiuca incheiate cu un glorios scor : NULA.
Bineinteles ca mi-am pus problema sa ma apuc de crescut pelicani sau orice alceva...
Acu' daca spiritul vostru de pescar sportiv va da ghes , va rog sa-mi povestiti cam pe unde mi-as mai schimba orientarea profesionala...
" Erare ihtiom est"
-
- junior
Linisteste-te ... eu am deja 5 iesiri de cand nu am mai avut un peste klumea care sa se certe cu nalucile mele ... de mancat cumatra mananca doar tu sa stii unde sa o cautzi ... ce zona frecventezi??? ... pe unde itzi scotzi piticii la plimbare???
Ieri am dat si eu o plimbare pe malul oltului si ... pas ... o tentativa de atac ... in rest pas ... vorba la un prieten ... e prea buna apa

Ieri am dat si eu o plimbare pe malul oltului si ... pas ... o tentativa de atac ... in rest pas ... vorba la un prieten ... e prea buna apa

Pai de exemplu am cautat-o toata balta de la Maierus ( cea fara nuferi), linga fiecare salcie , linga fiecare copac din apa si nimic... am folosit si oscilante usoare ( Berti) si mai grele (Fzet) si voblere ( sinking, suspending, floating) ... geaba
Zau ca dau o lada cu bere ( sau dupa gust, o vodca rafinata) pentru cel care ma invita la o balta unde e si maninca stiuca... jud Brasov sau limitrof...
Zau ca dau o lada cu bere ( sau dupa gust, o vodca rafinata) pentru cel care ma invita la o balta unde e si maninca stiuca... jud Brasov sau limitrof...
" Erare ihtiom est"
-
- junior
Eu te invit (fara sa am pretentzia la o cinste) la un pescuit unde chiar ai sanse sa gaseshti ceva stiuca ... Oltul ... e mai generos decat o arata ... ce e drept e cam flamand de naluci ... da cu un pic de atentzie si inspiratzie potzi scapa ieftin ...
Nu sunt adeptul baltzilor ... imi par locuri pescuite excesiv (mai ales cele de la maierus apatza augustin) in care pestele este inchis ... si cu efectivu in scadere drastica
Pentru mine Oltu e locatzia ideala ... plus ca nu esti limitat doar la stiuca ... te potzi intalni si cu alte surprize ... in functzie de locu unde te amplasezi
Nu are rost sa te trimit spre o directzie anume (sa ma injuri daca auzi ca mai la vale sau mai la deal s-a luat mai bine) ... oltu are o culoare f f buna ... e cam scazut da limpede ... asa ca fire intinse
Nu sunt adeptul baltzilor ... imi par locuri pescuite excesiv (mai ales cele de la maierus apatza augustin) in care pestele este inchis ... si cu efectivu in scadere drastica
Pentru mine Oltu e locatzia ideala ... plus ca nu esti limitat doar la stiuca ... te potzi intalni si cu alte surprize ... in functzie de locu unde te amplasezi
Nu are rost sa te trimit spre o directzie anume (sa ma injuri daca auzi ca mai la vale sau mai la deal s-a luat mai bine) ... oltu are o culoare f f buna ... e cam scazut da limpede ... asa ca fire intinse
Stiuca mananca si pe Olt si pe balti dar trebuie gasita.Este adevarat ca baltile sunt pline de,,oportunisti'' .....vara stationaristi la pasnic si toamna stiucari de ocazie (specia de pescar la care conteaza numai cantitatea).Printre plute,geamanduri ,oua Kinder,etc mai poti strecura un vobler (de cele mai multe ori cu rezultate ).Totul este localizarea .
Sa fie si la tine! Da-mi te rog mai multe detalii ( localizare , stil) ...marcel v scrie:salut si fire-ntinse baieti!!!! Oltul e intr-adevar super si a inceput sa puna gura si "cumatra" mai ales in coada barajelor .Numai "pultasii"mai cauta stica pe balti la pescuti. Asa ca "pe cai" si sa aveti ......... in traista.
Sunt f. curios de o partida de stiuk la baraj
" Erare ihtiom est"
Salut ,fishi scrie:Stiuca mananca si pe Olt si pe balti dar trebuie gasita.Este adevarat ca baltile sunt pline de,,oportunisti'' .....vara stationaristi la pasnic si toamna stiucari de ocazie (specia de pescar la care conteaza numai cantitatea).Printre plute,geamanduri ,oua Kinder,etc mai poti strecura un vobler (de cele mai multe ori cu rezultate ).Totul este localizarea .
Bun batzu' , chiar foarte bun ... dar nu prea am avut noroc cu localizarea, era sa scriu globalizarea...
La Surcea am fost de 3 ori, ( acolo am probat batzu'), am "efectuat" sute de lanseuri si am probat si noile oscilante BerTi , da' se pare ca nu am avut... traista.
" Erare ihtiom est"
Ar fi culmea sa avem pretentzii la cinstemarius_m_xxx scrie:Eu te invit (fara sa am pretentzia la o cinste) la un pescuit unde chiar ai sanse sa gaseshti ceva stiuca ... Oltul ... e mai generos decat o arata ... ce e drept e cam flamand de naluci ... da cu un pic de atentzie si inspiratzie potzi scapa ieftin ...

Cind si unde? F. interesat
" Erare ihtiom est"
Fiind cantonat cateva zile la Predeal, am pescuit o dupa-amiaza pe Olt sus dupa Harman...Oltul limpede, locuri frumoase, copaci prin apa....etc, cu toate astea nimic...nu i-am vazut coada, nici cu linguri, nici cu plastice.
In alta dup-amiaza am fost la Maierus-Arini la balta....balta arata bine pacat de tara asta asa locuita
Pescari gramada calare sa omoare stiuca, toti cu baboi si geamandura cat mingea de tenis. Am blinkerit juma de ora fara nici o vizitare , cu greu gasind cate un loc de unde puteam lansa spre vre-o balarie din apa ( acolo e la moda ca un pescar sa ocupe 4-5 vaduri cu cate o lanseta cu baboi infipta in fiecare) dupa care odata cu ploaia a venit si paznicul sa-mi ceara 200.000
. Se pare ca toate ligheanele cu apa din zona au fost acaparate de un mahar local, sub numele Doripesco, cadea-i-ar mana aluia care a luat spaga pt concesiuni
. Nu am vazut pe nimeni sa fi prins ceva , unul singur se lauda cu 2 marlite luate de dimineata la baboi ( avea 4-5 lansete rasfirate pe toata coada garlei din loc in loc ) si in rest nimic. I-am urat paznicului un calduros La Multi Ani urmat de Pofta Buna , am incalecat pe cal si am plecat cu ploaia la *** pana in Predeal. Am scapat de udeala
Si uite asa am pescuit eu in jud Brasov. 
In alta dup-amiaza am fost la Maierus-Arini la balta....balta arata bine pacat de tara asta asa locuita