Pastrav la debit mic si curgere moderata
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pastrav la debit mic si curgere moderata
Datele problemei: Apa limpede, destula vegetatie pe fund, paraul lat de 6m in medie, adanc de la 40cm pana la ceva peste 1m. Nu curge rapid, dar nici prea lin. Dimineata nu se vede multa activitate, dar cum se incalzeste putin apa pe la 11:00 incep sa muscareasca in draci (doua specii, browns & rainbows). Cu toate astea nu pun botul pe wobbler, micro sau chiar de 5-7cm. Nici pe rotative (in special Aglia sau Black Fury). M-am dotat si cu niste muste/gandaci/larve (artificiale) si plute buldo mici dar am o intrebare: cum sa le prezint? Dau cu echipament Light (lanseta de 7', 1/16-3/8oz). Ce sa mai incerc (numai artificiale, desigur)? Fly fishing nu ma intereseaza (nu vreau sa ofensez pe nimeni, numai ca nu-i de mine).
...uite aici :
http://www.youtube.com/watch?v=R7khYsiR9xo
...poate iti vine o idee
...si nu e fly fishing
http://www.youtube.com/watch?v=R7khYsiR9xo
...poate iti vine o idee
...si nu e fly fishing

-
- veteran
- pastravarul 77
- utilizator constant
Incearca cum se prindea pastrav in Romania inainte.
Vorbesc de ani 50-60. Stiu ca bunicul meu pescuia asa: lega buldoul ( dop de vin pe vremea aceea nu erau asa de avansati), si in continuarea firului lega 2-3 muste artificiale tip taparina doar ca in locul plumbului era buldoul. Si le juca la suprafata apei din amonte spre aval, si prindea calumea probabil ca alta era populatia de pastrav pe vremea aceea. Din ''pacate'' am evoluat la fel si braconierii ( curent;clor;dinamira ;etc.). Fir intins.
Vorbesc de ani 50-60. Stiu ca bunicul meu pescuia asa: lega buldoul ( dop de vin pe vremea aceea nu erau asa de avansati), si in continuarea firului lega 2-3 muste artificiale tip taparina doar ca in locul plumbului era buldoul. Si le juca la suprafata apei din amonte spre aval, si prindea calumea probabil ca alta era populatia de pastrav pe vremea aceea. Din ''pacate'' am evoluat la fel si braconierii ( curent;clor;dinamira ;etc.). Fir intins.
-
- veteran
Daca e vorba de buldo il pot ajuta si eu cu sfaturi ca mi se zice "tatiku buldo", sunt pasionat de metoda asta. Dar nu pun mai mult de 2 muste tocmai ca sa nu fie o tzaparina, ca nu dau la stavrid ci la pastrav, peste nobil si care nu umbla in card...pastravarul 77 scrie:Incearca cum se prindea pastrav in Romania inainte.

Merci de sfat! Mi-am luat deja buldo, o sa incerc ce mi-ai zis. Aici nu sunt braconieri, va vine sa credeti?pastravarul 77 scrie:Incearca cum se prindea pastrav in Romania inainte.

Nu numai ca nu-i sportiva, e si ilegala. Iar acum in Wisconsin este voie numai la artificiale si C&R oricum. Din vara incolo este permis sa mai si recoltezi maxim 2-4 (depinde de apa) la partida.Fario_nebunu scrie:Ai incercat sa il nadesti cu niste pelete speciale? Cumpara 1-2 kile de pelete dinalea pentru pastrav si alti rapitori (somn etc.), mergi in amonte de locul vizat, nadeste cu peletele si asteapta efectul. Poate ca metoda nu e prea sportiva dar daca zici ca altfel nu musca la nimic...
-
- veteran
In tot statul Wisconsin nu exista vreo apa de munte unde sa poti da cu naturale? E bine ca au limita 2-r pesti, ar fi bine si la noi sa fie asa.aditud scrie:
Nu numai ca nu-i sportiva, e si ilegala. Iar acum in Wisconsin este voie numai la artificiale si C&R oricum. Din vara incolo este permis sa mai si recoltezi maxim 2-4 (depinde de apa) la partida.