pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
aditud
- senior

FlorinM, te-am ascultat si-am incercat si Trout Magnet. Rezultate: dublu capturi fata de data trecuta (din pacate data trecuta am luat numai 2

, dar, oricum, se imbunatateste situatia simtitor). I-am "omorat" abia spre finalul partidei cand, dupa ce-am incercat vreo 5 culori, am ajuns la verdele care se vede-n poze...numai ala a mers azi. Am jucat jigul din varf, cum am vazut pe youtube si iata rezultatele:
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... r_id=10193
Scuze pentru calitatea (sau, mai bine zis, lipsa de) pozelor. Sunt facute cu celularul; cand imi iau camera nu prea prind peste
Merci inca o data; forumul asta este nepretuit, pe bune

!
-
Fario_nebunu
- veteran

De curiozitate, brown trout-ul din UUSA e exact acelasi peste ca indigenul din Romania? Adica se pot imperechea intre ei si sa rezuulte puiet viabil?
-
aditud
- senior

Fario_nebunu scrie:De curiozitate, brown trout-ul din UUSA e exact acelasi peste ca indigenul din Romania? Adica se pot imperechea intre ei si sa rezuulte puiet viabil?
Probabil, nu stiu sigur. N-am pescuit niciodata la pastrav in RO. Poate stie altcineva de pe aici?!
In paraul asta de unde am luat pestii din poze sunt si curcubei, dar eu n-am luat (pana acum) niciunul. E foarte aproape de Madison si, in plus, in sezonul asta pastravul e singurul rapitor care nu e in prohibitie. Asa ca, in general, e plin de muscari si (mai putini) spinneri in weekenduri. Ca urmare pestii sunt destul de "educati" si greu de pacalit. De aceea eu incerc mai mult in timpul saptamanii decat in weekend (meseria imi permite sa muncesc cand vreau eu, cu cateva mici exceptii).
Sunt fan al cleanului, dar constat ca nici cu pastravul nu mi-e rusine

. Si cand mai sare si pe la suprafata cu carligul in buza, ce sa mai, adrenalina lucreaza

-
tudor
- Moderator

-
In Irlanda brown trout e indigen, fario. Nu stiu insa daca numele nu a fost dat si altui salmonid care seamana cu fario dupa ce europenii au trecut oceanul. Nu cred asta din cauza ca fario a fost la randul lui introdus in America si cred ca a fost mai usor sa-i pastreze numele original.
-
aditud
- senior

Tocmai am citit ca-i adus din Europa. Se pare ca, spre deosebire de curcubeu, asta nu-i nativ american.
-
tudor
- Moderator

-
Pai este fario in cazul asta. Acuma stii ce e brown trout.

-
Tavi
- veteran

Fario_nebunu scrie:De curiozitate, brown trout-ul din UUSA e exact acelasi peste ca indigenul din Romania? Adica se pot imperechea intre ei si sa rezuulte puiet viabil?
da, se pot imperechea dar iese un hibrid neviabil numit Crazy_brown trou
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
Fario_nebunu
- veteran

tudor scrie:Pai este fario in cazul asta. Acuma stii ce e brown trout.

Mi se parea mie ca seamana izbitor cu pastravii prinsi de mine pe diverse rauri din tzara. Deci pastravi fario europeni introdusi in SUA. Poate la "schimb" cu curcubeii. Aditud spune ca nu a prins deloc curcubei pe acel rau de munte. Nu e de mirare - curcubeii nu prea muscaresc la suprafata, asa am citit. La spinning ar trebui sa intre fara probleme.
-
Fario_nebunu
- veteran

Tavi scrie:Fario_nebunu scrie:
da, se pot imperechea dar iese un hibrid neviabil numit Crazy_brown trou
Monserule, de unde stii ca e neviabil?

Ai prins vreunul? Sau doar iti lucreaza imaginatia?

-
ULK
- veteran

Am prins mai multi curcubei la "musca"( cosas

)...la suprafata...in rau
aditud...chiar am vrut sa zic, sa incerci la grub...stiu ca fratele meu la asta luat cel mai bine in rauletele din SUA...dar am vazut deja pozele:).