pastravarul 77 scrie:CaTaLinZIF - Incearca cu musca artificiala.Si daca malul e inpadurit incearca sa te bagi in apa si sa mergi in amonte pein apa.
Fario - Recuperez destul de repede dar agatatul e inevitabil
Fario - Primi ''pescari'' iau tot dar sti cum se spune '' Ce e al tau e pus deoparte'', si ai dreptate de multe ori iei cate un pastravan de unde nici nu te astepti asa ca pe o apa de munte trebuie verificat fiecare coltisor nu trebuie dat doar in tauri sau toplite ca alea au fost verificate si de altii inaintea ta

.
Ptr CataLinZif: revistele franceze de pescuit (La Peche etc.) recomanda pentru paraie f mici si pline de copaci pescuitul la lacusta, cu o lanseta de 4-5 metri, usoara, actiune de varf, cu fir interior (sa nu se agate in tufe), fir 0.12-0.14, ac nr 10-14 mic si negru. Totusi nu vreau sa fac reclama acestui mod de a pescui mai "rustic" pt ca iar imi sar in cap colegii "artificialisti"

cu tendinte puriste...Cu exact acelasi echipament poti atasa in capul nylonului o musca artificiala care imita lacusta. Daca ai ochii buni intepi imediat ce vezi muscatura.
Pastravarule: deci e inevitabil sa si agatzi. Atunci fac si eu ca acel prieten, mai iau o lanseta de rezerva in rucsac, gata montata, telescopica, si daca o agatz pe prima lansez si cu a doua.
In cascadele si dolinele cele mai pescuite fie nu mai e peste fie devine ff precaut si se hraneste...noaptea. Asa am inteles de la pescarii mai experimentati. Tot in Franta s-a facut acest experiment: pe rauri frumoase unde ziua prindeai pastravi de 10-20 de cm noaptea s-au capturat si de 1-2 kg! De aceea pescarii de acolo s-au zbatut mult sa se autorizeze pesc. de noaptea la rapitori-trofeu! Nu stiu daca au reusit. La noi mai e problema mare a lui...Mos Martin, ptr ca cine sta noaptea pe rau risca sa il vada in direct! Pe majoritatea paraielor am prins cei mai frumosi pastravi in mai si inceput de iunie, apoir prin septembrie. Am presupus ca pescarii au prins ce era de prins si de aia shomam in august. Dar poate ca nu e chiar asa. Tot in revistele franceze scria ca se poate "goli" un rau de munte chiar pescuind legal daca se dau permise unui numar prea mare de pescari. In unele tari se cumpara zilele de pescuit per pescar inca de la deschiderea sezonului si altii care vin dupa aia nu mai primesc autorizatii.
Cat despre remarca ta cu verificarea fiecarui coltisor, prin 2004 am prins pe Azuga un pastrav de 25 de cm langa o roata mare de tractor pe jumate scufundata in apa! Nu credeam ca e ceva acolo dar am zis sa verific...asta ca idee pentru cine vrea sa amenajeze un parau de munte: nu doar cascade, toplite, pinteni ci si...cauciucuri vechi umplutye cu pietris si ancorate in mal!
