@Bogdan82 ;bogdan82 scrie:Rexonel spre deosebire de mulinetele de top, lansetele de top nu sunt deloc universale ... o lanseta de stiuca foarte buna nu prea are nimic in comun cu una de salau ...
Eu mi-as lua intai o superlanseta si dupa aia m-as gandi ce mulineta sa pun pe ea ...
Lansete bune is multe ... fa-ti un Phenix K2, un Legend Elite sau un NFC HM custom ... alege-ti modelul in functie de specie si naluci
Lansete de serie de spin de top nu prea gasesti decat pe puteri mici ...
Eu pe lansete de 8'6" as pune un Shimano 4000 sau o Daiwa 3000 ...
ar avea nevoie de 2 superlansete pt cele 2 specii
@ Rexonel ;
parere mea ,ca si fan stiukas ar fi ;
in primul rand , tre sa fi sigur de lungime , actiune , si cu ce greutati lucrezi .....ai antrebratul lung , sau mai scurt esti inalt , sau scund , dai in curent puternic su nu .........etc ......
la cele 2 specii ti-ar trebui cam asa ; o lanseta moderata pt linguri oscilante (as merge pe speedmaster 2.40 ;10-30 g superba la oscilante , modelul mai vechi cu manerul split )........una de krank , fast care merge la amandoua speciile .si aici ai o groaza de oferte .....
si una de jig ....fast sau extra fast .......dar astea nu prea imi intra in portofoliu , asa ca las pe cei mai meseriasi sa-si de cu parerea ....
apoi o sa-ti trebuiasca si mai puternice , si mai lungi , si mai custom ........
scuze , dar nu m-am putut abtine ....
am vazut stiuci si avati prinse cu telescopice la rotative ruginite ........cu naylon de 40 .....in timp ce stateam cu Loomisul mandru in mana consternat .....
oricum la un moment dat , mai repede sau mai tarziu le schimbi .....