Parere

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

speedy
veteran
veteran

Re: Parere

Mesaj de speedy » 28 Iun 2012, 18:55

bogdan82 scrie:Rexonel spre deosebire de mulinetele de top, lansetele de top nu sunt deloc universale ... o lanseta de stiuca foarte buna nu prea are nimic in comun cu una de salau ...

Eu mi-as lua intai o superlanseta si dupa aia m-as gandi ce mulineta sa pun pe ea ...

Lansete bune is multe ... fa-ti un Phenix K2, un Legend Elite sau un NFC HM custom ... alege-ti modelul in functie de specie si naluci

Lansete de serie de spin de top nu prea gasesti decat pe puteri mici ...

Eu pe lansete de 8'6" as pune un Shimano 4000 sau o Daiwa 3000 ...
@Bogdan82 ;
ar avea nevoie de 2 superlansete pt cele 2 specii :lol:

@ Rexonel ;
parere mea ,ca si fan stiukas ar fi ;
in primul rand , tre sa fi sigur de lungime , actiune , si cu ce greutati lucrezi .....ai antrebratul lung , sau mai scurt esti inalt , sau scund , dai in curent puternic su nu .........etc ......
la cele 2 specii ti-ar trebui cam asa ; o lanseta moderata pt linguri oscilante (as merge pe speedmaster 2.40 ;10-30 g superba la oscilante , modelul mai vechi cu manerul split )........una de krank , fast care merge la amandoua speciile .si aici ai o groaza de oferte .....
si una de jig ....fast sau extra fast .......dar astea nu prea imi intra in portofoliu , asa ca las pe cei mai meseriasi sa-si de cu parerea ....
apoi o sa-ti trebuiasca si mai puternice , si mai lungi , si mai custom ........ :wallbash: apoi o sa ti se para mica mulineta ....treci la 3000 ........shimano , daiwa ...... :wallbash: apoi o sa ai 100 de voblere si ti se par ca sunt putine .... :wallbash:

scuze , dar nu m-am putut abtine .... :lol1:

am vazut stiuci si avati prinse cu telescopice la rotative ruginite ........cu naylon de 40 .....in timp ce stateam cu Loomisul mandru in mana consternat ..... :headbash:
oricum la un moment dat , mai repede sau mai tarziu le schimbi .....

Rexonel
junior
junior

Mesaj de Rexonel » 28 Iun 2012, 19:38

Am ales: TMJS-63MH SPIN COBRA de la Evergreen

speedy
veteran
veteran

Mesaj de speedy » 28 Iun 2012, 19:49

superb ansamblul ,,
ma gandesc ca e totusi in 1/2 oz .......dar e alegerea ta , sa le stapanesti sanatos si fire intinse ca scule super ai ....:)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 28 Iun 2012, 21:43

ai ales bine daca dai din barca :)
Length: 6'3"
Rod Weight: 116g

Rexonel
junior
junior

Mesaj de Rexonel » 28 Iun 2012, 22:23

speedy scrie:superb ansamblul ,,
ma gandesc ca e totusi in 1/2 oz .......dar e alegerea ta , sa le stapanesti sanatos si fire intinse ca scule super ai ....:)

Cred ca e doar placerea de a detine asa ceva si felul cum simti ansamblul, ca la cat se braconeaza pe oltul asta in zona Jud Valcea... mai slab cu prinsul

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 30 Iun 2012, 07:15

Drept ai, mai bine esti impacat cu echipamantul, ca la cat peste a mai ramas in apele publice mai greu cu partidele reusite.
Daca vrei sa folosesti pe rau echipamantul descris mai sus, dupa parerea mea este cam scurt. O lanseta de 7,6-8.6 cred ca ar fi fost mai ok, dar tu stii mai bine ce ti se potriveste
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

Robert517
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Robert517 » 30 Iun 2012, 11:47

Rexonel scrie:Cu ce bat credeti ca s-ar potrivi o Stella 2500 astfel incat sa fie echilibrata corect.
Multumesc
Asta e ca si cum ai cumpara un volan si ai intreba ce masina i se potriveste ..... :shock:

Pana m-am hotarat sa scriu ti-ai luat evergreen :D - sa le folosesti cu placere si "fir intins" - asteptam poze cu capturi :respekt:

Scrie răspuns