Si in categoria UL mulinete cu tambur mai mare (42-44mm) sunt mai bune decar mulinetele Micro cu diametre mici ale tamburului care inseamna mai mult spinn in fir.
Am avut un Seido FA 1000 prin 2009 am pescuit cu ea 2 zile la pastrav pe rau cu rotative Mepps 00 si 0 si mi-a facut probleme cu peruci repatate desi lasneurile standar variau intre 5 si 10m. Am inlocut-o rapid cu o mulineta Ryobi Ecusima 1000 careo aveam de rezerva si nu am mai avut probleme. firele folosite erau Stroft si Berkley Maxx de 0.13 -0.14mm cam grose pentru o mulineta Shimano 1000.
Am mai pescuit cu modele Shimano Stradic sau Aspire si parea mea este ca sunt total nereusite chiar si pentru fire fosrte subtiri.
este o greseala de viziune a Shimano sa faca mulinete cu tambur atat de mic in diametru Daiwa 1500 sunt mult mai potrivite

de aici se vede diferenta de filozofie intre Daiwa v.s Shimano .
Cu toate acestea imi plac modele Shimano 2000 2500 si faptul ca Daiwa au cam luat-o pe Zaion si Mag Seal au stricat ceva din simplitatea si robustetea vechilor generatii de mulinete medium price. In plus au majorat raportul de recuperare al mulinetelor de pe piata din USA care acum este 6.0 :1.(cel vechi 4.8 :1 ).
Iata ca si cei mai buni fac compromisuri evidente pentru profit