Parere-Shimano Seido 1000 FA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

Re: Parere-Shimano Seido 1000 FA

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Mai 2013, 17:45

Nu cumva se rasuceste prea urat firul la mulinare?
Nu aveti problemele la bucle in lansuri, fata de alte mulinete?
Nu stiu dece am impresia ca prea rau se rasuceste firul, si dupa cativa metri de lanseu, apar bucle....in conditiile in care, las firul, cel putin inceputul, sa se derasuceasca, ori de cate ori este cazul! :shock: :shock:
Firul pe care il am bobinat pe ea , l-am folosit si la stiuca pe Nexave, dar alta dimensiune, si nu am avut probleme!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 23 Mai 2013, 20:10

MARIUS POPA scrie:Nu cumva se rasuceste prea urat firul la mulinare?
Nu aveti problemele la bucle in lansuri, fata de alte mulinete?
Nu stiu dece am impresia ca prea rau se rasuceste firul, si dupa cativa metri de lanseu, apar bucle....in conditiile in care, las firul, cel putin inceputul, sa se derasuceasca, ori de cate ori este cazul! :shock: :shock:
Firul pe care il am bobinat pe ea , l-am folosit si la stiuca pe Nexave, dar alta dimensiune, si nu am avut probleme!
Vorbesti de Seido?? Nu ar trebui sa se rasuceasca. Am una de vreo 3 ani si bobineaza bine si nu sesizez rasuciri. Si bobinarea la seido mi se pare mai buna ca la nexave.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Mai 2013, 21:03

Da, Seido, galetul se invarte, initial am crezut ca e blocat...atunci sper sa fie firele devina,si sa fie ele din fabrica bobinate prost pe tamburi, ca se mai poate si asta, dar iti spun, in lanseuri, mi se fac niste bucle denuma :(
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 24 Mai 2013, 00:02

MARIUS POPA scrie:Da, Seido, galetul se invarte, initial am crezut ca e blocat...atunci sper sa fie firele devina,si sa fie ele din fabrica bobinate prost pe tamburi, ca se mai poate si asta, dar iti spun, in lanseuri, mi se fac niste bucle denuma :(
Incearca sa schimbi firele si-ti dai seama.Daca tot nu merge pai mulineta are vre-o buba. A mea ti-am spus merge bine si niciodata nu mi-a dat probleme. Anul asta nu prea am mai pescuit-o pt ca mai si altele dar o iau de rezerva .

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Mai 2013, 10:45

Pai o sa urmaresc, sa vad, o sa schimb agrafele cu vartej, ceva tre sa fie :)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 27 Mai 2013, 16:59

Si eu am avut aceasi senzatie de rasucire a firului dupa prima iesire cu ea la clean anul acesta.Si asta fara sa folosesc rotative deloc.
Firul era nou de 0.14 Trabuco T.
Deja incep sa ma gandesc ca nu am facut o alegere prea buna. Eu folosesc inele rapide la voblere. O sa incerc si cu agrafe cu vartej.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 27 Mai 2013, 18:56

AM lasat-o deoparte, am luat firul de pe ea, am pus-o pe alta, si aici, nu prea-mi face figuri firul....o sa mai punem un fir, ceva mai bunicel, si vedem apoi, inseamna ca nu am sesizat orbeste!
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Mai 2013, 20:18

Marius ,daca senzatia este ca face bucle ,eu chiar cred ca face! Mai multe sau mai putine ,in functie si de fir si de modul de pescuit,naluca,etc. Dar ,daca ai ghinion , o sa ai probleme .Unele mulinete au aceasta problema ,chiar daca sunt din aceiasi serie. Asta e parerea mea ,de om patit .Cu o mulineta din clasa superioara.Sper sa ma insel! :headbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 27 Mai 2013, 20:43

Firul asta este:Trabucco T-Force Spin Pike , un fir de care sunt multumit dealtfel.
O fi mai Zamfi, urmeaza sa urmaresc putin fenoimenul , sa vad si cu alte fire... :shock:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Tomi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi » 27 Mai 2013, 22:34

Marius,

La fire mai subtiri iti recomand de la Smart MRT : http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... Cg&dur=668.

Ma poti incearca un fir ieftin dar bun :
Energo Team Power Spin, http://www.energofish.ro/product.php/Fi ... 150m/3861/ nu stiu ce grosime folosesti mi se pare ca se produce de la 0.18 mm.
Daca nu pescuiesti cu oscilante sau rotative nu folosi neaparat vartej, mai ales ca dai la pastrav si clean, nod rapala sau o simpla agrafa usurica dar de calitate. Am observat ca la woblere mici vartejurile +agrafa influenteza evolutia, vibratia etc
believe in spinning !

Scrie răspuns