parere fir textil Climax Superbraided Verde-Oliv 0.10mm
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: parere fir textil
Problema mea este ca vreau sa inlocuiesc firul meu PowerPro de 10 livre cu un alt fir de grosime similara dar mai rezistent , de preferinta 15 lb.
Am in vizor Sunline super PE sau PowerPro 8 silk si nu stiu pentru care sa optez.
Am in vizor Sunline super PE sau PowerPro 8 silk si nu stiu pentru care sa optez.
Power Pro 8 Silk este mai gros decat Power Pro normal, la aceeasi rezistenta la rupere. Si-a luat un prieten de-al meu in primavara si nu cred ca l-a folosit mai mult de 5-6 ori. A ajuns la concluzia ca este mai bun cel normal, mai ales daca ai nevoie de lanseuri lungi. Insa, parerea lui a fost ca 8 Silk ar fi ceva mai rezistent la abraziune.
Daca vrei putere mai mare la acelasi diametru cu Power Pro de 10 lbs mergi pe Sunline Super PE de 15 lbs, dar ai grija mare la structuri ca nu se impaca tocmai bine. In rest e super fir.
Daca vrei putere mai mare la acelasi diametru cu Power Pro de 10 lbs mergi pe Sunline Super PE de 15 lbs, dar ai grija mare la structuri ca nu se impaca tocmai bine. In rest e super fir.
Cum? Powerpro 8 silk e mai gros decat Powerpro ala vechi?
In prezentare Shimano sustine ca l-a facut mai subtire, mai moale si vei arunca mai departe folosind PP 8 silk.
In prezentare Shimano sustine ca l-a facut mai subtire, mai moale si vei arunca mai departe folosind PP 8 silk.
Da. Cel putin asa am vazut eu. Eu aveam atunci pe mulineta un PP de 15 lbs, iar amicul meu avea 8 Silk tot de 15 lbs. Mie unul mi s-a parut mai gros decat cel normal.
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Cu cat firul e mai rotund, cu atat lanseurile sunt mai reusite, mai lungi. 8 Silk-ul este si mai moale decat cel normal, nu face asa galagie la recuperare!costin_s scrie:Power Pro 8 Silk este mai gros decat Power Pro normal, la aceeasi rezistenta la rupere. Si-a luat un prieten de-al meu in primavara si nu cred ca l-a folosit mai mult de 5-6 ori. A ajuns la concluzia ca este mai bun cel normal, mai ales daca ai nevoie de lanseuri lungi. Insa, parerea lui a fost ca 8 Silk ar fi ceva mai rezistent la abraziune.
...
Cu un fir care se scufunda, care e mai greu ca apa, ai mult mai bine contact cu naluca, burta pe fir fiind mult redusa (la scufundare, vant)
Un fir subtire este mai periclitat distrugere, cea mai finuta intalnire cu o creanga plutitoare il poate deteriora, ii poate provoca o ciupitura!
Pt a-l face rotund, e nevoie de multe impletituri pe 1 cm lungime, ceea ce il face mai rezistent la abraziune decit cele normale.
PowerPro de 9 lbs are 0,08 mm. (cel mai subtire de la 8 Silk este 0,15 mm)

Subtire si tare ar mai fi:
WFT KG Strong - 10 kg (20 lbs) la 0,09 mm
Penn international - 9,6 kg (20 lbs) la 0,12 mm
WFT Round Cast - 6 kg (12 lbs) la 0,10 mm (rotund)
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/
Zoran Wiener
Mi-am petrecut foarte mult timp cautand un fir textil care sa tina la nod si sa fie si subtire si am probat fire c-am de la toate firmele care sunt aduse la noi, pentru mine firul are un rol foarte important in ansamblul lanseta+mulineta+fir+naluca!!! Pana acum 2 ani eram nemultumit de majoritatea firelor chiar si de cele mai scumpe (varivas,sunline etc) chiar daca unele imi placeau ca textura!!! Dupa parerea mea nu toate firele sunt rezistente la un singur tip de nod, incercati cat mai multe tipuri de nod si o sa vedeti ce transformare o sa aiba firul dvs indifirent de firma, intr-adevar Whiplash-ul are un diametru ,,monstruos'' dar daca ii gasesti nodul corespunzator te si spanzuri cu cel de 0,06 si tot nu se rupe!!!
Cand am cumparat prima oara Sunline Super PE am fost extrem de dezamagit de el chiar ii spuneam in gluma lui Dragos daca nu cumva japonezul ii mai trimite si cate o rola putrezita
, se rupea in agatatura in peste in orice ca ata de papiota dar de cand i-am gasit nodul corespunzator umblu cu manusa vara dupa mine ca sa pot rupe in agatatura!!!
Parerea mea personala si nu vreau sa deschid polemici pe aceasta tema, gasiti nodul potrivit firului si o sa fiti multumiti de el, indiferent de firma!!!
Anul trecut in vara am agatat accidental de coada un cteno de peste 25 kg cu Sunline Super PE de 10 lbs si nu am avut nici o emotie decat atunci cand am observat ca mai am 10-12 spire pe tamburul mulinetei si nu trebuie sa mai spun nimanui cum reactioneaza un cteno cand simte malul ca deh a trebuit sa ne si pozam cu el inainte de eliberare!!!
Cand am cumparat prima oara Sunline Super PE am fost extrem de dezamagit de el chiar ii spuneam in gluma lui Dragos daca nu cumva japonezul ii mai trimite si cate o rola putrezita

Parerea mea personala si nu vreau sa deschid polemici pe aceasta tema, gasiti nodul potrivit firului si o sa fiti multumiti de el, indiferent de firma!!!
Anul trecut in vara am agatat accidental de coada un cteno de peste 25 kg cu Sunline Super PE de 10 lbs si nu am avut nici o emotie decat atunci cand am observat ca mai am 10-12 spire pe tamburul mulinetei si nu trebuie sa mai spun nimanui cum reactioneaza un cteno cand simte malul ca deh a trebuit sa ne si pozam cu el inainte de eliberare!!!
-
- veteran
Pai daca tot ai inceput, dezvaluie si tu nodul miraculos pt Super PE...am si eu o rola de 20 lb pt Olt si m-ar interesa nodul ala minune
...si daca tot ai pozat tenul ala de-un sfert de chintal, baga o poza sa vedem torpila 

Ovidiu sa stii ca nu e un nod miraculos
, in link-ul de mai jos este partial sa zic asa nodul pe care il fac eu doar ca inainte sa introduc in bucla capatul firului mai vin de 4-5 spire inapoi dupa aia introduc capatul firului prin bucla, practic eu fac 10 spire in fata si 5 inapoi si ca nodul sa tina il umezim... la fel ca pe o femeie, cu limba
si daca nu tine nici asa la voi inseamna ca saliva mea are proprietati lipicioase
http://www.animatedknots.com/trilene/in ... rogono.com
Poze stii ca m-am jurat ca nu mai pun aici
le tin doar pentru prieteni pe Feisbuc daca vrei vb pe mp. Stima!!!

http://www.animatedknots.com/trilene/in ... rogono.com
Poze stii ca m-am jurat ca nu mai pun aici

Zoran Wiener scrie:Cu cat firul e mai rotund, cu atat lanseurile sunt mai reusite, mai lungi. 8 Silk-ul este si mai moale decat cel normal, nu face asa galagie la recuperare!costin_s scrie:Power Pro 8 Silk este mai gros decat Power Pro normal, la aceeasi rezistenta la rupere. Si-a luat un prieten de-al meu in primavara si nu cred ca l-a folosit mai mult de 5-6 ori. A ajuns la concluzia ca este mai bun cel normal, mai ales daca ai nevoie de lanseuri lungi. Insa, parerea lui a fost ca 8 Silk ar fi ceva mai rezistent la abraziune.
...
Cu un fir care se scufunda, care e mai greu ca apa, ai mult mai bine contact cu naluca, burta pe fir fiind mult redusa (la scufundare, vant)
Un fir subtire este mai periclitat distrugere, cea mai finuta intalnire cu o creanga plutitoare il poate deteriora, ii poate provoca o ciupitura!
Pt a-l face rotund, e nevoie de multe impletituri pe 1 cm lungime, ceea ce il face mai rezistent la abraziune decit cele normale.
PowerPro de 9 lbs are 0,08 mm. (cel mai subtire de la 8 Silk este 0,15 mm)
Subtire si tare ar mai fi:
WFT KG Strong - 10 kg (20 lbs) la 0,09 mm
Penn international - 9,6 kg (20 lbs) la 0,12 mm
WFT Round Cast - 6 kg (12 lbs) la 0,10 mm (rotund)
Vezi ca incurci firele Power Pro de pe piata europeana cu cea de pe piata americana. Majoritatea pescarilor care "se respecta" le folosesc pe cele de pe piata americana.
Power Pro-ul (sa-l numesc original) de pe piata americana are urmatoarele rezistenta si diametre :
5 LB ~ 0.10 mm
8 LB ~ 0.12 mm
10 LB ~ 0.15 mm
15 LB ~ 0.19 mm
20 LB ~ 0.23 mm
30 LB ~ 0.28 mm
40 LB ~ 0.33 mm
50 LB ~ 0.36 mm
65 LB ~ 0.41 mm
80 LB ~ 0.43 mm
100 LB ~ 0.46 mm
http://www.tacklewarehouse.com/Power_Pr ... -PPSL.html
http://www.tacklewarehouse.com/Power_Pr ... -PSBL.html
Sincer nu am vazut pana acum in realitate fire de 0.10 mm cu o rezistenta de 20 LB. Ori e mult mai gros decat 0.10 mm ori rezista cu mult mai putin de 20 LB. E doar o "reclama" pe cutie, un mod de a imbarliga cumparatorul, care traieste cu ideea ce pescuieste cu un fir subtire si foarte rezistent

www.pentrupescuit.ro
- Zoran Wiener
- utilizator constant
Na, asta n-am inteles-o...IlieNeamt scrie:...
Vezi ca incurci firele Power Pro de pe piata europeana cu cea de pe piata americana. Majoritatea pescarilor care "se respecta" le folosesc pe cele de pe piata americana.
Power Pro-ul (sa-l numesc original) de pe piata americana are urmatoarele rezistenta si diametre :
5 LB ~ 0.10 mm
8 LB ~ 0.12 mm
10 LB ~ 0.15 mm
15 LB ~ 0.19 mm
20 LB ~ 0.23 mm
30 LB ~ 0.28 mm
40 LB ~ 0.33 mm
50 LB ~ 0.36 mm
65 LB ~ 0.41 mm
80 LB ~ 0.43 mm
100 LB ~ 0.46 mm
http://www.tacklewarehouse.com/Power_Pr ... -PPSL.html
http://www.tacklewarehouse.com/Power_Pr ... -PSBL.html
...

Pai din datele puse de tine, firul de pe piata americana e mai "prost" ca cel de pe piata Europeana.
5 LB ~ 0.10 mm - 2.7 kg
8 LB ~ 0.12 mm - 3.6 kg
10 LB ~ 0.15 mm - 4.5 kg
15 LB ~ 0.19 mm - 6.8 kg
Sau am omis eu ceva si am inteles gresit?...
E simplu: mergi pe incredere!IlieNeamt scrie:...
Sincer nu am vazut pana acum in realitate fire de 0.10 mm cu o rezistenta de 20 LB. Ori e mult mai gros decat 0.10 mm ori rezista cu mult mai putin de 20 LB. E doar o "reclama" pe cutie, un mod de a imbarliga cumparatorul, care traieste cu ideea ce pescuieste cu un fir subtire si foarte rezistent

WFT KG Strong - 10 kg (20 lbs) la 0,09 mm (?), de ce nu? m-as mira sa minta in asemenea hal cumparatorii.
si
PL cu dia 0.08 mm tractiune 9.00 KG.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
Zoran Wiener