OLTUL-SIBIU,FAGARAS

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Mar 2006, 08:29

tincu ,
da-ne mai multe detalii
Eu am fost acu vreo 2 saptamani si am vazut bratu ala de la turnu .Atunci era doar pe jumatate dezghetat. Niste pescari imi spuneau ca cica au bagat satenii plasele la greu
Ce pesti ai vazut si cat de mare era cleanu ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Mar 2006, 16:35

cleanul avea in jur de 250gr. bineinteles ca a plecat inapoi.Si atacurile celalalte la vobler le-am avut la suprafata apei[vobler de 2cm],jucat din virf,cum am mai spus pestii umblau sus.Adevarat ca pestele l-am prins la un blinker Martin[alama]nr1 plimbat fff.incet.Bratul oltului arata super duminica,apa era crescuta dar limpede.Bucuria mea a fost mare deoarece a fost prima iesire,cu doua atacuri si un peste prins la blinker asa devreme.Au mai fost pescari,la pluta,dar nu au luat nimic :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Mar 2006, 16:45

hai ca-s curios ...abia astept sa dau o fuga pe acolo .....o stuk ceva ...
pescuiasca si el va

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 29 Mar 2006, 01:02

adevarat cu satenii.au bagat plasele insa sunt si multe cioate in apa.oricum stiuca nu am auzit sa se prinda si nici atacuri nu am vazut.nu cred ca vor fii capturi aici,doar o alternativa la un olt marit si tulbure. :oops:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Mar 2006, 08:25

partea buna e ca stiuca nu prea se ia la plasa......dar daca nici nu s-a prins.....hmmm....
eu nu stiu de unde se alimenteaza ca in amonte au facut dig , deci adio si singuru parau care intra in brat e chiar aproape de varsare sau poate nu am cautat eu destul ....
pescuiasca si el va

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 30 Mar 2006, 05:06

Mi-e dor de clenii de la Gura riului, de avatul si salaul de sub Avrig.Hai vara hai. :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 06 Apr 2006, 21:35

servus ilie :D .in sfarsit aud si eu ca se vb si de locurie in care merg eu la pescuiala :lol: , ma bucur chiar daca nu sunt in tara, dar vin si o sa pierd vremea pe malul raului ca tare mi-e dor.Ce am vrut sa te intreb se mai prinde in aval de turnu clean la artificiale ca de cand au facut noul pod eu nu am mai prins nimic mare doar exemplare mici, si inundatile de anul trecut ia cam inebunit si nu am mai gasit lucuri bune cum erau odata.Treaba cu plasele e cea mai mare porcarie pe care am putut sa o vad si pe bratul mort de la Avrig,la Colun o fac nenorocitzi (dar unde nu o fac cam peste tot unde sa lucrat la devierea Oltului)de nu potzi si tu sa savurezi o zi de pescuit in tihna,si nu exista o supraveghere atenta a acestor locuri ca doar de aici provine puietul ptr anul viitor,dar ce ma bucura e ca a inceput sa apara pe olt linul care nu de mult aproape ca nu mai era.Dar ce se intampla cu exemplarele mari de biban care existau acum 5-7 ani unde au disparut :? .Am batut Oltul de la Arpas pana la Boitza si nu am mai prins nimic mare unde sau tras sau au disparut asa pur si simplu nu imi pot explica??????? poate din cauza scobarilor care sunt asa de multzi in ultima vreme le mananca icrele sau din cauza ca nu mai sunt boartze care erau cu sutele de mii odata, ceva e cert ca sa schimbat ecosistemul si nu mai e ce era acum 5-7 ani cand m-am apucat si eu serios de sportul asta in care am investit o gramada de timp si bani,dar a meritat spun eu.
Ce ma bucura e prohibitzia care cat de cat mai taie din elanul asa zisilor pescari (de duminica) care nu au habar de nimic numai cat mai multzi pesti la traista sa aiba cu ce se lauda acasa la nevasta ca nu au pierdut timpul degeaba pe balta.
Am prins clean frumos inainte de varsarea raului Avrig in Olt prin octombrie si mai in sus de podul de la bradu si daca si tu la Sebes Olt este o mica insula in mijlocul oltului (in amonte de pod cu vreo 800m)dar potzi ajunge acolo doar cand este apa scazuta dar ai capturi faine ....... :wink:
Te salut si astept noutatzi (**** in traista) :D :D

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 06 Apr 2006, 23:09

Salut Ed,
Intr-adevar,ai dreptate.NU mai este cleanul care il stim cu totii ca era.Cum spui si tu acum 6-7ani pescuiam la clean in zona Cornet,Caineni,Raul Vadului,bineinteles la vobler.Era extraordinar de fain.Parerea mea este ca,cleanul,este intr-o permanenta concurenta atat ptr hrana cit si ptr teritoriu cu scobarul si mreana.Din pacate ptr "fanii"cleanului ac ultime doua specii castiga tot mai mult teren.Ca sa fie treaba treaba,a mai aparut si avatul si salaul care extermina aproape tot ce le iese in cale puiet si nu numai.Deci o sa va aduceti aminte cu drag, si tristete:( despre acest peste minunat,CLEANUL

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Apr 2006, 16:55

:D Adevarul e asa cum il spui si tu Ed.Cleanul se pare ca este afectat de schimbarile care au loc intre Turnu si Sebes-Olt.Mi-aduc aminte ca acum 2,3ani o luam la pas din spatele garii de la Turnu si urcam in sus pina la Sebes si abia asteptam sa intru mai intii pe insula din jos de poduri unde aproape fiecare lanseu avea atac.Apoi insula de mai sus de pod iti aducea intradevar capturile mai mari iar in repezisurile de mai sus surprizele erau mari.Ce sa mai zic de cursul domol al oltului de la sebes unde clenii erau ceva mai rari,insa treceau bine de kg.Aveam un traseu bine stabilit ,cu locuri pe care abia asteptam sa le vad si sa le simt adinc in sufletul meu.Sa stau in apa pina la briu,sa ma opresc din blinkerit si sa ascult tot din jurul meu:pomii,apa,pasarile si chiar sa tresar la fiecare salt al cleanului.Acum de curind am iesit din nou si mi-i s-a strins inima vazind cum lucrarea noului baraj urca tot mai sus spre Sebes.Betonul ia locul malului inverzit,iar cursul apei devine tot mai neatragator ,mai sumbru.Dispar repezisurile,coturile iar cleanul urca tot mai sus,pina ce nu-si va mai gasi locul .PACAT.... :(

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 07 Apr 2006, 23:02

Servus 8) .Ce ma bucura e sa aud si eu ca cineva mai are habar de ce a fost si ca il intereseaza de ce e in jurul lui nu numai sa distruga.cand stai in apa pa la genunchi,curentul puternic si langa tine la 20cm e o gropana de cativa metri si numai tu sti pe unde sa intri in locul ala (sau inca cativa care intradevar a facut o pasiune ptr sportul asta ca la urma urmei e un sport pe care putin il inteleg in adevaratul sens al cuvantului) si iti aprinzi o tigare ca te doare mana de atatea lanseuri si mai zici hai sa mai incerc odata cu alt vobler si atunci cand nu te asteptzi booommm un atac de iti sare tigara din gura si incepe sa iti bata inima repede si te gandesti ce bucata ai luat si te bucuri ca un copil asta vreau sa simta si generatile urmatoare nu numai noi.Apropo pana unde vor sa faca dale la noul baraj ai idee eu cred ca pana la Marsa poate asa mai raman si niste locuri salbatice in care te asteptzi sa dai peste un clean mai hotarat ca de astia mici ti-e mila :? sa ii prinzi,eu le dau drumul.
Cleanul nu e un peste nobil ca si pastravul dar luptator :twisted: de la care te asteptzi la orice si asta imi place la el ca nu sti niciodata cum sa il aduci la mal intotdeauna conteza locul in care te afli si cat de bine il cunosti.
Acum vreo 2ani cand mergeam la Valcea cu un prieten am luat si batul cu mine era nou si am zis sa incerc noua achizitie,locul era daca stiti inainte de ''nebuni'' este un pod de fier peste olt iar in partea cealalta o mica balta cu margini de ciment nu stiu ce a fost acolo sau au vrut sa faca in fine este un repezis mare dupa care o insula si inainte apa adanca no acolo am avut un atac la un vobler salmo( nu mai stiu denumirea lui dar in orice caz nu era ptr clean ci ptr biban si stiuca in trei culori galben portocaliu verde pe care l-am pierdut apoi)a fost o dihanie in orice caz dar nu i-am vazut ochi,dar l-am simtit in bat ce vroiam sa va intreb ca deviez de la subiect,portiunea aia de Olt nu o cunosc asa de bine acolo ce se prinde la artificiale in afara de clean??????

Scrie răspuns