O intrebare scurta pentru pescarii de stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

alternative
utilizator nou
utilizator nou

O intrebare scurta pentru pescarii de stiuca

Mesaj de alternative » 02 Noi 2015, 17:51

Salut. Sunt nou la pescuitul stiucii si imi incerc norocul pe o balta cu multa iarba. Folosesc deci cu precadere carlige offset, iar monturile sunt facute cum m-am priceput eu mai bine; problema e insa ca nu m-am prea priceput si am foarte multe rateuri. Am folosit naluci cu burta, iar curbura carligului e foarte aproape de naluca ceea ce face ca in momentul atacului sa nu mai urce destul de mult carligul incat sa iasa prin partea de sus si sa intepe (ati inteles ceva?).
Am gasit niste naluci care am observat ca au o taietura pe burta ceea ce permite carligului sa intre in burta nalucii si sa iasa mai mult in partea de sus (cele din poza). Se prinde stiuca cu soft jerkbait-uri ? Pe unde m-am uitat am vazut ca merge cel mai bine la bass-ul american. Merge si la noi la dintoase? Mai jos puteti vedea minunea de care vorbesc.

Imagine

stefanflorin
veteran
veteran

Re: O intrebare scurta pentru pescarii de stiuca

Mesaj de stefanflorin » 02 Noi 2015, 18:28

orice zgarci poti sa il crestezi cu un cutit/cutter pe burta ca sa ii faci loc carligului sa lucreze.
Urasc atarnatorii!

alternative
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alternative » 02 Noi 2015, 18:32

Am incercat si asta, nu mai evolueaza like it was intended to. In sfarsit, treaba-i consumata, soft jerkbait-ul e lestat. Vreau doar sa stiu daca merita sa imi pierd vremea si sa insist cu el, sau nu are rost. Mananca stiuca asta ceva, au ba?

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 02 Noi 2015, 19:13

alternative scrie:Am incercat si asta, nu mai evolueaza like it was intended to. In sfarsit, treaba-i consumata, soft jerkbait-ul e lestat. Vreau doar sa stiu daca merita sa imi pierd vremea si sa insist cu el, sau nu are rost. Mananca stiuca asta ceva, au ba?
Cand e foame mananca si pietre :)). Merita incercat dar vezi ca sunt mai multe soft-uri pe care le poti incerca in montura prezentata de tine... Intradevar e putin mai greu sa intepi cu offset dar nu imposibil.
Incerca si cu asa ceva http://www.totalfishing.ro/jig-jaxon-ta ... -3909.html asta daca nu este iarba foarte deasa.
Sau montura cu plumb bullet in combinatie cu http://www.totalfishing.ro/jig-colmic-h ... 42785.html

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 02 Noi 2015, 19:44

salut. nu stiu cat de nou esti in pescuitul stiucii, insa se pare ca descrii detalii destul de avansate.
eu am invatat asa, cand stiuca mananca, vorba lui lenovo, mananca si pietre. deci ORICE. noroc sa ai.
eu totusi as incerca sa pun offsetul ala pe o guma cu inotatoarea caudala de tip paleta. vibratia emisa e mai interesanta... eu unul n-am prea prins la tipul asta de naluca, din ce stiu se foloseste mai mult pt salau, sau pt dropshot... si incearca niste carlige wide gap. iar guma sa fie minnow, si cat mai moale, sa aiba cum sa iasa acul pe atac.
Just my 2 cents...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

alternative
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alternative » 02 Noi 2015, 20:51

@valeriu28 sunt nou la stiuca, nu la spinning. Pescuiesc mult la salau si clean, dar pana acum nu am avut ocazia sa stau pe o balta exclusiv de stiuca pana in urma cu 2 saptamani cand am scos o stiuca de 3 kg. E usor de inteles ca m-a prins febra si de atunci caut orice informatie legata de stiuca.

Multumesc tuturor pentru raspuns si daca mai stie cineva ceva, astept pareri. A prins cineva pe soft jerkbait stiuca?

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 02 Noi 2015, 21:43

am dat cu asa ceva, in montura fix ca a ta, nu am avut niciun atac in vreo suta de lanseuri. stiu nr destul de exact pentru ca numar lanseurile cand folosesc naluci noi. altfel, as da de trei ori si as schimba. mai dau cu ele la salausi, daca nu merg nici acolo, le dau la casat. ale mele sunt albe cu glitter, au doua cozi, sunt de la cabelas. cum zicea si valeriu, la stiuca mai bine insisti cu gume care au paleta/padela mare la coada. daca au si un contrast, gen cap rosu la corp alb, si mai bine. daca ai un atac la ele, da-mi si mie un semn, sa le mai dau o sansa alor mele :)
a, sa nu sarim peste un amanunt important. eu le-am testat doar la jerking. cred ca ar merge si ciupite, pe verticala, coada e destul de moale. tu cum le joci? ca vorbim de naluci si prea putin de tehnica folosita. apoi tragem concluzii generale din experiente extrem de particulare...

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 02 Noi 2015, 21:49

da,se prinde stiuca si cu asa ceva
razvan mihuta are un articol pe tema asta

poti sa folosesti si alt fel de jerkuri(atat ca model dar mai ales ca densitate a metrialului)pe carlige offset nelestate
mai ales ca spui ca mergi pe o balta plina de vegetatie

daca nu este secret ne spui si locatia? :D

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 02 Noi 2015, 23:10

In poza postata marimea carligului offset e ok, n-ar trebui sa ai rateuri din aceasta cauza.Pentru astfel de monturi e nevoie de o lanseta fast sau extra fast si o intepare mai ferma cand simti ca ai atac. Se poate prinde stiuca si pe jerkbaituri dar e nevoie de indemanare ce se deprinde in decursul timpului. Oricum rezultate mult mai bune se obtin cu shadurile clasice sau gruburi...e un topic in care sunt mentionate cele mai "prinzatoare" gume pentru stiuca.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 02 Noi 2015, 23:37

Acu ceva ani buni cand mai bantuiam pe la stiuca pe balti am prins bine pe offset cu jerkuri. Cel mai des am folosit Manns Hardnose cred ca erau de 15 cm. Am prins destul de bine cu ele in ape invadate de vegetatie. Insa pe offset o sa apara rateuri. Cam 1/3 din atacuri erau rateuri, insa doar cu offset reuseam sa intru prin iarba deasa.
Imagine

Scrie răspuns