O intrebare scurta pentru pescarii de stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: O intrebare scurta pentru pescarii de stiuca

Mesaj de Dan Stefan C. » 03 Noi 2015, 10:33

Acolo unde este agatatura nu prea ai alte solutii decat sa pescuiesti cu gume montate offset (asta daca doresti sa pescuiesti neaparat cu plastice). Cum au spus si ceilalti, este bine sa folosesti naluci cu vibratie un pic mai puternica. Ai putea sa folosesti orice fel de naluca cu corp fusiform, indiferent daca sunt crestate sau nu (exemple ar putea fi: gruburi Mann's de 3 si 4", Relax Ohio, Slider Bass Grub, Bass Assassin Turbo Shad si Elite Shiner, etc.)

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 03 Noi 2015, 17:59

adaug sugestia sa nu intepi imediat, daca ai multe rateuri. Deoarece nu exista o reteta universala, cred ca merita incercat cu mai multe tipuri de gume, atat dpdv culoare cat si dpdv miscare la tractare. Restul...e poezie, pescuitul il inveeti singur pe apa ;)
Eu cele mai bune partide le-am avut pe kingshad maro cu glitter respectiv niste bbb uri alb perla de 7-8 cm. Aaaa, si unele, nu mai stiu de la ce firma, de 12, firetiger.
Si pe lakefork
atat :))))

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 03 Noi 2015, 20:04

ai grija cand lestezi offseturile.daca impingi lestul in fanta din burta gumei s-ar putea sa nu mai lucreze ca lumea si sa se incline pe parti.personal as lesta carligul mai inspre ochetul carligului ca sa realizeze ceva dinti de fierastrau cu caderi in picaj la recuperare si pauza.
incearca sa combini aceasta montura cu o pavaza de sarma otelita asemanatoare cu cele folosite la lingurile anti bradis si bineinteles sa lasi varful carligului mai sus ca sa intepi mai cu spor.
referitor la guma nu cred ca e momentul pentru cele cu vibratie foooarte mica(la iarna!)deci as baga ceva mai vibratil.
fir intins si sa nu-ti fie frica sa testezi orice chiar daca la prima vedere pare o prostie caci poate fi perfectibila si de folos pe o anumita nisha

alternative
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alternative » 03 Noi 2015, 20:28

@adrian99 multumesc pentru raspunsul incurajator, am citit si eu articolul la care faci referire si parca-m prins curaj :). Cat despre locatia baltii, degeaba o dezvalui ca e la 550 km de tine. Nu asta ar fi problema, ci faptul ca e o balta salbatica (da, mai sunt si balti salbatice cu stiuca destul de multa, desi pare incredibil) si s-ar putea sa se nimereasca cineva pe forum din zona mea si n-as vrea sa o vad plasuita sau pescuita la modul "retinem tot, nu iertam nimic". Culegatori sunt cu duiumu. Ar fi mare pacat.

@Dan Stefan C. Bass Assassin Turbo Shad imi face cu ochiul si cu siguranta il voi incerca in curand. Multumesc pentru recomandare.

@sosoktm pana sa realizeze creierul meu ca trebuie sa iti urmez sfatul si sa nu intep imediat, reflexul deja si-a facut demult datoria. Exclus sa pot fi in stare de a simti trasatura si sa mai stau putin pana contrez. Sunt obisnuit de la salau unde incerc sa intep cat mai rapid ca sa nu-l scap (acolo folosesc jiguri normale cu carlig expus si nu prea ai rateuri)

@keymaker se vede si in poza ca lestul e in afara nalucii, nu il itroduc niciodata in fanta. Intra el singur la muscatura (teoretic), de aceea imi plac atat de mult nalucile crestate din fabrica.

In alta ordine de idei, vreau sa ii multumesc in mod special utilizatorului chubi (desi nu a comentat la acest subiect) pentru propunerea cu Jaxon Intensa pe care a lasat-o la topicul "gume bune stiuca" . Adica.. lol, daca mi le arata cineva in real life, pariam tot ce am ca sunt DAIWA Duckfin. Ia uite, in cazul in care mai sunt si altii care nu stiu inca de ele:

Imagine

Trebuie neaparat incercate in cel mai scurt timp.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 03 Noi 2015, 20:59

pai cei dela Jaxon(si nu numai)copiaza orice,oricand...
de fapt multe sunt facute in aceleasi fabrici din China,cu mici plusuri pentru firmele consacrate
:wink:

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 03 Noi 2015, 21:59

e o diferenta vizibila intre cele doua... Jaxon, Vagabond... eu raman fan Daiwa.. din mai multe motive
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Noi 2015, 10:21

http://www.totalfishing.ro/shad-daiwa-d ... 38432.html

Stau destul de bine pe offset, sunt lungi si subtiri, au o decupare mica pe`spate si pe burta. E un d'fin nu duckfin.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 13 Noi 2015, 14:53

folosesti mono sau multifilament?Iti trebuie o ranga de lanseta.Si jerk-urile lasa-le pentru mai incolo...Foloseste naluci cu vibratie,shad,grub.Ochii pe fir permanent si cam atat.Neaparat textil.

popescu robert
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de popescu robert » 26 Dec 2015, 02:47

Cauta gruburi cu doua cozi, in format de inima,de culoare rosu corp iar cozile albe sau oricare alta combinatie cu cozi albe. Ceea ce ai prezentat e guma de salau pe timp foarte rece. Lungimea grubului 7.5-12 cm pe Delta. Poti opta pentru alb total si colorezi corpul in rosu.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 26 Dec 2015, 13:01

Nu e lipsit de interes sa folosesti bile articulate pentru lestarea offsetului. Scapi de problema lestului de pe carlig care de multe ori se intepeneste " la intrare in crapatura " ( nu va ganditi la prostii !). Plus ca montura se comporta asemanator unui jig normal la tractiune, ceea ce este un avantaj. Asa cum s-a mai sugerat aici, o incizie executata pe burta twisterului ajuta la iesirea rapida a carligului la intepare. Din pdvd al inteparii rapide sau cu intarziere, ceea ce de multe ori este o problema cand treci de la salau la stiuca, eu am rezolvat-o altfel : folosesc un atractant special pentru stiuca, sub forma de gel , cu care ung si cauciucurile chiar si linguritele. In momentul in care musca, atractantul isi face treaba si cucoana nu mai are tendinta sa scuioe imediat, chiar daca i se pare ceva suspect. Ba dimpotriva, de cele mai multe ori extrag naluca de undeva din fundul gatlejului. Si la salau folosesc atractant ( pentru salau) dar acolo scopul e altul : sa determine atacul salaului in pauza dintre tractiuni, atunci cand cauciucul sta pe fund. Iarasi este f. adevarat ca la pescuitul la offset rata rateurilo este mai mare dar in situatii de iarba, cocioc, copaci cazuti, etc. este singura solutie daca nu vrei sa imbogatesti vanzatorii de twistere si carlige de jig.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns