Naluci somn
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Update:
Mi-am mai amintit: am mai luat vre-o doi catfish la juma' de kil pe un canal de fuga pe care circula vaporase cu rotative Mepps Black Furry de 2 sau 3 recuperate la suprafatza. Au atacat destul de puternic. Apa surie.
Cred ca am si niste poze cu ei.
Dar nu stiu daca comportamentul catfish-ului e acelasi cu al somnului din Romania sau Frantza. Gabaritul in nici un caz. Oricum, aici catfish-ul (barbotte) se prinde la rama pe fund la frecventze de 5 minute. E unul din cei mai comuni pesti.
Mi-am mai amintit: am mai luat vre-o doi catfish la juma' de kil pe un canal de fuga pe care circula vaporase cu rotative Mepps Black Furry de 2 sau 3 recuperate la suprafatza. Au atacat destul de puternic. Apa surie.
Cred ca am si niste poze cu ei.
Dar nu stiu daca comportamentul catfish-ului e acelasi cu al somnului din Romania sau Frantza. Gabaritul in nici un caz. Oricum, aici catfish-ul (barbotte) se prinde la rama pe fund la frecventze de 5 minute. E unul din cei mai comuni pesti.
- alexandru varga
- utilizator constant
la noi in deva pe mures se prinde cel mai bine somnu la o oscilanta grea turnata din compozit,le face cineva din deva si le gasim si in magazine la noi,si nu numai somnu se arnca se arunca si avatu inclusiv stiuca.singurul lucru care trebuie facut la fiecare inceput de pescuit,trebuie razuit cu un cutit ca sa prinda luciu si se pun 2ancore.
cum arata naluca asta?m-ai facut curiosalexandru varga scrie:la noi in deva pe mures se prinde cel mai bine somnu la o oscilanta grea turnata din compozit,le face cineva din deva si le gasim si in magazine la noi,si nu numai somnu se arnca se arunca si avatu inclusiv stiuca.singurul lucru care trebuie facut la fiecare inceput de pescuit,trebuie razuit cu un cutit ca sa prinda luciu si se pun 2ancore.

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
- alexandru varga
- utilizator constant
Jonin scrie:Somn la spinning?Iti intra doar din intamplare sau daca ai un loc secret.
Pt mine e pierdere de vreme.
Cine are timp de pierdut sa foloseasca si cloncul,ii vor creste sansele.
asta e adevarat , la spinning somnu intra numai daca ii treci naluca prin fata lui ... numai asa se poate prinde cea ce e foarte rar , el nu ataca sau urmareste nalucile ( vb de aia mari de tot care dabia da cu coada sa inainteze), dupa cum zicea si Jon doar "pierdere de timp"
eu pescuiesc de peste 10 ani si nici odata nu am "agatat" vreunul
fir intins