pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
adi777 scrie:tudor scrie:M-am uitat pe link insa nu se incarca nici o fotografie.
Asta nu conteaza. Pun si eu o intrebare. Care dintre voi a prins cu ce a scris ca se prinde ? Putem vedea ?
Tudor
Omu a intrebat in felul urmator
Am o intrebare pt cei care practica acest stil, ce naluci imi recomandati pt pescuitul somnului la suprafata (noaptea)? Orice alt sfat e binevenit, nu am mai incercat niciodata asa ceva.
In afara de Dam Effzett, cu altceva nu am prins somn,si aia care i-am prins au fost destul de mici de ex asta:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3998. Eu i-am facut cateva recomandari omului, doar atat. In rest m-am orientat dupa ce am citit si ce am vazut. Am un Jitterbug Magnum si nu cred ca e chiar asa mare porcarie pt pescuitul la somn noaptea la suprafata. Poate ii dai tu recomandari mai bune avand in vedere experienta ta vasta la somn.
Cu Dam effzett am prins si eu. La fel cu voblere. Insa cu naluci de suprafata nici odata. Ori, asa cum ai subliniat, omul intreba de naluci de suprafata.
De aceea as vrea si eu sa stiu daca a prins cineva somn cu astfel de naluci. Eu cunosc putini care au reusit. Personal am avut un singur atac si l-am scapat.
-
adi777
- veteran

-
tudor scrie:De fapt am invatat multe lucruri. Lucruri pe care nu vreau sa le dezvalui pe forumuri.
Tudor
Cu respect, m-am gandit si la lucrul asta.
TEAM ATOM
-
tudor
- Moderator

-
danr scrie:tudore,
la ce distanta de fund ati lasat montura cu sepie ?
Tipul o lasase cam la 1m de substrat. In realitate trebuie tinuta mai sus, cu ochii pe sonar. Trebuie sa-ti vezi montura in sonar. Cloncul face ca somnii lipiti de substrat sa se ridice. Cat stau lipiti nu-i vezi cu sonarul. Deci cand intra un somn in conul sonarului vezi la ce adancime e si ii cobori montura la aceeasi adancime. Daca apare deasupra monturii o urci repede. Este insa mai bine sa apara sub montura decat deasupra. In cazul in care atinge firul fuge imediat. Si e mai usor sa cobori montura decat s-o ridici.
De foarte multe ori somnul refuza montura si ii vezi dara pe sonar cand coboara iar spre substrat. (vedeti filmul lui Rony Schultze "underwater attacks" care ilustreaza foarte bine ceea ce spun)
Cand somnul refuza mai dai niste lovituri de clonc. De foarte multe ori iar vine sa vada. Cate odata se si decide sa inhate.

-
danr
- Site Admin

mda, am dat si eu de curand juma de ora, pe intuneric, si am avut placerea sa vad in fereastra de timp real ceva miscare
insa mi-a ignorat lansetele
aveam 3 lansete bagate in apa ca tuta, deasupra fundului, si in scurt timp am luat de doua ori cate un pom scufundat care mi le-a facut praf pe toate
si acuma cuget cum sa abordez urmatorul clonc
cred ca o sa incerc intai pe metoda traditionala: sforaj cu 3 forfaturi pe verticala
-
adi777
- veteran

-
tudor scrie:adi777 scrie:tudor scrie:M-am uitat pe link insa nu se incarca nici o fotografie.
Asta nu conteaza. Pun si eu o intrebare. Care dintre voi a prins cu ce a scris ca se prinde ? Putem vedea ?
Tudor
Omu a intrebat in felul urmator
Am o intrebare pt cei care practica acest stil, ce naluci imi recomandati pt pescuitul somnului la suprafata (noaptea)? Orice alt sfat e binevenit, nu am mai incercat niciodata asa ceva.
In afara de Dam Effzett, cu altceva nu am prins somn,si aia care i-am prins au fost destul de mici de ex asta:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3998. Eu i-am facut cateva recomandari omului, doar atat. In rest m-am orientat dupa ce am citit si ce am vazut. Am un Jitterbug Magnum si nu cred ca e chiar asa mare porcarie pt pescuitul la somn noaptea la suprafata. Poate ii dai tu recomandari mai bune avand in vedere experienta ta vasta la somn.
Cu Dam effzett am prins si eu. La fel cu voblere. Insa cu naluci de suprafata nici odata. Ori, asa cum ai subliniat, omul intreba de naluci de suprafata.
De aceea as vrea si eu sa stiu daca a prins cineva somn cu astfel de naluci. Eu cunosc putini care au reusit. Personal am avut un singur atac si l-am scapat.
Intrebarea mea ar fi daca ai incercat noaptea cu naluci de suprafata ? Eu dupa cate stiu, poate stiu prost, noaptea somnul urca spre suprafata apei si chiar vaneaza in zona asta. Daca tu nu ai reusit sa prinzi inseamna ca nu e chiar asa de usor de prins somnul la suprafata.
TEAM ATOM
-
danr
- Site Admin

tudor probabil ca se referea la poppere sau stickbaits
a spus ca la voblere prinde frecvent, ceea ce probabil ca inseamna si voblere de suprafata
dupa parerea mea, cel mai usor de prins somnul la naluci este pe suprafata, pe apa mica
daca sunt acolo inseamna ca sunt activi si dispusi sa dea la naluci
-
empthy_cluster
- veteran

salut,
somnul din cate stiu eu nu numai ca urca la suprafata, dar daca are prin zona locuri cu apa mica `prundisuri` acolo vine sa se hraneasca, tot din cate stiu (poate stiu prost) daca sunt ape abisale il gasesti langa maluri tot noaptea, sa-l prinzi hranindu-se frenetic la suprafatza nu cred ca potzi sa-l prinzi ca sa dai cu o naluka de suprafatza, trebuie dupa parerea mea sa ai cu adevarat bulan sa-i dai cu o naluca de supratafza drept la nass noaptea, parerea mea este ca unde itzi permite zona sa-l cautzi in apa relativ mika, personal am prins somn in apa de 20 de tzsenti su nu era somnotel, am avut rateuri de somni unde nu am avut nici o sansa tot in apa de 20-30 de tzenti, deci pana nu ma contrazice cineva si daca o face respekttt pescuitul pe timp de noapte la somn la suprafata ku naluci artificiale mi se pare aiurea......
sa traitzi bine

be smart be silent be deadly.....
-
pescar de duminica
- utilizator nou

-
de pescar de duminica » 23 Aug 2007, 14:03
Mircea iti recomand totusi jeliboanele, dar trebuie sa insisti. Alege ceva cu bataie mare (kopyto) si insista daca sti ca locul e bun.
-
adi777
- veteran

-
@tudor
Ce parere ai de atractanti pt naluci la pescuitul somnului ? folosesti asa ceva ? cresc sansele ?
TEAM ATOM