naluci si bibani

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Re: naluci si bibani

Mesaj de Zoran Wiener » 18 Dec 2012, 07:54

tanase_cornel scrie:... Intr-o partida de pescuit la biban, prind foarte multe exemplare, pe care le eliberez in proportie de 99%. La asta ma refeream cand spuneam C&R. ...
Salut Cornel,
Pai nu mai opri camera video, abia dupa ce esti gata cu eliberatu'. Daca si asa doar 1 din 100 reti, aia nu-i greu sa tai din film.
tanase_cornel scrie:..Pretul variaza in functie de cantitate. Pana in 4 buc, 15 lei/buc, de la 5 la 9 buc, 12lei/buc iar setul de 10 buc, 10lei/buc. Gramajele sunt de 8, 10 si 12 grame. Sase culori fosforescete si inca vreo cinci normale. ...
Deci, daca comand 4 buc, platesc 60 lei. Daca comand 5 buc, platesc 60 lei… Uff, mie greu sa decid Imagine
Voi comanda 6 buc (3 la 10 grame si 3 la 12 grame bucata), cele cu culori "fosforescente", din fiecare culoare cate 1. (Fosforescente sau fluorescente? Trebuie mai intai incarcate la lumina?)
Abia astept sa le testez… Te rog sa-mi scri pe MP cum procedam cu plata si curieratul. Merci anticipat.
Ah, si cit costa curieratul pina la Timisoara?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
La mine intotdeauna e mai greu sa gasesc bibanii, umblu mai intai cu sonarul pe lac, sa vad unde stau in ziua respectiva. Dupa ce i-am gasit, ori mananca bine toata ziua, ori doar cateva ceasuri, ori de loc. Cand mananca, indiferent ca le arunci gume, twistere, pilcare, rame sau viermusi, musca la orice. Bibanii sunt pesti f halosi. La fel si cand nu vor sa muste, poti sa incerc in fel si chip, sa schimb momeli dupa momeli, ca tot nu prind nimica…

Bibanii sunt pesti de gasca, si cind gasesti un banc cu bibani mari, atunci ai toate sansele sa si prinzi. Dar nu toate lacurile ofera asemenea bibani mari.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 18 Dec 2012, 18:08

wildexplorer scrie:Poate printre noi e si dl Gabriel Ivan
domnul in cauza e un prost. sincer.

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 18 Dec 2012, 18:13

Sunt fosforescente! Eu le incarc in unul doua minute cand le tin afara, la soare!
Iti recomand sa iei cate doua din fiecare gramaj. Sunt situatii cand mananca mai bine pe gramaje mai mici, care coboara mai lent, iar daca vrei sa ii cauti in praguri cu pietre la adancimi mai mici, cele de 8 grame o sa se agate mai putin. Cand este activ, celelalte gramaje coboara mai repede si iti permit un pescuit viteza.
Si eu am cateva locuri puse pe GPS si in rest il caut cu sonarul. Exceptie primavara cand il iau bine la voblere, in maluri. O sa iti dau MP cu toate informatiile pentru livrare. Iti recomand Posta Romana ca modalitate de trimitere, care e vreo 6 lei cu tot cu ramburs.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 18 Dec 2012, 18:20

Zoran Wiener scrie:
tanase_cornel scrie:Am prins nesperat de bine la pilkere. Sunt ideale pentru zonele adanci, coboara repede, tin fundul apei foarte bine, pe cadere oscileaza si in plus mai sunt si cu fosfor. Daca e biban in zona, garantat il ataca in primii doi metri de recuperare. Nu este partida sa nu iei de la 50 de bibani in sus. Bineinteles C&R. Va prezint cateva filmulete cu ceva exemplare mai rasarite prinse de mine sau prietenii mei, cu aceste pilkere.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 818&type=2
Deci, nu ignorati acest tip de naluci cand mergeti la pescuit de biban.
Super tare Tase! Felicitari pt capturi! Cat costa un pilker si cum trebuie luctrat cu el?

Ah, si mai am o intrebare, in legatura cu:
tanase_cornel scrie:Am prins nesperat de bine la pilkere. ... Bineinteles C&R....
De ce ai taiat din filmulete partile cu C&R? Imagine

Sa sti ca le-am urmarit pe toate 8 filmuletele cu atentie, pana la capat! Imagine
Gasesti aici zeci de filme cu eliberari cu bibani de pe Bicaz majoritatea trecuti de 30 cm : http://www.youtube.com/user/PentruPescuit
Cateva dintre ele sunt in timp ce eram la pescuit cu Cornel !
www.pentrupescuit.ro

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 18 Dec 2012, 18:46

IlieNeamt scrie:...
Gasesti aici zeci de filme cu eliberari cu bibani de pe Bicaz majoritatea trecuti de 30 cm : http://www.youtube.com/user/PentruPescuit
Cateva dintre ele sunt in timp ce eram la pescuit cu Cornel !

Imagine

Foarte frumos lacul, imi vine sa-mi petrec acolo concediul Imagine

Intrebare: e voie doar cu motor electric?
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 18 Dec 2012, 18:53

Este voie cu termic : nu cred ca ai ce face cu un electric :)

*lungimea medie a lacului de acumulare: 35 km
*lăţimea lacului de acumulare: 200 - 2000 m (zona Hangu)
*suprafaţa lacului de acumulare (la nivelul normal de retenţie): 3.260 ha
www.pentrupescuit.ro

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 18 Dec 2012, 19:48

Multumesc Ilie de interventie... Mai era putin si eram acuzat de braconaj :)

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 18 Dec 2012, 20:22

tanase_cornel scrie:Multumesc Ilie de interventie... Mai era putin si eram acuzat de braconaj :)
Hmmm, poate ar fi cool sa se vada in video-clipuri si eliberarea unor bibanosi... Imagine
IlieNeamt scrie:Este voie cu termic : nu cred ca ai ce face cu un electric :)<br sab="690"><br sab="691">*lungimea medie a lacului de acumulare: 35 km<br sab="692">*lăţimea lacului de acumulare: 200 - 2000 m (zona Hangu)<br sab="693">*suprafaţa lacului de acumulare (la nivelul normal de retenţie): 3.260 ha
Este si somn in lac? Normal ar trebui sa fie. La ce temperaturi ajunge lacul vara? Imagine
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Dec 2012, 21:03

ma tem ca somn nu prea s'a auzit pe acolo :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 18 Dec 2012, 21:46

Zoran Wiener scrie:
tanase_cornel scrie:Multumesc Ilie de interventie... Mai era putin si eram acuzat de braconaj :)
Hmmm, poate ar fi cool sa se vada in video-clipuri si eliberarea unor bibanosi... Imagine
IlieNeamt scrie:Este voie cu termic : nu cred ca ai ce face cu un electric :)<br sab="690"><br sab="691">*lungimea medie a lacului de acumulare: 35 km<br sab="692">*lăţimea lacului de acumulare: 200 - 2000 m (zona Hangu)<br sab="693">*suprafaţa lacului de acumulare (la nivelul normal de retenţie): 3.260 ha
Este si somn in lac? Normal ar trebui sa fie. La ce temperaturi ajunge lacul vara? Imagine
Sper ca te-ai convins ca nu facem parte din categoria celor care cred ca un peste arata mai bine in tigaie decat in apa !

Nu este somn, stiuca sau salau. De stiuca si salau s-au auzit zvonuri dar eu unul nu am vazut si nu cred ca ar fi.
Predomina bibanul, urmat de clean (cred). Mai este si ceva pastrav curcubeu scapat din pastravarii. E posibil sa fie si ceva coregon. Cativa sturioni (nu cunosc specia) scapati tot de prin viviere acum cativa ani...
www.pentrupescuit.ro

Scrie răspuns