naluci si bibani

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cata_bv
junior
junior

Re: naluci si bibani

Mesaj de cata_bv » 18 Noi 2012, 17:51

Totul e sa fie si bibani prin jurul nalucilor:))..am pescuit cu aceste naluci la stiuca si am avut rezultate ff bune.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 18 Noi 2012, 22:35

la stiuca sau la biban ai avut succes :)?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

cata_bv
junior
junior

Mesaj de cata_bv » 18 Noi 2012, 23:51

La stiuca:))la biban dau cu bass assasin turbo shad de 9 cm si mi se par cele mai bune...

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 17 Dec 2012, 00:06

Am prins nesperat de bine la pilkere. Sunt ideale pentru zonele adanci, coboara repede, tin fundul apei foarte bine, pe cadere oscileaza si in plus mai sunt si cu fosfor. Daca e biban in zona, garantat il ataca in primii doi metri de recuperare. Nu este partida sa nu iei de la 50 de bibani in sus. Bineinteles C&R. Va prezint cateva filmulete cu ceva exemplare mai rasarite prinse de mine sau prietenii mei, cu aceste pilkere.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 818&type=2
Deci, nu ignorati acest tip de naluci cand mergeti la pescuit de biban.

cata_bv
junior
junior

Mesaj de cata_bv » 17 Dec 2012, 02:39

Asta suna a reclama deja:)

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 17 Dec 2012, 09:00

Tot respectul pentru capturi, insa rugamintea mea e sa nu-i mai tineti asa de maxilar. E cea mai fotogenica pozitie, stiu, insa e foarte chinuitoare pentru ei. Chiar daca nu sunt eliberati nu merita sa fie chinuiti. In fond sunt partenerii nostri de sport, nu?

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 17 Dec 2012, 09:25

Cred ca subiectul este "naluci si bibani". Apare in unul din filmele mele altceva? :)
Referitor la manipularea pestelui tinut de mandibula, ai dreptate. Mi-a mai spus cineva chestia asta si de atunci incerc sa ii sustin greutatea si in alt punct atunci cand il tin orizontal pentru poza.
Reclama sau nu, pilkere gasesti in toate magazinele. Nu te pune nimeni sa iei unul din modelele facute de mine!

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 17 Dec 2012, 11:06

Naluci si bibani, un film care explica intr-un fel de ce nu mai gasim bibani mari in ape:
https://www.youtube.com/watch?v=MxsGa1n-jHA

Poate printre noi e si dl Gabriel Ivan, asa ar trebui, doar e sportiv si pescuieste rapitori! As fi curios ce face cu atata peste...

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 17 Dec 2012, 19:14

tanase_cornel scrie:Am prins nesperat de bine la pilkere. Sunt ideale pentru zonele adanci, coboara repede, tin fundul apei foarte bine, pe cadere oscileaza si in plus mai sunt si cu fosfor. Daca e biban in zona, garantat il ataca in primii doi metri de recuperare. Nu este partida sa nu iei de la 50 de bibani in sus. Bineinteles C&R. Va prezint cateva filmulete cu ceva exemplare mai rasarite prinse de mine sau prietenii mei, cu aceste pilkere.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 818&type=2
Deci, nu ignorati acest tip de naluci cand mergeti la pescuit de biban.
Super tare Tase! Felicitari pt capturi! Cat costa un pilker si cum trebuie luctrat cu el?

Ah, si mai am o intrebare, in legatura cu:
tanase_cornel scrie:Am prins nesperat de bine la pilkere. ... Bineinteles C&R....
De ce ai taiat din filmulete partile cu C&R? Imagine

Sa sti ca le-am urmarit pe toate 8 filmuletele cu atentie, pana la capat! Imagine
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 18 Dec 2012, 00:39

Sa iti raspund pe rand!
De la inceput iti spun ca nu eliberez toti pestii pe care ii prind! Sa iti explic, cand filmez, dupa ce se termina drill-ul, inchid camera si trec la fotografii! Apoi decid daca pastrez sau eliberez. Nu retin pesti sub limita legala sau in cantitate mai mare decat cea reglementata de lege. Intr-o partida de pescuit la biban, prind foarte multe exemplare, pe care le eliberez in proportie de 99%. La asta ma refeream cand spuneam C&R. Cateodata mai opresc si pentru mancat. :twisted:
Pilkerele se folosesc exact cum se folosesc si gumele atunci cand pestele e in substrat (le recomand in ape mai adanci de 5, 6 metri), sau se recupereaza ca pe o lingura oscilanta atunci cand este intre ape. Le-am facut incat sa oscileze pe cadere, si sunt curbate pentru a le da o vibratie atunci cand sunt recuperate liniar. Am testat multe modele pana am ajuns la combinatia asta.
Pretul variaza in functie de cantitate. Pana in 4 buc, 15 lei/buc, de la 5 la 9 buc, 12lei/buc iar setul de 10 buc, 10lei/buc. Gramajele sunt de 8, 10 si 12 grame. Sase culori fosforescete si inca vreo cinci normale. Sunt vopsite cu vopsea pudra dupa tehnica pe care am explicat-o in acest articol: http://mulinete.wordpress.com/2012/02/2 ... unui-jig2/ apoi se aplica ochii si un topcoat.

Scrie răspuns