Mulineta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Mulineta
Nu prea ai gasit review-uri pentru ea deoarece este model nou, 2015. Mulineta pare mai solida decat modelul precedent, FC. Are ambii tamburi metalici, ceea ce este destul de rar la mulinetele care costa sub 200 Ron. Oricum, fata de Okuma Avenger mi se pare mult superioara.
Da am vazut si eu ca vine cu 2 tamburi metalici,am luat ultima bucata de aici
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 46034.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 46034.html
Stai linistit, ai facut o alegere buna.
postez aici ca sa nu mai deschid alt topic, nu inteleg diferenta asta de pret intre shimano sienna si nexave, ca specificatii sunt identice, acelasi nr de rulmenti, aceeasi greutate, singura diferenta fiind tamburul de rezerva de metal care lipseste la sienna, 100 de lei diferenta pentru un tambur de rezerva mi se pare complet nejustificat...
De ce adica 100 ron diferenta??
Vad ca sienna este 150 si 180 am dat pe nexave sau te referi la pretul care era initial de 255??nu cred ca a fost atata..
Nexave 1000 FD vad care are in plus:
-AR-C Spool
-Dyna Balance
Poate difera si materialele ,dar sincer nu am vazut sienna si nu stiu.
Astazi am primit nexave si pare super acuma sa ajung acasa o pun pe bat si astept weekendul poate prind vreme frumoasa si ma duc sa le testez :X
Astazi am mai facut o achizitie 1 carabus de mai de la Dorado 20 ron.
Vad ca sienna este 150 si 180 am dat pe nexave sau te referi la pretul care era initial de 255??nu cred ca a fost atata..
Nexave 1000 FD vad care are in plus:
-AR-C Spool
-Dyna Balance
Poate difera si materialele ,dar sincer nu am vazut sienna si nu stiu.
Astazi am primit nexave si pare super acuma sa ajung acasa o pun pe bat si astept weekendul poate prind vreme frumoasa si ma duc sa le testez :X
Astazi am mai facut o achizitie 1 carabus de mai de la Dorado 20 ron.
are si sienna arc spool si dyna balance, o am eu si scrie pe cutie
ma rog, posibil sa fie ceva diferenta la materiale pe interior, desi ma cam indoiesc...

raffyy, zi-mi te rog, stii sau ai auzit cum se comporta cu textilul ?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- utilizator constant
Va salut , mi-am luat recent un bat Shimano Beast Master la 2,40 m , 3-14 gr. , greutate in jur de 175-180 gr. Va rog sa imi recomandati o mulineta pana in 200 lei , care credeti ca ar fi cel mai bun raport pret / calitate . Mentionez ca pescuiesc doar pe Somes zona Dej , la clean 90% din cazuri . Multumesc , fire intinse tuturor.
nu am folosit sienna cu textil, deci habar n-am cum se descurca, cred ca o sa incerc ceva power pro pe ea pentru biban, dar nu in viitorul apropiat 

-
- utilizator constant
Am gasit o varianta, va rog o parere : ( batul meu este ShimanoBeast Master 2,40m lungime , 186 gr. , actiune3-15 gr. )
SHIMANO NEXAVE 2500 D:
Tehnologii si caracteristici:
- AR-C Spool - un nou design de tambur cu buza in forma de V ce asigura asezarea firului in bucle mai mici pentru o aruncare mai precisa, la distanta mare. Tamburul AR-C va minimiza riscul de recul.
- Super Stopper II - anti-revers evoluat si îmbunatatit
- Dyna Balance - echilibrarea rotorului computerizata, ce va reduce jocul mulinetei si asigura o performanta de exceptie.
- Power roller - reduce considerabil pericolul aparitiei buclelor, mai ales in timpul recuperarii, indiferent daca se foloseste fir mono sau textil.
- corpul este realizat din material XT7 - un material compozit dezvooltat de Shimano usor si robust.
- Variespeed - sistemul revolutionar Shimano Variespeed consta in doua mecanisme oscilante, special concepute. Primul este oval, iar cel de-al doilea are o remarcabila forma patrata. Doar un program special si utilajele dezvoltate de Shimano, au facut posibil ca aceste doua profile sa se imbine perfect, rezultand o dispunere paralela a spirelor pe tambur ce va imbunatati precizia in lansare.
- Rulmenti - 3+1
- Tambur aluminiu - 0.18mm/290m(rezerva asemanatoare)
- Raport de recuperare 5.2:1
- Greutate: 265gr.
ESTE OK ACEST COMBO ? Multumesc anticipat de raspunsuri.
SHIMANO NEXAVE 2500 D:
Tehnologii si caracteristici:
- AR-C Spool - un nou design de tambur cu buza in forma de V ce asigura asezarea firului in bucle mai mici pentru o aruncare mai precisa, la distanta mare. Tamburul AR-C va minimiza riscul de recul.
- Super Stopper II - anti-revers evoluat si îmbunatatit
- Dyna Balance - echilibrarea rotorului computerizata, ce va reduce jocul mulinetei si asigura o performanta de exceptie.
- Power roller - reduce considerabil pericolul aparitiei buclelor, mai ales in timpul recuperarii, indiferent daca se foloseste fir mono sau textil.
- corpul este realizat din material XT7 - un material compozit dezvooltat de Shimano usor si robust.
- Variespeed - sistemul revolutionar Shimano Variespeed consta in doua mecanisme oscilante, special concepute. Primul este oval, iar cel de-al doilea are o remarcabila forma patrata. Doar un program special si utilajele dezvoltate de Shimano, au facut posibil ca aceste doua profile sa se imbine perfect, rezultand o dispunere paralela a spirelor pe tambur ce va imbunatati precizia in lansare.
- Rulmenti - 3+1
- Tambur aluminiu - 0.18mm/290m(rezerva asemanatoare)
- Raport de recuperare 5.2:1
- Greutate: 265gr.
ESTE OK ACEST COMBO ? Multumesc anticipat de raspunsuri.