Mulineta Shimano Sienna 1000 FE

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gyorg
veteran
veteran

Re: Mulineta Shimano Sienna 1000 FE

Mesaj de Gyorg » 07 Mar 2016, 14:31

Gusturile si afinitatiile nu discuta, Vali ;)
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Mar 2016, 15:19

Sa inteleg ca fiabilitatea unei mulinete e direct proportionala cu drag-ul ? Daca ne uitam la specificatii si luam ca exemplu Shimano Technim care la marimea 300 are drag de 8,5kg si o comparam cu Spro Red Arc marimea 300 care are un drag de 4,5 kg (sper sa nu gresesc), putem afirma teoretic ca Technium e mult mai fiabila, in practica insa lucrurile stau exact pe dos. Am avut Tehniumul si dupa doua sezoane a capatat jocuri , pe cea de la Spro o pescuiesc intensiv de 2 ani si inca functioneaza impecabil. Acum depinde in ce conditii pescuim, daca foloseam Techniumul doar pe balta cu jiguri pana in 10-12gr sunt convins ca nu ar fi aparut acele probleme, mentionez ca pescuiesc pe curgatoare si folosesc jiguri de la 7gr pana la 21gr si in situatia data mulineta de la Spro face fata cu brio. Sa nu mai vorbesc de faptul ca dragul poate fi modificat schimband discurile de frana cu unele de carbon. Asa ca dragul nu ofera garantia ca angrenajele mulinetei sunt mai puternice sau de calitate superioara. Exista si alte marci care produc mulinete bune sau foarte bune la preturi decente, la Shimano sau Daiwa o insemnata parte din pret e platita pe renumele firmei respective, pentru ca in decursul timpului si-au castigat notorietatea in randul pescarilor. La preturi pana in 700 lei prefer sa cumpar ceva de la concurenta, peste aceasta suma intervine subiectivismul si fiecare alege intre Shimano si Daiwa.
Inteleg faptul ca atunci cand reprezinti o anumita marca si esti sponsorizat sau platit de aceasta iti asumi obligatia de a-i ridica in slavi produsele, dar hai sa nu incercam sa facem praf concurenta aducand argumente ca in cazul de mai sus. Normal ar fi ca fiecare sa stie sa-si aleaga mulineta in functie de locul unde pescuieste si de nalucile pe care le foloseste...in decursul timpului multi vor realiza din proprie experienta ce mulineta se preteaza pentru ceea ce au nevoie, altii vor pune in continuare "botul" la marketingul anumitor marci sau se vor ghida dupa renumele celui care ii sfatuieste, nerealizand interesele ce stau in spatele recomandarilor facute.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 07 Mar 2016, 15:23

stefane,vezi ca te baga si pe tine pe lista de ignore... :lol:

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Mar 2016, 15:39

tito scrie:Sa inteleg ca fiabilitatea unei mulinete e direct proportionala cu drag-ul ? Daca ne uitam la specificatii si luam ca exemplu Shimano Technim care la marimea 300 are drag de 8,5kg si o comparam cu Spro Red Arc marimea 300 care are un drag de 4,5 kg (sper sa nu gresesc), putem afirma teoretic ca Technium e mult mai fiabila, in practica insa lucrurile stau exact pe dos. Am avut Tehniumul si dupa doua sezoane a capatat jocuri , pe cea de la Spro o pescuiesc intensiv de 2 ani si inca functioneaza impecabil. Acum depinde in ce conditii pescuim, daca foloseam Techniumul doar pe balta cu jiguri pana in 10-12gr sunt convins ca nu ar fi aparut acele probleme, mentionez ca pescuiesc pe curgatoare si folosesc jiguri de la 7gr pana la 21gr si in situatia data mulineta de la Spro face fata cu brio. Sa nu mai vorbesc de faptul ca dragul poate fi modificat schimband discurile de frana cu unele de carbon. Asa ca dragul nu ofera garantia ca angrenajele mulinetei sunt mai puternice sau de calitate superioara. Exista si alte marci care produc mulinete bune sau foarte bune la preturi decente, la Shimano sau Daiwa o insemnata parte din pret e platita pe renumele firmei respective, pentru ca in decursul timpului si-au castigat notorietatea in randul pescarilor. La preturi pana in 700 lei prefer sa cumpar ceva de la concurenta, peste aceasta suma intervine subiectivismul si fiecare alege intre Shimano si Daiwa.
Inteleg faptul ca atunci cand reprezinti o anumita marca si esti sponsorizat sau platit de aceasta iti asumi obligatia de a-i ridica in slavi produsele, dar hai sa nu incercam sa facem praf concurenta aducand argumente ca in cazul de mai sus. Normal ar fi ca fiecare sa stie sa-si aleaga mulineta in functie de locul unde pescuieste si de nalucile pe care le foloseste...in decursul timpului multi vor realiza din proprie experienta ce mulineta se preteaza pentru ceea ce au nevoie, altii vor pune in continuare "botul" la marketingul anumitor marci sau se vor ghida dupa renumele celui care ii sfatuieste, nerealizand interesele ce stau in spatele recomandarilor facute.
Tito,
personal, din 2005 si pana acum am folosit si incercat multe mulinete. In general, nu am tineau mai mult de un sezon, poate maxim doua.
Dupa cum bine cred ca cunosti sunt 3-4 mari producatori mondiali de mulinete, cu fabrici propri si restul OEM (vezi si Spro), unde mulinetele sunt produse in China si denumite dupa bunul plac al producatorului ce comanda astfel de mulinte. Acum, daca tu ai avut norocul sa gasesti o mulineta OEM buna, bravo tie. Eu personal nu am avut acest noroc.
Repet, cu riscul de a fi subiectiv, Shimano a excelat la rezistenta inca din 2005. Am un TP pe care inca il folosesc la stiuca in Delta.

Ref la "bot"-ul comercial, sa inteleg ca fiecare dintre cei care cumpara un produs de marca, in care automat platesc si renumele, sunt naivi ptr ca nu au descoperit (inca, in cazul meu), producatorul ieftin si bun?

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Mar 2016, 15:43

Eu sunt "pe cont propriu" si am invatat sa-mi aleg echipamentul astfel incat sa beneficiez de calitate la preturi decente, nu neg ca am cerut pareri si aici pe forum dar am tinut cont de parerea celor cu experienta care sunt echidistanti. Nu am interese si nici nu ma las orbit de marketing. Am avut si inca am mulinete de la Daiwa si Shimano, ambele marci au avantajele si dezavantajele lor, ideea e sa stii ce sa alegi pentru a beneficia la maxim de ceea ce cumperi,de suma investita intr-un anumit produs. Pentru pescuitul in conditii grele am ales Tica Taurus si Spro Gold Arc. Pentru fineturi am ales sa merg pe Shimano Rarenium, asta pentru ca pescuiesc preponderent cu plastice moi, daca foloseam crank-uri sau naluci ce disloca cantitati mari de apa as fi mers pe Daiwa (doar ca la Daiwa m-a scos din minti antireturul care scapa pe vreme rece si am renuntat sa mai cumpar mulinete de la aceasta marca).
Eu sper sa avem o discutie constructiva, argumentata cu afirmatii plauzibile. Nu cred ca Gyorg e genul celor care isi iau jucariile si pleaca doar pentru faptul ca altii isi exprima o parere diferita.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Mar 2016, 15:57

Gyorg, hai sa comparam si pretul platit. Eu unul nu sunt dispus sa investesc mai mult de 1000 de lei intr-o mulineta sau lanseta, cu toate ca in decursul timpului am bagat ceva bani in echipamentul de pescuit. Prefer un echipament decent si am ales sa dau sanse si concurentei (altor marci intrate intre timp pe piata), astfel am avut "norocul" sa gasesc mulinete bune la preturi decente. Daca ar fi sa aleg intre TP care costa peste 1500 de lei si Tica Taurus care costa mai putin de jumatate, o prefer pe cea din urma, chiar daca e facuta in China, multe lucruri sunt facute in China datorita mainii de lucru ieftine, asta nu inseamna ca tot ce e facut in China e gunoi. Ce diferenta ar fi intre China si Malaezia ,faptul ca pe una scrie Shimano, iar pe restul alta denumire ? Iar cele facute in Japonia sunt renumite pentru calitatea lor dar la ce preturi se vand modelele respective ?

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Mar 2016, 16:14

tito scrie:Gyorg, hai sa comparam si pretul platit. Eu unul nu sunt dispus sa investesc mai mult de 1000 de lei intr-o mulineta sau lanseta, cu toate ca in decursul timpului am bagat ceva bani in echipamentul de pescuit. Prefer un echipament decent si am ales sa dau sanse si concurentei (altor marci intrate intre timp pe piata), astfel am avut "norocul" sa gasesc mulinete bune la preturi decente. Daca ar fi sa aleg intre TP care costa peste 1500 de lei si Tica Taurus care costa mai putin de jumatate, o prefer pe cea din urma, chiar daca e facuta in China, multe lucruri sunt facute in China datorita mainii de lucru ieftine, asta nu inseamna ca tot ce e facut in China e gunoi. Ce diferenta ar fi intre China si Malaezia ,faptul ca pe una scrie Shimano, iar pe restul alta denumire ? Iar cele facute in Japonia sunt renumite pentru calitatea lor dar la ce preturi se vand modelele respective ?
De acord cu tine Tito, dar sa consideri un "bot" comercial orice firma cu renume care pompeaza bani in imagine este total deplasat.

Acum, eu nu am zis ca produsele facute in China sunt gunoi, din contra sunt produse facute in China de calitate excelenta (exe Iphone), iar singura diferenta o face producatorul ce-si pune amprenta pe produsul respectiv. Cu cat amprenta lui are o cotatie de piata mai mare, cu atat valoare produsului va fi mai bine inspectat si de calitate, dar si cu atat va fi mai scump.

Asta cu datul sanselor concurentei esti chiar simpatic. Adica, pe tine te intereseaza sa cresti concurenta japonezilor si sa contribui la dezvoltarea concurentei :) ... Nu cumva vrei si tu ceea ce vrem toti, un produs la un raport bun calitate/pret?

jean3107
junior
junior

Mesaj de jean3107 » 07 Mar 2016, 18:16

Oameni buni, hai sa nu facem circ aici.
Deci hai sa va spun cum sta treaba ca sa ne lamurim.
Eu am avut mulineta Shimano Sienna 1000FD de care am fost foarte multumit, pana sa intamplat un incident neplacut la o partida si anume tocmai dedeam sculele jos din masina, un prieten neatent a calcat pe mulineta si sa rupt.
In fine...initial am vrut sa imi cumpar tot acel model de mulineta dar am observat ca ce-i de la Shimano a scos o noua Sienna FE model 2016 care sunt foarte apropiate la pret dar si ca performanta. Acum ma gandesc totusi ca la modelul din 2016 au mai avansat si ei cu tehnologia fata de cealalta care daca nu ma insel a aparut pe piata prin 2012.
De pescuit o sa pescuiesc pe rauri mici cu voblere 1-6gr
Voi ce ziceti?

Pe aceasta am avuto: http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 16464.html

Pe aceasta vreo sa o cumpar: http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 56150.html

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 07 Mar 2016, 18:37

de miscat cu siguranta se misca mai bine fe decat fd, dar trebuie luat in considerare ca modelului nou i-au scos 2 rulmenti...lucru care se va cunoaste in timp.
Urasc atarnatorii!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 07 Mar 2016, 18:54

Gyorg scrie:Gusturile si afinitatiile nu discuta, Vali ;)
Perfect de acord cu tine in privinta gusturilor..... :respekt: insa in ceea ce priveste afirmatia ta ca Shimano la spinning face cele mai bune mulinete , eu unul am mari rezerve... :wallbash:

In rest , gustibus non discutandum... :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns