Mreana la twiser(shad,grub)

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

petruadrian_z
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de petruadrian_z » 05 Iul 2008, 11:22

Sorin scrie:
HellRAISER scrie:am luat si de 3 kg la vobler, si am vazut si PP de 15Lb rupt chiar sub ochii mei :shock:
s-o fi rupt din prostie ca nu era frana raglata sau era firu ciupit......
la 15 lb nu prea are pestele ce negocia ....
Cu toate ca firul are un pret ridicat, ar trebui sa mai tai din el primii 50-100 cm, cel putin o data la 2-3 partide.. pentru ca se freaca de pietre..si atunci cand reusesti sa intepi ceva mare...nu ai ocazia sa-l aduci la mal.
Oricum, eu recomand mono ... pt ca textilul nu se intinde si cedeaza destul de repede. Cu mono de 0.25 am luat somn de 1.65 m la Mepps Aglia Nr. 4. Trebuie doar sa ai rabdare cu 'batranii'.
Numai bine. :shock:

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 11 Iul 2008, 21:52

petruadrian_Z scrie:[
Cu toate ca firul are un pret ridicat, ar trebui sa mai tai din el primii 50-100 cm, cel putin o data la 2-3 partide.. pentru ca se freaca de pietre..si atunci cand reusesti sa intepi ceva mare...nu ai ocazia sa-l aduci la mal.
Oricum, eu recomand mono ... pt ca textilul nu se intinde si cedeaza destul de repede. Cu mono de 0.25 am luat somn de 1.65 m la Mepps Aglia Nr. 4. Trebuie doar sa ai rabdare cu 'batranii'.
Numai bine. :shock:
La acelasi diametru nu o sa cedeze niciodata textilul mai repede decat un mono, iar in ceea ce priveste lipsa elasticitatii, de cele mai multe ori chiar aia se urmareste, contactul direct cu naluca si implicit cu pestele. Oi' fi scos cu mono de 0.25 somn de un metru juma', dar sunt convins ca gafaia mai tare decat tine dupa drill.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

petruadrian_z
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de petruadrian_z » 12 Iul 2008, 00:52

Nu cauti lipsa de elasticitate cand pescuiesti dupa un rapitor puternic...nu are atacuri chiar fine ...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 12 Iul 2008, 10:34

padrian-z scrie:Nu cauti lipsa de elasticitate cand pescuiesti dupa un rapitor puternic...nu are atacuri chiar fine ...
Aici gresesti. Tocmai de-aia s-a inventat frana la mulineta. Doar nu vrei sa spui ca tu dadeai deliberat dupa monstrii cu mono de 0,25?! Chiar si intr-un loc lipsit de agatatori si tot ai sanse f. mici.

petruadrian_z
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de petruadrian_z » 04 Aug 2008, 23:18

Aici gresesti. Tocmai de-aia s-a inventat frana la mulineta. Doar nu vrei sa spui ca tu dadeai deliberat dupa monstrii cu mono de 0,25?! Chiar si intr-un loc lipsit de agatatori si tot ai sanse f. mici.

Imi pare rau ca a cam deviat subiectul de la mreana la somn, dar in fine ;)) .. sa stii ca a atacat de mai multe ori la suprafata .. l-am vazut cu polaroizii .. am dat la oscilanta mica .. s-a ridicat dupa ea, dar venea destul de repede oscilanta .. am pus rotativa mare .. si dupa cateva lansari a lovit, dar dupa ce l-am intepat, am intrat in apa, pentru ca altfel as fi avut sanse mici sa-l iau .. e plin de bolovani pe la mal...a si mulineta avea un singur rulment, iar batul actiune 5-15 g, dar nu puteam sa ma duc la masina sa iau alt bat :D poate nu mai aveam ocazia sa-l iau. Cu frana ai dreptate .. a fost reglata .. l-am lasat sa se duca in larg ..dupa care a venit singur la mal :D

Ideea e alta, ca nu trebuie exagerat .. daca ai firul subtire si bat sensibil ai sanse sa iei ceva mare .. dar daca vii cu un bat f rigid si fir gros .. cam greu sa pana la primul atac... nu vb de somn, ci de rapitor in general.

Si inca ceva .. textilul mi se pare bun pentru pescuitul la twister .. usor de observat atacurile .. dar in rest, nu-i vad rostul .. eu de ex tin textilul pe tamburul de rezerva .. si cred ca o sa ramana mult timp nefolosit. Mi se pare mult mai important ca firul sa treaca neobservat prin apa decat sa-l vad eu de la 15 m :D acum fiecare cu parerea lui, dar mi-am spus-o si eu pe a mea.

Fir intins.

Scrie răspuns