Mreana la twiser(shad,grub)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Un strapazan de balta nu va rupe niciodata un PP de 15.Sorin scrie:s-o fi rupt din prostie ca nu era frana raglata sau era firu ciupit......HellRAISER scrie:am luat si de 3 kg la vobler, si am vazut si PP de 15Lb rupt chiar sub ochii mei
la 15 lb nu prea are pestele ce negocia ....
Aici e vorba de pesti mari si seriosi de care e plin Oltu.
Dar tu n-ai de unde sa stii....

Am fost acolo.....langa mine......dar poate este asa cum zicetzi voi...fir ciupit.....poate frana era prea stransa.....DAR A RUPTTavi scrie:Un strapazan de balta nu va rupe niciodata un PP de 15.Sorin scrie:s-o fi rupt din prostie ca nu era frana raglata sau era firu ciupit......HellRAISER scrie:am luat si de 3 kg la vobler, si am vazut si PP de 15Lb rupt chiar sub ochii mei
la 15 lb nu prea are pestele ce negocia ....
Aici e vorba de pesti mari si seriosi de care e plin Oltu.
Dar tu n-ai de unde sa stii....

- misulian
- utilizator constant
Salut Alexinhoo,
Cand mergeam la stationar pe Somes, prindeam mreana(pe apa curata) la coropisnita, rama groasa, iar pe apa murdara, (da muradara rau) intrau la mamaliga si expandat mare galben, ciudat nu ?!?
Cred ca iti trebuie ceva culori inchise pentru apa curata (poate un Hornet Sinking Black Tiger - mi se pare culoare apropiata de coropisnita - fiindca asta era momeala de top) si ceva strident firetiger, red tiger pe ape tulburi. Intradevar sta in curent foarte puternic, de obicei pe mijlocul raului, eu foloseam plumb culisant de 150 g. Ai gija ca este un peste foarte puternic si de obicei dupa ce l-ai intepat urca vitejeste in amonte. La mine o mreana de 2 kg, s-a dus vre-o 20 de metri cu plumbul de 150 g in amonte, noroc cu frana de la mulineta.
Toamna parca isi schimba comportamentul si se prinde la pestisor viu si piscari (un pestisor ce sta in namol si nisip, asa se numeste pe la noi)
De ce vrei sa prinzi mreana la artificiale ? Vad ca esti din Baia Mare, ca si mine de altfel, este destul rapitor(clean si avat in special) pe Somes si Lapus.
Fir intins !
Cand mergeam la stationar pe Somes, prindeam mreana(pe apa curata) la coropisnita, rama groasa, iar pe apa murdara, (da muradara rau) intrau la mamaliga si expandat mare galben, ciudat nu ?!?
Cred ca iti trebuie ceva culori inchise pentru apa curata (poate un Hornet Sinking Black Tiger - mi se pare culoare apropiata de coropisnita - fiindca asta era momeala de top) si ceva strident firetiger, red tiger pe ape tulburi. Intradevar sta in curent foarte puternic, de obicei pe mijlocul raului, eu foloseam plumb culisant de 150 g. Ai gija ca este un peste foarte puternic si de obicei dupa ce l-ai intepat urca vitejeste in amonte. La mine o mreana de 2 kg, s-a dus vre-o 20 de metri cu plumbul de 150 g in amonte, noroc cu frana de la mulineta.
Toamna parca isi schimba comportamentul si se prinde la pestisor viu si piscari (un pestisor ce sta in namol si nisip, asa se numeste pe la noi)
De ce vrei sa prinzi mreana la artificiale ? Vad ca esti din Baia Mare, ca si mine de altfel, este destul rapitor(clean si avat in special) pe Somes si Lapus.
Fir intins !
- misulian
- utilizator constant
Este foarte puternic si drilul este spectaculos, dar cred ca ai sanse mai mari sa-l prinzi la stationar. La artificiale cred ca intra doar ocazional, asa cum mai vine si cate un scobar, sau rosioara. N-a auzit pe nimeni sa caute exclusiv mreana la artificiale, dar daca insisti poate reusesti. Da-mi si mie un semn daca prinzi mreana la artificiale.
Iti spun eu unde am prins la stationar: Pe Somes, dupa ce treci podul de la ardusat pe dreapta in curba, si c-am toata zona aia in amonte pana la balastiera de la Buzesti.
Fir Intins !!!
Iti spun eu unde am prins la stationar: Pe Somes, dupa ce treci podul de la ardusat pe dreapta in curba, si c-am toata zona aia in amonte pana la balastiera de la Buzesti.
Fir Intins !!!