miscare si aspect natural la pescuitul rapitorilor ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

miscare si aspect natural la pescuitul rapitorilor ?

Mesaj de danr » 21 Iul 2004, 21:29

Michael spunea:
m-as feri de nalucile care nu arata si nu se misca cat mai natural.De aceea sunt nodurile dedicate,pentru evolutia nalucii.
m-as feri de nalucile care nu arata si nu se misca cat mai natural.
credeti ca rapitorii ataca nalucile pentru ca se aseamana cu pestisorii prada sau pentru ca le stimuleaza agresivitatea ?

parerea mea pe scurt: de cele mai multe ori le stimuleaza agresivitatea, dar depinde foarte mult de specia urmarita
la salau, parere mea este ca ataca mai mult din agresivitate decat din dorinta de a se hrani
la fel si la avat, stiuca sau biban
poate la clean sa fie altfel....
ceea ce ma face sa cred ca este important sa cauti naluca care ii stimuleaza si nu care are aspect si vibratie naturala, ceea ce fie vorba intre noi nici nu prea exista :0
eu personal nu cred ca un salau nu deosebeste si nu face diferenta dintre un shad si un oblete, si sunt convins ca nu ataca shadul pentru ca il confunda cu un peste hrana...
de altfel, majoritatea salailor prinsi de mine nu aveau nimic in stomac
desigur, exista momente si momente, momente cand sunt doar agresivi cu intrusii sau momente cand se si hranesc

voi ce parere aveti ?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Iul 2004, 21:41

Tot aia cu pisica,ataca din agresivitate in primul rand,apoi de foame.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Iul 2004, 21:47

de ce la unele unele naluci le ataca si altele nu? de ce culorile la shaduri cateodata fac diferente considerabile - chiar si in ape foarte adanci? nu exprim nici o supozitie, sunt doar curios.

numai bine

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Iul 2004, 22:10

eu cred ca de foame ataca, nalucile - oricat de bine conduse - tot a peste lovit aduc, nu cred ca e vreun peste sanatos care sa fie mai usor de prins decat o naluca.

in unele situatii, e posibil sa fie vorba de agresivitate, poate ca-i enerveaza chestia care se misca. totusi, varianta asta mi se pare mai plauzibila in perioada premergatoare reproducerii.

sunt curios cand o aparea primul vobler care sa le atate instinctul de reproducere. ar fi de-a dreptul interesant sa vezi asta. :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Iul 2004, 02:00

inteleg... mi se pare destul de clar ca salaul inainte de reproducere si chiar in timpul reproducerii sa fie agresiv fata de bibanii care stau la panda dupa icre. chestia cu pestele bolnav, lovit sau mai stiu eu iarasi pare destul de plauzibila, ca doar agresivitatea nu si-ar manifesta-o fata de o bucata de silicon sau metal, nu? cu atat mai putin foamea :).

eugen ai raspuns pe undeva vizavi de craiova?

numai bine si noapte buna

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Iul 2004, 07:32

Eu cred ca daca ar fi asa, sa-i enerveze doar chestia care se misca prin apa si sa atace, atunci de ce la acelasi model de vobler, dar culori diferite, sau modele diferite de voblere, in acelasi loc, aceeasi zi, la o culoare (sau model) se prinde si la alta(ul) nu? Sau de ce exista chiar asa o varietate de modele si culori? Bineinteles ca e vorba si de agresivitate si de foame, dar si una si cealalta se manifesta asupra vietatilor care fac parte din meniul respectivului rapitor, deci daca naluca nu ar semana cu hrana, nu cred ca ar fi atacata.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Iul 2004, 08:41

foarte corect.

nicolae constantin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nicolae constantin » 22 Iul 2004, 08:51

SALUT
Eu cred ca totusi salaul ataca monturile noastre pentru a se hrani.Spun
asta deoarece am avut partide de pescuit cind salaul nu vroia cu nici un
chip sa atace {orice am folosit,orice culoare}desi era in acel loc.
Chiar m avut multe atacuri?? dar nu am intepat nimic.Mi-a spus un
prieten ca are momente cind se asaza peste pestisor ,nu neaparat sa
se hraneasca ci sa il sperie. Chiar am intepat mai multi de sub maxilar.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 09:15

de ce cred eu ca la salau este vorba despre agresivitate atunci cand ataca nalucile:

din experienta:

- in majoritatea cazurilor cand am prins salau mai bine pe naluci, inclusiv vara, nu aveau nimic in stomac, deci nu se hraneau
- in majoritatea cazurilor cand am prins mai bine pe naluci la viu nu se intampla nimic ( chiar langa noi ), deci daca vroia sa se hraneasca era mai usor sa molfaie un guvide care se zbatea
- atunci cand se prinde bine pe plastice de exemplu se prinde mai slab cu pestisor in montura, desi prezentarea este mult mai naturala
- cand salaul se hranea mergea mult mai bine pescuitul la viu, la naluci aproape nimic
- vibratiile produse de plastice sau voblere nu am nimic in comun cu vibratiile pestisorilor prada
- culorile nalucilor nu au in cea mai mare parte nimic in comun cu pestisorii prada; un grub verde sau chartreuse o semana cu vreun guvide sau oblete la culoare? sau un vobler firetiger ?

cum as pescui eu:

- salai agresivi ( ex. la depunere, alte momente ) - vibratii mai puternice, dimensiuni mai mari, culori mai aprinse, prezentare mai activa
- salai apatici - vibratii slabe, dimensiuni mici, culori cat mai naturale, prezentare " lenta " sau momeala vie sau pestisor in montura

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Iul 2004, 10:38

Dupa cum spui tu dane, ar trebui sa prindem salau oricand, nu doar cand vrea sa manance. Ii stimulam agresivitatea si-l prindem. Totusi, cred ca adevarul e undeva la mijloc, poate e vorba si de curiozitate(din partea pestelui).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns