miscare si aspect natural la pescuitul rapitorilor ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 10:43

deci da :lol:
salul se poate prinde oricand
are desigur perioade mai bune sau mai proaste, sau periode de inactivitate care pot dura multe ore, dar daca este salau klumea intr-un loc este imposibil sa nu iei unu doi intr-o zi, cat de proasta ar fi ziua respectiva

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 10:44

todi,
la treaba cu craiova am raspuns unde trebuia, dar a mutat dan mesajul pe un alt thread.

dane,
daca ar agresivitatea motivul, atunci cand sunt apatici ar trebui sa cauti sa-i enervezi cu stimuli mai puternici, teoretic. vezi situatia matza si ghemul de ata. cand are chef de joaca, sare la cea mai mica miscare. cand nu are, trebuie sa cam dai de pereti cu ghemul ala. evident, nu e cea mai potrivita analogie, da' poate tine. :)
eu totusi cred ca se hranesc. faptul ca au stomacul gol poate sa insemne si ca nu au iesit inca la vanatoare, ori ca nu au fost in stare sa prinda un peste viu pana la acel moment. cred ca la viu se poate prinde doar atunci cand pestii vaneaza in banc si nu mai tin cont de nimic, in timp ce la jig poti sa provoci atacuri si atunci cand nu sunt iesiti la vanatoare. am fost saptamana trecuta sa beau o bere pe o terasa deasupra lacului din titan. vedeam stiuci si pe langa ele o multime de pestisori foarte zglobii. totusi, nici un atac. cea mai plauzibila supozitie este ca rapitorii se comporta ca si lupii sau leii din savana, nu isi irosesc inutil fortele. pur si simplu ataca doar atunci cand sunt singure ca vor prinde prada, poate stiucile alea isi dadeau seama din start ca nu au nici o sansa. d-aia ziceam ca jigurile noastre or sa fie intotdeauna mai usor de prins pentru ele decat pestisorii vii. evident, treaba nu se aplica cand se hranesc intens sau sunt in frenezie, ca acum doua saptamani cand l-ai luat tu pe ala intre ape. in situatia aia cel putin mie imi e clar ca dintosii erau cuprinsi de febra vanatorii, altfel la cat de repere recuperai nu cred ca aveau timp sa se enerveze. :) plus ca ce cautau ei la suprafata. clar shad-ul tau a fost vazut ca un pestisor cuprins de panica, probabil ca multi alti obleti, in momentul ala.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 10:51

fratioare, asta cu stiucile care ar putea considera din start ca n-au nici o sansa e tare rau :lol: :lol:
stiuca prinde peste cand vrea ea, si nu-i sta nici un oblete in cale fi sigur
si la fel cu ceilalti pradatori, care sunt natural mai dotati decat pasnicii pentru astfel de activitati :lol:

stai putin, la chestia cu vibratiile si agresivitatea nu speculam acuma, la chestia asta eu relatam un fapt, recunoscut si demonstrat care face parte din teoria de baza a spinningului, deci nu imi dadeam cu parerea

si daca tot facem analogii cu pisici, te contrazic si aici
pisica mea sarea dupa mingii prezentate in mare viteza doar cand era superactiva, cand era lenevoasa doar daca ii trecea incet prin fata mai intindea cate o gheruta in sictir.....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 11:03

salaul la care te refereai tu - daca vroia sa manace deschidea gura si ii intrau obletii in gura, nu trebuia sa alerge dupa shadul meu recuperat in mare graba si sa dea de doua ori in el

vrei sa vezi comportament de peste care se hraneste si atat in anumite momente ?
tadam, avatul
stiu ca ating un subiect dureros :twisted: , dar cand sare la suprafata si fugareste obleti si nu-l prinzi cu nimik se intampla pt. ca se hraneste si nu-l fraieresti cu naluci

hai ca am monopolizat discutia, sa-i mai lasam si pe altii sa-si dea cu parerea....

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Iul 2004, 11:15

voi faceti experimente pe pisici pentru a observa atitudea pradatorului? ;)

frenezia de care vorbea dan am simtit'o eu pe pielea mea la rusanesti, unde un tip avea atac, absolut la fiecare cadere a shadului, pe o raza de numai 4-5 mp de apa. m'am tot invartit prin toate directiile, in amonte, in aval, in acelasi curent, samd, fara a avea nici un atac. cum explicati? daca nu prindea persoana respectiva si nu dadeam eu acolo, juram ca acolo nu e salau. va dati seama? dane, arunca din colt de la balustrada oblic spre pila din mijloc, in sensul de curgere, la vreo 5 m de ea. inchipuie'ti ca tot curentul era pe'acolo, mergand grupurile 1 si 2. a luat de'acolo cel putin 20 de salai si strapazani, de la 400 g la 1,5 kg, asta ce am vazut eu. se intampla prin aprilie - mai.

numai bine

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 11:24

:D
poate ar trebui sa mai auzim ceva pareri pe tema asta de la cei care se specializeaza intr-un stil sau altul. pe unde umbla mihai?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Iul 2004, 11:37

mihai s-a inchis in casa si jeleste ca nu trage salaul la olt
i-am promis ca o sa vin intr-o noapte sa dam o tura cu barca prin cateva locuri, sa vada ca nu e chiar asa :)
mi-am montat bare transversale pe masina, sa pot muta barca umflata din loc in loc

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2004, 12:00

era si timpul :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Iul 2004, 17:14

E o problema grea asta cu agresivitatea si foamea rapitorului ......va spun din experienta mea la clean ca daca artificiala nu se asemana cu meniul cleanului din momentul respectiv sansele de a prinde ceva sunt f mici .
Daca muscareste , pot sa-i plimb o legiune de voblere de la plutitoare pana la suspending si scufundatoare si in toate culorile curcubeului ca nu vrea si pace , si invers .
Cred ca la clean mai mult ca la alti rapitori agresivitatea e strans legata de hranire si mai ales de meniul preferat de pesta in ziua(perioada)respectiva
La stiuca insa se manifesta teritorialitatea care o face sa fie agresiva la naluca ce trece prin preajma ei fara neaparat sa aiba de a face cu hranirea .

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Iul 2004, 20:40

Agresivitatea la rapitor nu inseamna ca l-ar enerva pestisorii care-i trec prin fata.Pur si simplu,instinctul de conservare ii spune sa atace,chiar daca nu-i este foame.Asa cum,unele animale de prada ucid mai mult decat pot manca.Bineinteles ca naluca trebuie sa semene cu hrana lui zilnica.Singurele momente in care nu ataca este atunci cand,dupa o masa copioasa isi face siesta.Spunea cineva ca a vazut stiuci care nu atacau pestisorii care le treceau prin fata.Probabil erau ghiftuite.

Scrie răspuns