todi,
la treaba cu craiova am raspuns unde trebuia, dar a mutat dan mesajul pe un alt thread.
dane,
daca ar agresivitatea motivul, atunci cand sunt apatici ar trebui sa cauti sa-i enervezi cu stimuli mai puternici, teoretic. vezi situatia matza si ghemul de ata. cand are chef de joaca, sare la cea mai mica miscare. cand nu are, trebuie sa cam dai de pereti cu ghemul ala. evident, nu e cea mai potrivita analogie, da' poate tine.
eu totusi cred ca se hranesc. faptul ca au stomacul gol poate sa insemne si ca nu au iesit inca la vanatoare, ori ca nu au fost in stare sa prinda un peste viu pana la acel moment. cred ca la viu se poate prinde doar atunci cand pestii vaneaza in banc si nu mai tin cont de nimic, in timp ce la jig poti sa provoci atacuri si atunci cand nu sunt iesiti la vanatoare. am fost saptamana trecuta sa beau o bere pe o terasa deasupra lacului din titan. vedeam stiuci si pe langa ele o multime de pestisori foarte zglobii. totusi, nici un atac. cea mai plauzibila supozitie este ca rapitorii se comporta ca si lupii sau leii din savana, nu isi irosesc inutil fortele. pur si simplu ataca doar atunci cand sunt singure ca vor prinde prada, poate stiucile alea isi dadeau seama din start ca nu au nici o sansa. d-aia ziceam ca jigurile noastre or sa fie intotdeauna mai usor de prins pentru ele decat pestisorii vii. evident, treaba nu se aplica cand se hranesc intens sau sunt in frenezie, ca acum doua saptamani cand l-ai luat tu pe ala intre ape. in situatia aia cel putin mie imi e clar ca dintosii erau cuprinsi de febra vanatorii, altfel la cat de repere recuperai nu cred ca aveau timp sa se enerveze.

plus ca ce cautau ei la suprafata. clar shad-ul tau a fost vazut ca un pestisor cuprins de panica, probabil ca multi alti obleti, in momentul ala.