Metoda..?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

VladTepes
utilizator nou
utilizator nou

Metoda..?

Mesaj de VladTepes » 18 Noi 2008, 13:33

Buna, de vreo saptamana tot rasfoiesc forumul in cautare de raspunsuri la multe din intrebarile, eu fiind incepator la spning, deobicei vara sunt crapar :). Am prins un singur peste la momeala artificiala adica un salau de vreo 800g pe dunare asta vara la un plastic fosorescent, nu stiu cat a fost noroc si cata stiinta :).
Acuma intrebarea de incepator :) nu am gasit informatia asta pe forum adica cum se recupereaza o rotativa se recupereaza constanta sa face pauza ca la vobler?, aceiasi intrebare si pt oscilanta cum se joaca oscilanta?.

Cu plasticele am inteles in dinti de ferastrau sau usor tarait pe fund, cu voblerele am gasit pe you tube o gramada de filme cum se lucreaza diferite tipuri de vobler dar nu am gasit niciunde concret cum se lucreaza o rotativa sau o oscilanta.

Multumesc

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 18 Noi 2008, 14:07

pai daca vrei sa dai la salau, renunta la rotative sau oricum tehnica "dinti de fierastrau" nu este pt linguri rotative ci pentru jiguri si twistere.

Dar poti sa incerci si la rotative, nu zic ca-i rau daca-ti palce doar sa te plimbi si sa nu prinzi.
Baga twistere, adica jig + soft palstic/jelibon/jeleu/cauciuc/grub/shad..etc.. o groaza de denumiri.
Este o tehnica de fund, respectiv twsiterul tre sa aiba touch-downuri cu fundul pt ca salaul sa aiba ocazia sa atace.

mai baga intrebari..mai scotoceste pe net...nu e un secret, dar va trebui antrenament. adica iesiri pe apa.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

VladTepes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VladTepes » 18 Noi 2008, 14:14

pai daca vrei sa dai la salau, renunta la rotative sau oricum tehnica "dinti de fierastrau" nu este pt linguri rotative ci pentru jiguri si twistere.

:) nu ma refer neaparat la salau , aveam o intrebare la general, stiu cum ar trebui la salau cu juguri+plastice, intrebarea mea este pt rotative si oscilante, de exemplu la o rotativa daca faci pauza din mulinat nu mai se invarte si la oscilanta daca te opresti din mulinat cade la fund ca o piatra mai lata, poate gresesc dar nu mi se pare prea atractiv pt un peste asta .

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 18 Noi 2008, 14:26

desi nu prea am pescuit la linguri totusi am prins biabni maricei 300- 1kg pe linguri oscliante si culmea ca atacurile cele mai frecvente erau pe caderea, repsctiv stopul mulinarii...oscilanta cade unduindu-se nu se duce bolovan la fund... si lu bibi ii placea mult treaba asta.

Incearca mai multe combinatii... uneori pestii sunt agresivi si urmaresc lingura alteori fac fitze... tre sa fii inventiv.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

VladTepes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VladTepes » 18 Noi 2008, 14:34

Incearca mai multe combinatii...
Da :) cineva zicea cred ca aici pe forum cand joci naluca in apa tre sa te gandesti ca incerci sa iti provoci pisica de acasa la joaca tot timpul incer sa animez cat mai divers :). Desi inc anu am prins :).

OK deci lingurita oscilanta o mulinez si opresc mulinez si opresc, dar la rotativa??

Ok hai sa pun alfel intreabarea, cum trebuie jucata lingurita oscilanta pt:stiuca,avat,somn,biban,salau eventual.
Si rotativa cum trebe sa lucreze pt :stiuca,avat,somn,biban,clean,salau

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Noi 2008, 14:38

de asemeni cand dai cu reactive nu trebuie tot timpul sa animi naluca in enj de mii de moduri o data, de multe ori pestii intra la suspiciuni tocmai din aceasta cauza... mulinatul usor si zvacurile din varf a fost cam cea mai productiva metoda pentru mine

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Noi 2008, 14:42

Rotativa functie de viteza o poti purta chiar in apropierea fundului apei daca e cazul .Secretul consta in a fi activa a se roti ....daca o lasi sa cada pe fund ca sa o activezi e suficienta o miscare brusca din bat in lateral de ex si vei simti ca se invarte ...mulinezi pana la limita la care simti ca e activa ...poti face si cu ea pauze din mulinat lasand-o sa cada si apoi o reactivezi
Am avut atacuri chiar pe caderea rotativei .
Pentru avat mulinarea e ceva mai rapida purtand rotativa in suprafata de obicei
seara sau dimineata devreme ai sanse si la salau cand este la suprafata
Somn deasemenea pe rotativa .eu schimb culoarea si dimensiunea rotativei functie de lumina de afara si de limpezimea apei.
Daca ai sa privesti o rotativa in apa poti observa ( putin fortata definitia e adevarat) un con pe care-l formeaza imaginea ei functie de lumina si limpezime ...am incercat ca acest con sa fie mediu ...
Mulinarea rapida sau inceata difera si de ce vor pestii
e stiut ca stiuca de ex cateodata ataca daca momeala este prezentata agresiv ....
de aceea cred ca trebuie sa incerci mai multe feluri de prezentare in acelasi loc ... nu poti sti care e cel bun in acel moment
( sunt cateva pareri )
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

VladTepes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VladTepes » 18 Noi 2008, 14:49

Aha, cred ca am inteles, concluzia mea ar fi sa incerc sa evit o recuperare constanta? sa incetinesc sau sa las sa cada ca sa starnesc atacul, corectatima daca am inteles gresit.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Noi 2008, 14:55

cam asta am vrut sa spun , desi cateodata si recuperarea constanta da rezultate
e drept eu nu prea o folosesc
:)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Noi 2008, 14:55

VladTepes scrie:Aha, cred ca am inteles, concluzia mea ar fi sa incerc sa evit o recuperare constanta? sa incetinesc sau sa las sa cada ca sa starnesc atacul, corectatima daca am inteles gresit.
nu trebuie sa eviti o recuperare constanta, pentru ca nu sti daca pestilor le plac recuperarile 'line' sau agresive; trebuie sa le incerci pe toate :) desi, si eu la fel ca si ovidiu14 cele mai bune prezentari le'am avut pe recuperare lina, cu stopuri, cu zvacuri usoare din varf...

Scrie răspuns