Metoda..?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu la clean, cand folosesc rotativa, de obicei mulinez 1-2 ture viteza moderata( mai repede daca e vara si clenii sunt activi) dupa care urmeaza 1/2 de tura incet/incet numai cat sa se invarta lingurita, si de cele mai multe ori am avut atac atunci cand mulinez incet sau imediat cum am inceput sa mulinez mai repede. pt mai multe detalii vezi topicul asta despre rotative la clean: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=7122 

vlad, lingura ( oscilanta ) este o naluca foarte versatila
in sensul in care exista oscilante care merg bine pe recuperare, mai incet sau mai repde, sau care falfaie foarte atractiv in pauze
o poti recupera, stopa, juca, o poti face sa evolueze in paliere diferite de adancime
asa cum au spus baietii, cateodata merge pe recuperare, alta data merge pe cadere
la stiuca, la avat sau chiar si la pastrav
smecheria este sa iti cunosti lingurile, firul si batul si sa apreciezi cat mai bine cea mai potrivita evolutie pentru fiecare combinatie in parte, si mai ales pentru preferinta pestelui in momentul respectiv
in sensul in care exista oscilante care merg bine pe recuperare, mai incet sau mai repde, sau care falfaie foarte atractiv in pauze
o poti recupera, stopa, juca, o poti face sa evolueze in paliere diferite de adancime
asa cum au spus baietii, cateodata merge pe recuperare, alta data merge pe cadere
la stiuca, la avat sau chiar si la pastrav
smecheria este sa iti cunosti lingurile, firul si batul si sa apreciezi cat mai bine cea mai potrivita evolutie pentru fiecare combinatie in parte, si mai ales pentru preferinta pestelui in momentul respectiv

Echipamentul de care dispun este un bat Shimano best master 2,4 m 5-30 grame mediul-light si pe mulineta am fir textil de 0,08 12 kile, simt destul de bine lingura cu el.
Vreau sa prind primi pesti dupa care ma prind io cum devine

Nu este regula. Cu orice oscilanta trebuie sa stii ce tipuri de miscari face. Reuperata lent, jerkuita, recuperata rapid, cadere. Cu timpul vei descoperi oscilanta si "stilul" fiecareie, cand nu merge alternezi, cand nu merge schimbi, cand nu merge pui vobler, cand nu merge pui soft plastic, cand nu merge schimbi locul. 

-
- veteran
-
- veteran
-
- veteran