Mai dati cu mono la jig?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Mai dati cu mono la jig?
florin are dreptate:sunt pescari cu scule la mia de euro care se dau super meseriasi dar inca nu resusec sa faca diferenta intre atacului unei pietre de unul al pestelui(nu vb strict de salalu)
- George1985
- veteran
Un fir mai bun decat rapture zander cristal poate sa-mi recomande cineva?
Vine iarna si vrea sa dau cu mono, iar asta cam plesneste pe lanseu daca nu-s atent!
El ar fi bun, elasticitate mica, vizibilitate buna in aer prin tenta de albastru, in apa nu ai nevoie de inaintas (e cristal), dar problema e ca plesneste si nu neaparat de la nod, mai se duce si din camp, cand vrea el...am varianta de 0.25mm
As vrea ceva mai subtire si mai bun.
Vine iarna si vrea sa dau cu mono, iar asta cam plesneste pe lanseu daca nu-s atent!
El ar fi bun, elasticitate mica, vizibilitate buna in aer prin tenta de albastru, in apa nu ai nevoie de inaintas (e cristal), dar problema e ca plesneste si nu neaparat de la nod, mai se duce si din camp, cand vrea el...am varianta de 0.25mm
Adica tu imi spui ca in 100% din cazuri stii cand e peste si dai teapa numai atunci? Si nu se intampla sa simti ca vine putin mai greu sau face burta mai repede decat ar trebui sau o ia usurel in lateral si atunci sa dai teapa? Ca daca e asa cred ca as fi ratat 90% din pestii de pana acum.adrian99 scrie:florin are dreptate:sunt pescari cu scule la mia de euro care se dau super meseriasi dar inca nu resusec sa faca diferenta intre atacului unei pietre de unul al pestelui(nu vb strict de salalu)
Si am dat teapa la o gramada de bolovani.
-
- veteran
Poti incerca Stroft GTM. Nu este la fel de moale ca cel de la Rapture insa are o elongatie mai mica si respecta diametrul. O alta optiune este Daiwa TD Line.George1985 scrie:Un fir mai bun decat rapture zander cristal poate sa-mi recomande cineva?
-
- senior
Zvic, oamenii n-au de unde sa stie ca "gumaritul"de pe digul Varsolt e putin diferit fata de cel din barca sau de pe apa curgatoare. In larg nu prea ai de unde sa primesti "tzacuri" inselatoare decat la baza digului (unde de regula a si ramas jigul). Noi lansam la minim 35 de metri, de regula 40-45, la apa de 4-5 metri (chiar vre-o 6 in cateva locuri) asa ca textilul e esential in cazul asta. La asa distanta si adancime oricat de iute e batul si orice mono ar fi tot are un coeficient de elongatie prea mare ca sa poti intepa ferm. Ca sa nu mai vorbim de controlul substratului. Insa pe Somes da, folosesc de regula mono. In fine, fiecare loc are particularitatile lui si cel mai bine le cunosc cei ce le frecventeaza, iar la pescuitul salaului nu cred ca exista vre-un maestru care sa-ti poata spune cateva reguli precise si peste tot valabile. De aceea "I love this FISHI".
- George1985
- veteran
As doari sa aflu despre un fir pe care l-a pescuit cineva...de la cine l-a pescuit...cu plusuri si minusuri.
E posibil ca rapture-ul care l-am avut sa fie "copt", oricum vreau sa incerc ceva gen sunline.
E posibil ca rapture-ul care l-am avut sa fie "copt", oricum vreau sa incerc ceva gen sunline.
Mono pentru biban/strapi/avat textil pentru salai si stiuci .