...Localizarea salaului...(fara sonar)....
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pe rauri cauta-l la adincime mai mare si albia nisipoasa ...din toamna salaii se string la adincimi mai mari dar nu se sfiesc sa urmareasca pestisorii pina aproape de mal ...Pe riuri unde intilnesti cursuri de apa neregularizate , cu multe coturi si bulboane , salaul nu sta departe de mal ... cautal dupa pietre , copaci cazuti in albie sau orice obstacol care incetineste cursul apei ... 

intr-o zi de septembrie, am dat dupa salau pe toate locurile promitoare pe care le stiam pe o balta (valea argovei) pomi, pietre, praguri, stepi...am lasat jiguri fara numar si nimic! nici un tac...zero!
si atunci mi-a venit ideea: daca este undeva unde nu gandeste mintea mea??? si m-am dus in locul unde nu m-as fi dus niciodata, o zona foarte intinsa cu adancime uniforma...cam in jur de 5m. mal pe fund, scoteam libelule de pe greutatile cu care ma ancoram.
pun un jig de 5g cu viermi verzi cu gliter, si cam la un metru de fund se opreste jigul, intep! ESTE! si scot un salau sarit de 2kilo. am prins 8 pesti lansand in toate directiile, la 5m de barca la 30m de barca, fata-spate nu conta! si toti luati intre ape...undeva intre 1-2m de fund.
a fost o partida care pentru mine nu s-a mai repetat, sa gasesc salai unde nu as fi cautat never, de-asta cred ca este bine sa lasam cateodata experienta si bagajul de cunostinte (praguri, pietre, pomi, caucic verde, rosu, alb) toate astea pot deveni piedici in a prinde peste...
pentru mine a fost o revelatie, si de atunci renunt la multe din lucrurile pe care le consideram legi, iar acum caut salau oriunde, dar mai ales unde nu ar da nimeni, sau pe locuri unde nu mananca "decat iarna" sau "decat vara" eu aflandu-ma in anotimpul opus...
si atunci mi-a venit ideea: daca este undeva unde nu gandeste mintea mea??? si m-am dus in locul unde nu m-as fi dus niciodata, o zona foarte intinsa cu adancime uniforma...cam in jur de 5m. mal pe fund, scoteam libelule de pe greutatile cu care ma ancoram.
pun un jig de 5g cu viermi verzi cu gliter, si cam la un metru de fund se opreste jigul, intep! ESTE! si scot un salau sarit de 2kilo. am prins 8 pesti lansand in toate directiile, la 5m de barca la 30m de barca, fata-spate nu conta! si toti luati intre ape...undeva intre 1-2m de fund.
a fost o partida care pentru mine nu s-a mai repetat, sa gasesc salai unde nu as fi cautat never, de-asta cred ca este bine sa lasam cateodata experienta si bagajul de cunostinte (praguri, pietre, pomi, caucic verde, rosu, alb) toate astea pot deveni piedici in a prinde peste...
pentru mine a fost o revelatie, si de atunci renunt la multe din lucrurile pe care le consideram legi, iar acum caut salau oriunde, dar mai ales unde nu ar da nimeni, sau pe locuri unde nu mananca "decat iarna" sau "decat vara" eu aflandu-ma in anotimpul opus...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- mihaimircea
- veteran
Normal. Dar daca baboiu e la suprafata, shalaul il pandeste la cativa metrii dedesupt? Sau te-ai reprofilat pe voblere si dai pe inserat?danr scrie:daca nu e foarte frig sau vant baboiu e pe suprafata
cu cat e mai mare concentrarea de baboi cu atat consider ca locul e mai promitator
sa nu credeti cand va spune cineva ca daca are mancare nu mai da in ciustere
ca nu da in ele ca sa manance
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
am dat si la vobler pe inserat, dar de cele mai multe ori tot pe fund sta, cu bancul de baboi deasupra
ii place lui, asa, sa stie mancarea aproape
referitor la ape salbatice, 90 % din pesti ocupa un procent de 10 % din suprafata apei
problema e unde e suprafata asta de 10 %
nu are nici o regula
eu caut sa fie ceva mai deosebit: structuri de tot felul in apa- pietre, pomi, fiare, betoane, maluri rupte cu praguri verticale, gropi, anafoare ( marginile de anafoare sunt beton ), diferente de nivel semnificative, zone cu apa calma, etc
daca zonele astea tin si baboi, lozul e castigator
pe apele salbatice, spre deosebire de baltoace, niste locuri pot arata beton dupa mintea noastra ( structuri, apa buna, etc ), dar poate sa nu fie peste acolo
daca nu il gasesc pe locurile de genul asta, dau unde n-as fi dat: plaje, intinsuri, etc
daca nici aici nu dau de el, inseamna ca daca e zi el mananca noaptea sau invers
daca nu mananca nici ziua nici noaptea, inseamna ca mananca saptamana viitoare
daca nici saptamana viitoare nu mananaca, schimb twisteru
ii place lui, asa, sa stie mancarea aproape

referitor la ape salbatice, 90 % din pesti ocupa un procent de 10 % din suprafata apei
problema e unde e suprafata asta de 10 %
nu are nici o regula
eu caut sa fie ceva mai deosebit: structuri de tot felul in apa- pietre, pomi, fiare, betoane, maluri rupte cu praguri verticale, gropi, anafoare ( marginile de anafoare sunt beton ), diferente de nivel semnificative, zone cu apa calma, etc
daca zonele astea tin si baboi, lozul e castigator
pe apele salbatice, spre deosebire de baltoace, niste locuri pot arata beton dupa mintea noastra ( structuri, apa buna, etc ), dar poate sa nu fie peste acolo
daca nu il gasesc pe locurile de genul asta, dau unde n-as fi dat: plaje, intinsuri, etc
daca nici aici nu dau de el, inseamna ca daca e zi el mananca noaptea sau invers

daca nu mananca nici ziua nici noaptea, inseamna ca mananca saptamana viitoare
daca nici saptamana viitoare nu mananaca, schimb twisteru

- mihaimircea
- veteran
Am avut partide consecutive, prima cu rezultat beton, a doua zi cu frectie, in exact aceleasi conditii, scule, twister, mic dejun etc. De la o zi la alta schimbasem doar chilotii si ciorapii... de atunci stau pe ganduri daca nu e mai bine sa ramai cu aceiasi chiloti prinzatori fro 2 saptamani 

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Te poti trezi cu vreun somn adulmecand pe langa barcamihaimircea scrie:Am avut partide consecutive, prima cu rezultat beton, a doua zi cu frectie, in exact aceleasi conditii, scule, twister, mic dejun etc. De la o zi la alta schimbasem doar chilotii si ciorapii... de atunci stau pe ganduri daca nu e mai bine sa ramai cu aceiasi chiloti prinzatori fro 2 saptamani

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
- utilizator constant
Pe ape curgatoare, caut un mal inalt, cu pamant galben sau o zona cu nisip la mal. De obicei orice promotoriu se continua in apa rezultand doua praguri de o parte si de alta al lui. Daca nu exista conditiile de mai sus, atunci la confluentele dintre brate, la marginea anaforelor, la varsarea unui paraias in rau. Apa trebuie sa fie limpede, altfel dai degeaba. Cand dau de pe mal, musai caut o agatatura pe urcare in prag, o denivelare, un golfulet. Daca apa e limpede, il mai gasesc pe apa mica, pe platou, la marginea pragurilor dar aici ai nevoie de o salcie in apa, de o agatatura, un bolovan, ca sa poata pandi.
Cand sunt in barca, fara sonar, testez fundul apei cu o greutate, o sfoara marcata din metru in metru si unde gasesc o diferenta de adancime si un siubstrat tare, insist. Dar aici pozitionarea fata de prag este foarte importanta, eu personal incerc toate punctele cardinale. Problema e timpul, ca locuri care promit ar fi multe. Cand ajungi la pescuit vrei sa prinzi nu sa pierzi toata ziua testand. Dar pe partea cealalta, numai cel care pierde zile intregi cautand locuri si testand diverse naluci ajunge sa aiba capturi exceptionale.
Fir intins!
Cand sunt in barca, fara sonar, testez fundul apei cu o greutate, o sfoara marcata din metru in metru si unde gasesc o diferenta de adancime si un siubstrat tare, insist. Dar aici pozitionarea fata de prag este foarte importanta, eu personal incerc toate punctele cardinale. Problema e timpul, ca locuri care promit ar fi multe. Cand ajungi la pescuit vrei sa prinzi nu sa pierzi toata ziua testand. Dar pe partea cealalta, numai cel care pierde zile intregi cautand locuri si testand diverse naluci ajunge sa aiba capturi exceptionale.
Fir intins!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro