Lansete telescopice de calitate pentru rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Lansete telescopice de calitate pentru rapitori
stefan28 scrie:Salutare la toata lumea.
As dori sa stiu va rog daca exista cineva care a avut vreo lanseta telescopica de la Shimano si cum s-a comportat aceasta in timp. Pe mine ma intereseaza in mod deosebit Speedmaster STC Dynabalance Telespin. A avut cineva acest model?
Eu am un Exage STC (Medium action) de 2.10 m si sunt super-multumit de ea. Nici nu zici ca e telescopica. Trabuie insa setata ferm. O folosesc cu o mulineta Mitchel din mijloc de gama (nu prea ma omor dupa asta) si fir textil Power Pro de 8 lb.
Pot sa zic ca si-a scos banii in peste.
Actiunea est e mai degraba fina, fara efect de bici, super usoara si lucreaza extrem de frumos in dril. Iti dai seama ca textilul ala nu ajuta deloc, pt. ca nu e elastic.
Am folosit-o si la pescuit din caiac, desi e pacat, o cam fortzezi: trebuie sa ridici varful mult sa aduci pestele aproape si o fortezi cand intra pestele pe sub barca.
Vezi si DAM Greencross si Royal Finessa, am inteles ca nunt decente
Multumesc. Am sa ma orientez. Ceva sfaturi? O firma anume adica.Apoi inele SIC sau Titanium si materialul sa fie rezistent. Actiune 5-20, pentru voblere, jiguri(ceva mai usoare), oscilante (ceva mai usoare deci)pentru lac si rau cu curent moderat. Specii:stiuca in pricipiu. apoi clean. Nu tin neaparat Shimano, de care spuneam mai sus, orice sfat mi-e binevenit.Ionut the carp scrie:Poti uita de telescopice cand vine vorba de pescuitul la rapitor. Singura 'telescopica' cat de cat ok cu care am pescuit a fost una de la Trabucco. Avand in vedere tehnologia de acum mult mai rentabila ar fi o lanseta din 3 sau 4 bucati(cele travel).
Multumesc. Sa nu vibreze varful la lansare ma intereseaza. Inelele ce materialsunt?mihaif99 scrie:stefan28 scrie:Salutare la toata lumea.
As dori sa stiu va rog daca exista cineva care a avut vreo lanseta telescopica de la Shimano si cum s-a comportat aceasta in timp. Pe mine ma intereseaza in mod deosebit Speedmaster STC Dynabalance Telespin. A avut cineva acest model?
Eu am un Exage STC (Medium action) de 2.10 m si sunt super-multumit de ea. Nici nu zici ca e telescopica. Trabuie insa setata ferm. O folosesc cu o mulineta Mitchel din mijloc de gama (nu prea ma omor dupa asta) si fir textil Power Pro de 8 lb.
Actiunea est e mai degraba fina, fara efect de bici, super usoara si lucreaza extrem de frumos in dril. Iti dai seama ca textilul ala nu ajuta deloc, pt. ca nu e elastic.
Am folosit-o si la pescuit din caiac, desi e pacat, o cam fortzezi: trebuie sa ridici varful mult sa aduci pestele aproape si o fortezi cand intra pestele pe sub barca.
In legatura cu pozele, sa se inteleaga ca nu am vrut sa fac vreo reclama mascata. Am pozat si eu pe niste cataloage mai vechi. Mi s-a parut ca "da" mai bine asa.
Fir Intins.
Sa vibreze varful, cred ca te referi la efectul ala de bici, can lanseta parca e prea grea la varf, tu tragi sa intepi, si varful ramine pe loc. si se misca abia dupa aia... Nu e cazul, STC-ul merge frumos, cu textilul dat, are o senzitivitate excelenta, stiu exact cand infig aculstefan28 scrie:Multumesc. Sa nu vibreze varful la lansare ma intereseaza. Inelele ce materialsunt?mihaif99 scrie:stefan28 scrie:Salutare la toata lumea.
In legatura cu pozele, sa se inteleaga ca nu am vrut sa fac vreo reclama mascata. Am pozat si eu pe niste cataloage mai vechi. Mi s-a parut ca "da" mai bine asa.
Fir Intins.

De acord cu tine, Exage STG e mai mult pentru jiguri mici/medii, daca o muncesti. Am pus si voblere mari, dar cand faceam traling din caiac, nu pentru lansari multiple. Am scos stiuca si somn la 3-4 kg.
Inelele cred ca sunt ceramice, pt ca sunt negre. Nu pare sa aiba insa probleme cu firul textil.
Eu am dat pe ea echivalentul la 50 EUR
Acuma imi surade un BeastMaster STC din 5 segmente la 2.40 m. E mai greu si scump (120 EUR) dar pare fara moarte.
Spui un Beastmaster din 5 segmente la 2,4m, adica unul de tip "travel" sau tot telescopic(adica STC-ul de care intrebam eu la inceput)? Am gasit pe net unul de care zici, care se face din 4 bucati de 2,10m si mai are un tronson pe care daca il adaugi intre inelul de plecare si cotorul lansetei faci lanseta de 2,4m de la 2,1m. "demontata are 53 de cm lungime de transport, paremi-se.
La efectul e bici ma rafeream la acele lansete ordinare care cand lansezi un vobler, jig ceva, le vibreaza varful la lansarea nalucii, in loc sa aiba un sfichi scurt in momentul cand "pleaca" naluca, apoi sa stea tapana pana in momentul in care naluca atinge apa. Faci si lanseuri mult mai lungi astfel. De astea spuneam.
E cam greut Beastmasterul travel de care spui. Mai repede Speedmasterul. Plus ca 3-15 g la Beastmaster nu prea imi convine, mai bine 5-20 de la Speedmaster-ul travel.
http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... nning.html
La efectul e bici ma rafeream la acele lansete ordinare care cand lansezi un vobler, jig ceva, le vibreaza varful la lansarea nalucii, in loc sa aiba un sfichi scurt in momentul cand "pleaca" naluca, apoi sa stea tapana pana in momentul in care naluca atinge apa. Faci si lanseuri mult mai lungi astfel. De astea spuneam.
E cam greut Beastmasterul travel de care spui. Mai repede Speedmasterul. Plus ca 3-15 g la Beastmaster nu prea imi convine, mai bine 5-20 de la Speedmaster-ul travel.
http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... nning.html
-
- senior
Asa este !Ionut the carp scrie: shimano reprezinta angrenaje de biciclete
In urma cu 10 ani am facut importuri de biciclete din Italia ( vreau sa zic ca ma pricep cit de cit ). Cele cu angrenaje Simano ( fabricate in Japonia sau Malaiezia) erau de clasa medie, la nivel european. Cele de clasa superioara erau de nivel Ferari - la auto !
Eu nu cred ca este rau ( pentru calitatea produselor) ca un mare producator sa fie specializat in angrenaje fine !
Eu am Simano Stela 1000 si 2500 si mai nou Calcuta si sunt multumit.
Ca incepator, nu am vazut mulinete de mai buna calitate.
La bete este alta chestiune !
Nu vreau sa inchid discutia ( Doamne fereste !) dar cred ca, cu sculele de pescuit este ca si cu hainele: depinde in ce te simti confortabil !
Este posibil sa te simti bine in ginsi si adidasi, nu in costum Armani (original, sic !). Sau sa fii de-a dreptul stinjenit in chiloti Catalin Botezatu !
Pacat ca s-a stricat vremea !
Duminica placuta !
-
- utilizator nou
sal stefan28
eu am un gipo de 2,4 m cu care ma impac excelent, actiune 10-40g: cind este strinsa are 40 cm: primele 4 tronsoane de la baza sunt ranforsate(pe exterior): are inele largi matisate, astfel incit se stringe f bine.
in paralel este si varianta de 2,7 m, actiune 15-50g (vinzatorul o recomanda mai ales pt stiuca)
eu am un gipo de 2,4 m cu care ma impac excelent, actiune 10-40g: cind este strinsa are 40 cm: primele 4 tronsoane de la baza sunt ranforsate(pe exterior): are inele largi matisate, astfel incit se stringe f bine.
in paralel este si varianta de 2,7 m, actiune 15-50g (vinzatorul o recomanda mai ales pt stiuca)