Lanseta noua

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

valeriu28
veteran
veteran

Re: Lanseta noua

Mesaj de valeriu28 » 14 Oct 2014, 10:09

Merci! Dau o fuga pe la market sa o vad azi, ca oricum e aproape de mine! O sa intreb si prin magazin, desi toti se vor uita dispretuitor la mine cand voi refuza lansetele de 500-700 lei recomandate de ei...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 14 Oct 2014, 16:08

postul meu nu a fost cu intentie peiorativa. o sa-ti dai seama singur ce am vrut sa zic. despre cormoranul ala am auzit si eu tot felul de experti. probabil n-au pescuit-o sau au uitat cu ce pescuiau acum cativa ani. eu am recomandat-o pt ca are un amic una si am vazut ce poate. daca nu-ti place, uita-te un pic si la asta. ar fi o idee buna sa intri si la sectorul de vanzari cumparari si sa pui un anunt. poate iti ofera cineva un bat bun in bugetul tau.

Nightwish
junior
junior

Mesaj de Nightwish » 14 Oct 2014, 21:52

Ideea e ca poti gasi mult mai usor o lanseta corecta la un pret bun decat o mulineta... :evil:
Sa ne tii la curent cu ce ai luat si cum ti se pare achizitia. :D

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 14 Oct 2014, 23:04

Sigur!
Multumesc grizzly pt link
Azi, nu m-am putut abtine si am fost iar 2 ore la pescuit, un atac violent, decisiv, si o guma offset lestata 5gr devorata de una bucata stiuca de 1.3 kg. lanseta si-a facut treaba, mulineta a fost excelenta. fara nici un comentariu, cuminte si supusa, direct pe mal !

Am lansat azi de cateva ori cu lanseta unui prieten, cormoran sportsline sau sportline, 2.10, 5-25 gr
Putin cam moale pt gusturile mele, cam prea flexibila pt intepat corect (aici intervine firul textil ) insa arunca un vobler de 10 grame la marea arta...
destul de senzitiva in apa insa nu foarte.
ramane sa ma duc pe la total sa vad ce gasesc, macar sa-mi fac o idee... nu am ajuns azi din cauza "stiucii" insa maine promit ca ma duc sa testez niste betze.
ar fi fost foarte fain sa poti testa un batz inainte.....apoi daca e pe cerinte sa il cumperi

toata stima!

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 15 Oct 2014, 21:17

Cormoran nu e prea laudat nicaieri, nici pe forum, nici prin magazinele de specialitate.

Daca nici Cormoran nu este de incredere(made in Germany) atunci nu stiu ce sa spun :?: ,eu am auzit numai lucruri bune despre aceasta firma,face bete foarte bune,si cea ce stiu este ca si blank foarte reusit :respekt:

Nightwish
junior
junior

Mesaj de Nightwish » 15 Oct 2014, 23:42

cristian herban scrie:Cormoran nu e prea laudat nicaieri, nici pe forum, nici prin magazinele de specialitate.

Daca nici Cormoran nu este de incredere(made in Germany) atunci nu stiu ce sa spun :?: ,eu am auzit numai lucruri bune despre aceasta firma,face bete foarte bune,si cea ce stiu este ca si blank foarte reusit :respekt:

:lol: :lol:

Nu stiu ce lansete mai face Cormoran, n-am mai avut una in mana de multa vreme...
Presupun ca au si produse bune, in orice caz pe vremuri aveau.
Doar ca este o diferenta enorma intre "Designed & Enginered in Germany" si "Made in Germany" :twisted:
Dupa cate cunosc, in Germania la ora actuala doar Sportex mai face blankuri si asambleaza lansete, dar nu sunt foarte sigur. :wink:
In fine, important e sa-si gaseasca omul o lanseta care sa-i fie pe plac, la pretul pe care e dispus sa-l plateasca si sa prinda stiuci cu ea, e mai putin importanta firma.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 16 Oct 2014, 10:06

Buna din nou,
Va rog pentru o ultima idee:

Ieri, discutand una alta despre pescuit, am inteles ca ar fi mai indicata o lanseta de 2.40, pentru pescuit de pe mal, aruncarea fiind net superioara ca si distanta.
Pana la urma, eu pescuiesc momentan cel putin 70% de pe mal, si deja am o lanseta de 2.10 m daca voi avea ocazia pescuitului din barca.
Ar fi, prin urmare indicat sa diversific putin gama si sa iau ceva de 2.40m ?

Pe de alta parte, acum folosesc 15-40 gr putere aruncare, insa eu nu am nimic in trusa mai mare de 40 grame. cea mai mica guma are in jur de 5 grame, folosesc de obicei gume relax lestate care au in total 12-14 grame. cel mai mare vobler are 20 grame, si e preferatul meu la aruncari departe.
O alta idee e ca poate, desi nu suna profesionist, voi folosi lanseta ocazional si la pescuit usor, pentru biban, clean, pastrav. desi ma voi chinui putin. Momentan inca asimilez, si nu-mi permit cate un echipament pt fiecare specie.
ar fi un compromis bun sa aleg una din versiunile de mai jos? cu o putere de 10-30 grame sa se incadreze in greutatea utilizata de obicei?

http://xxx.ro/pescuit-la-rapit ... -2buc.html

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 16 Oct 2014, 10:11

din pacate nu se pot vedea linkurile de mai sus, le listez din nou aici

http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 23481.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 15218.html
sau
Lanseta Okuma New Safina Spin 2.40m, 7-28g, 2buc

gasita la un alt magazin de profil

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 16 Oct 2014, 18:52

Gata, am luat-o!
O postare noua si 3 pagini umplute... timp pierdut (dar cunostinte noi acumulate, va multumesc) benzina pe la mai multe magazine, impresii multe cu prietenii, si in final:
Okuma Safina X spin - 10-36gr, 2.40 m, 8 inele Sic, mandrina normala, mufare spigot cred, maner de eva si jos pluta.
Destul de greutza, cred ca fuge spre 200 grame. actiune fast
Pretul, modic, 110 lei, destul de mult pentru un zgarcit ca mine care a lucrat cu scule ieftine pana acum... dar trebuie sa evoluam ZIC!
e destul de rigida, si trebuie sa ma obisnuiesc cu 2.40m.
Inteparea e foarte ferma, asta e clar, senzitivatea exista in apa, insa nu e foarte stralucita, nu se compara cu Diamantu de 30 lei din Dragon, insa aruncarea e la marea arta. aveam vreo 60 m de fir pe mulineta, si cu al meu dorado drunk de 20 gr floating, mi-a luat tot firul pana la capatul tamburului. Mai am pana ma obisnuiesc cu ea, pare o lanseta robusta, care face fata unui peste marisor.

Va multumesc mult pentru toate replicile si sfaturile care m-au ajutat sa aleg aceasta noua "jucarie"..

Aaa, inca ceva, zic profesorii ca s-ar preta foarte bine la salau. Om videa...

lionking80
junior
junior

Mesaj de lionking80 » 16 Oct 2014, 19:08

valeriu28 scrie: Azi, nu m-am putut abtine si am fost iar 2 ore la pescuit, un atac violent, decisiv, si o guma offset lestata 5gr devorata de una bucata stiuca de 1.3 kg.
Si ai dat-o cu capu de pamant sa recunoasca ca e caras?
:D

Scrie răspuns