Lanseta noua

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

valeriu28
veteran
veteran

Re: Lanseta noua

Mesaj de valeriu28 » 13 Oct 2014, 11:57

Multumesc,

Pentru cei care ati folosit asa ceva, pescuind la stiuca, in mod clar voi aborda zone cu multa vegetatie.
Desi lanseta mea e foarte ieftina, o lanseta din carbon cu maner de pluta, 2.10m si 15-40grame putere de aruncare, imi place foarte mult cum se descurca, e foarte precisa, ma ajuta mult in aruncari, mai ales la voblere de 20 grame, si am o senzitivitate foarte buna !!
practic, la recuperare, simt orice fir de vegetatie, simt inclusiv vibratia nalucii, mai ales miscarile oscilante ale voblerelor de suprafata, cu barbeta.
Din pacate, fiind o lanseta extrem de ieftina, mandrina deja s-a rupt, inelele s-au cam ros, iar pe alocuri, carbonul e destul de ciupit, desi am folosit-o maxim 20 partide.
Am nevoie de ceva similar, foarte senzitiv in apa, care sa asigure o intepare buna la nevoie, si care sa imi transmita tot ce se intampla cu naluca mea sub apa.
Din cate imi scrieti si din ce-am mai citit, safina x spin e destul de rigida, nu stiu in ce masura transmite blankul toata activitatea de sub apa...
Mai ales ca folosesc doar textil...

Orice propunere pana la 100 lei e apreciata.
O sa trec pe la total sa verific si lansetele propuse de colegi mai sus.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 13 Oct 2014, 19:58

Pentru cei care cunosc, acum folosesc o lanseta de 30 lei...Diamant Alb, din Dragon. mi-a fost recomandata de un prieten, efectiv sunt indragostit de ea, insa v-am zis mai devreme problemele cu care ma confrunt. nu am ratat nici o stiuca, inteparea a fost perfecta, atacul resimtit chiar si cand a muscat firav, lanseta 2.10 m si 15-40 gr.
Stiu ca multi ma veti critica, e prea ieftina pt majoritatea, insa sincer mi se pare excelenta. nu am incercat-o la stiuci peste 2kg sa vad cum merge, dar drillul e precis si frumos la cele sub 2 kg. Pana acum nu mi-au intrat mai mari. Avantajul ei e ca practic se comporta ca un sonar. simt orice fir de vegetatie, orice lovire a nalucii.
Deci, va rog, oferiti-mi posibilitatea sa evoluez, si recomandati-mi ceva similar intr-un buget de max 150 lei.
Multumesc

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 13 Oct 2014, 20:23

nu te supara, dar
1. ce ai tu nu e carbon
2. ce ai pescuit tu nu e stiuca
astea fiind spuse, incearca cu incredere lanseta asta. duce cateva kg de stiuca.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 13 Oct 2014, 21:29

E la fel de carbon ca si Cormoranul :lol:
Urasc atarnatorii!

smoofssmoofs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de smoofssmoofs » 13 Oct 2014, 21:59

Salut. In primul si primul rand nu inteleg de ce daca esti foarte multumit de lanseta curenta vrei sa o schimbi. Vorba aia, if it works, don`t fix it. Dar, pe de alta parte, acelasi lucru l-am facut si eu la cateva saptamani dupa ce m-a prins febra spinning-ului. Folosesc acum o lanseta Baracuda Jet Spin 2,4 m 10-30 gr actiune. E o lanseta cu actiune fast care pana azi cel putin eram convins ca e lanseta de salau (la asta am si folosit-o dealtfel). Am vazut-o dimineata insa prezentata intr-o emisiune F&H, emisiune in care a fost folosita pentru pescuitul stiucii, iar cel ce o testa, un pescar de spinning cunoscut in Romania, o lauda ca fiind ok (trebuia sa o laude, doar era lanseta sponsorului).
Nu am avut mari asteptari de la ea in momentul achizitiei (momentan tintesc spre o Abu Garcia Vendetta 802M 2,43m), insa au fost cateva cazuri in care am ramas uimit de rezistenta stimabilei. Vorbesc aici de o lanseta de carbon batuta/scapata de/pe bolovani atat de tare incat eram sigur ca la prima lansare se va face bucati. Rezista insa cu voinicie. Pentru o lanseta la 110 lei + taxele de transport (o gasesti pe okazii), e recomandarea mea oricand.
In mod ironic, unul dintre principalele ei avantaje e pentru mine un dezavantaj. Pescuiesc de pe mal, ceea ce inseamna ca fiecare metru in plus poate face diferenta; lanseta are 8 inele, din care 2 (antepenultimul si penultimul de la baza spre varf) sunt putin inclinate astfel incat firul sa fie in permanenta in contact cu ele. De ce avantaj? pentru ca un fir care e in permanenta in contact cu inelele are sanse mult mai mici sa faca peruci. Se va intinde corect si nu va flutura de capul lui in vant. De ce dezavantaj? pentru ca un fir care se freaca de multe inele va rezulta inevitabil intr-un lanseu mai frustrant (distanta redusa).
Altfel, lanseta e usoara, prezentabila (daca te intereseaza si asta), inelele chiar daca folosesc doar multifilament nu s-au ros absolut deloc, iar mufarea este inversa (lucru care, desi nu inteleg de ce, ma deranjeaza la Abu Garcia - mufarea cu spigot).
Repet: nu am folosit niciodata lanseta pentru stiuca, dar la cum se comporta la salau, nu as avea emotii sa o testez si la rapitorul suprem.

Bafta multa orice ai alege.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 13 Oct 2014, 22:10

grizzly scrie: astea fiind spuse, incearca cu incredere lanseta asta. duce cateva kg de stiuca.
6 inele pe un 2.40?
Mare economie au facut astia :lol:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 13 Oct 2014, 22:37

la banii aia vreti si carboane si inele. voi. omul a cerut altceva.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 14 Oct 2014, 08:18

grizzly scrie:la banii aia vreti si carboane si inele. voi. omul a cerut altceva.

Salutare,
Aseara am adormit destul de repede nu am apucat sa va raspund.
Pt grizzly
1. n-o fi carbon lanseta mea, dar chiar nu ma intereseaza, poate sa fie si stejar, plastic, fier, orice, atata timp cat se incadreaza in cerintele mele de incepator
2. asa cum am afirmat, nu sunt un profesionist, inca nu am invatat sa scot din apa serpi cu dinti de 10kg, insa am cateva trecute de 1kg, deja nu mai e marlita, e stiuca. data viitoare, dupa ce o scot din apa, o dau cu capu de pamant pana recunoaste ca e caras. Am inteles ideea transanta prezentata de tine oricum.
Cormoran nu e prea laudat nicaieri, nici pe forum, nici prin magazinele de specialitate. 2.40 e prea mult pt mine, chiar daca dau de pe mal. Am o telescopica de 2.40 si ma descurcam ff greu cu lungimea ei la inceput.

Mai departe, corect, o laud, pt ca au laudat-o si altii care au facut lansari cu ea, dupa ce au lansat cu alte 1000 betze. dar degeaba e batul bun, daca mandrina s-a rupt dupa cateva partide si inelele se rod din cauza frecarii cu textilul.
Pana acum sunt sigur de 4 aspecte:
putere 10-40 grame, sau oriunde in aceasta clasa
greutate totala sub 150 grame
lungime 2.10 m
inele rezistente la frecare, SiC, titanuim oxide, etc

lionking80
junior
junior

Mesaj de lionking80 » 14 Oct 2014, 09:04

valeriu28 scrie:data viitoare, dupa ce o scot din apa, o dau cu capu de pamant pana recunoaste ca e caras.
Asta e tare. :D

Nightwish
junior
junior

Mesaj de Nightwish » 14 Oct 2014, 09:40

Buna,

Daca poti sa depasesti putin bugetul, incearca sa pui mana pe asta:

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 29617.html

Sincer, ti-as fi recomandat versiunea m, dar se pare ca nu o au pe stoc (asa ca le da mana sa o propuna in promotie.. :twisted: )

Eu folosesc versiunea 2,4 MH de vreo 4 ani de zile, transportata fara husa in general, pescuit si pe mare si pe apa dulce, cu mono si textil si saraca rezista. :lol:
Mandrina e OK, inelele sunt in numar suficient si inca sunt in stare buna, vopseaua e la locul ei...
Ziceam de versiunea M fiindca pe ala l-am avut in mana si cred ca ar fi arhisuficient pentru stiuca, dar vezi si cum ti se pare MH-ul.

Scrie răspuns