laban la artificiala?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bivanus
junior
junior

laban la artificiala?

Mesaj de bivanus » 21 Aug 2005, 15:35

labanul nu e peste rapitor dar am auzit mai multe istorisiri ca in anumite conditii devine interesat si de lingurite sau pestisori artificiali.stie cineva mai multe? am avut ocazia sa incerc la mare cu un mic vobler portocaliu de la Rapalla si am luat doi bacaliari frumusei si o palamida.
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Aug 2005, 23:56

Mie mi s-a intimplat o singura data. Am prins un laban la vobler. Era in delta Ebro. Vezi articolul pe site.

Tudor

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 22 Aug 2005, 14:15

Am citit articolul si am vizitat si site-ul frantuzesc. ce pot sa spun :roll: vreau si eu! Prin "bar" sau "lup de mare" se intelege cumva "lufar"? mi-a muscat odata ceva de era sa scap lanseta in mare si nu am stiut ce era.dupa ce am mai frunzarit forumurile am intilnit un comentariu de la wavedancer:"trage de zici ca e submarin".cred ca asta era.am vazut in larg exemplare frumoase dar nu au vrut sa puna botul.
In legatura cu labanul: cumva mai tii minte ce vobler era ? macar culoarea si marimea ? Eu am incercat cu un mic vobler de apa dulce de la Rapala. E un pestisor portocaliu care oscileaza foarte realist in apa.Bacaliarul a fost interesat (desi astia trag la orice: taparina, montura de guvid etc.) si a muscat si palamida - plus un pescarus saracu , de abia l-am scos :lol:
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 22 Aug 2005, 14:22

bivanus, labanul asta e peste de pe la noi? marea neagra? :oops:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2005, 14:22

Lufar in franceza e tassergal. Lupul de mare e loup de mer in Mediterana si se numeste bar in Atlantic.

Labanul ala l-am prins cu un B'freez pointer 100 S de la Lucky Craft. Deci voblerul are 10 cm. Insa era o concentratie foarte mare de labani acolo altfel nu prea cred ca s-ar da ei la voblere.

Oricare ar fi pestii oceanici sunt mult mai combativi decit cei de apa dulce. Cam de fiecare data ai impresia ca ai agatat un submarin.

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 22 Aug 2005, 14:42

tot una cu chefalu??

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2005, 15:13

Uite cum arata.

Imagine

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 22 Aug 2005, 15:20

frumos!
La musca pe mare?? :roll:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Aug 2005, 15:29

Pe asta nu l-am prins eu. Nu prea ma intereseaza labanul si nu il pescuisc in mod specific. Fotografia am gasit-o pe net si am pus-o doar ca stie toata lumea despre ce vorbim.
Dar se poate pescui la musca si in mare dar si in riuri unde urca foarte departe de mare.
A era sa uit. Cind vezi trecind un banc de labani pe riuri ai impresia ca sunt cleni. In apa seamana tare mult cu cleanul.

alec
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alec » 22 Aug 2005, 15:36

am gasit si eu inre timp ceva pe http://www.pescuitulsportiv.ro/pag/labanul.html

Scrie răspuns