laban la artificiala?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Labanul intra din ce am vazut la musca . Cind marea ii in conditii pestele se invirte pe la suprafata si culege orice chestie care ar putea constitui o masa pentru el . am vazut aglomerari de labani unde daca aruncai un muc de tigara sareau ca lupi pe el , dupa care il scuipau , normal . Intra pe riuri si ii acolo unde da in voblere si in linguri oscilante mici . Tot acolo cade si la japca . In mare se pare ca nu-l intereseaza asa mult artificialele si prefera naturalul .
Lupul ala de mare ii cunoscut ca lavrac , nu lufar , din cite stiu eu . Oricum , Wave si fff-ul ar putea spune mai multe .
Fir Intins!!!
PS: Bivanus , inca nu ti-a ruginit ancora la voblerul ala portocaliu de apa dulce ! Si ai grija cu frina ca astia de apa sarata is mai nervosi in general !
Lupul ala de mare ii cunoscut ca lavrac , nu lufar , din cite stiu eu . Oricum , Wave si fff-ul ar putea spune mai multe .
Fir Intins!!!
PS: Bivanus , inca nu ti-a ruginit ancora la voblerul ala portocaliu de apa dulce ! Si ai grija cu frina ca astia de apa sarata is mai nervosi in general !
alec , despre pesti&pescuit in Dobrogea incearca http://www.epescuit.ro/
despre laban,chefal,lufar etc. gasesti la sectiunea "Pesti Marini"
SF din pacate nu am reusit sa identific voblerul. s-ar putea sa fie Rapala doar cu inscriptia. in schimb , ancora nu mi-a ruginit deloc, doar inelele intermediare de prindere arata mai negre.
"am vazut aglomerari de labani unde daca aruncai un muc de tigara sareau ca lupi pe el , dupa care il scuipau , normal"
asa e, tocmai in asta consta smecheria pe care as vrea sa o incerc, dar luna asta am ratat marile adunari.am inteles de la altii mai experimentati ca mine ca si in mare au tendinta sa muste si sa scuipe,dar nimeni nu a avut curiozitatea/rabdarea /bani de aruncat
sa vada pe incercate cam ce momeala ar trebui. e mai simplu la japca 
suna bine cu musca dar nu cred ca in marea noastra din pacate (o sa incerc totusi desi e mai complicat).de ex in marea adriatica se infasoara o duzina de cirlige de 1 in jurul unei piini si se arunca in mare.peste 3-4 ore se scoate cu sanse mari de captura la laban.fa la noi asta si e pacat de piine
dau la este cu o lanseta frantuzeasca de 1.8m (fibra de sticla masiva) si cu o mulineta AbuGarcia Cardinal 105R (fir de 0.28 + inaintas de 0.4 sau taparina in functie de caz)asa ca orice peste 500 de grame e submarin
cind am zis ca era simi zboare din mina nu glumeam
zicea wavedancer intr-un topic din 2004 ca de 20 de ani nu a mai vazut lufar de 4-5 kg.eu am vazut posibil mai mari dar nu au vrut sa puna botul la nimic.vreo sugestie?
SF din pacate nu am reusit sa identific voblerul. s-ar putea sa fie Rapala doar cu inscriptia. in schimb , ancora nu mi-a ruginit deloc, doar inelele intermediare de prindere arata mai negre.
"am vazut aglomerari de labani unde daca aruncai un muc de tigara sareau ca lupi pe el , dupa care il scuipau , normal"
asa e, tocmai in asta consta smecheria pe care as vrea sa o incerc, dar luna asta am ratat marile adunari.am inteles de la altii mai experimentati ca mine ca si in mare au tendinta sa muste si sa scuipe,dar nimeni nu a avut curiozitatea/rabdarea /bani de aruncat

suna bine cu musca dar nu cred ca in marea noastra din pacate (o sa incerc totusi desi e mai complicat).de ex in marea adriatica se infasoara o duzina de cirlige de 1 in jurul unei piini si se arunca in mare.peste 3-4 ore se scoate cu sanse mari de captura la laban.fa la noi asta si e pacat de piine
dau la este cu o lanseta frantuzeasca de 1.8m (fibra de sticla masiva) si cu o mulineta AbuGarcia Cardinal 105R (fir de 0.28 + inaintas de 0.4 sau taparina in functie de caz)asa ca orice peste 500 de grame e submarin

zicea wavedancer intr-un topic din 2004 ca de 20 de ani nu a mai vazut lufar de 4-5 kg.eu am vazut posibil mai mari dar nu au vrut sa puna botul la nimic.vreo sugestie?
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
[quote="bivanus"]alec , despre pesti&pescuit in Dobrogea incearca http://www.epescuit.ro/
Merci! studiez acum !
Merci! studiez acum !

alec, daca vrei date proaspete de la fata locului ,vezi ca e si acolo un forum mic dar dobrogean 
eugen, am vazut lufar frumos anul asta la sfirsitul lunii iulie in largul marii
(20-24km).cred ca alerga stavridul si aterina .s-a prins la taparina stavrid frumusel si ceva palamida. eu m-am jucat un pic cu citeva voblere dar fara succes deosebit
stii mai multe detalii despre mustele la care a muscat laban?

eugen, am vazut lufar frumos anul asta la sfirsitul lunii iulie in largul marii
(20-24km).cred ca alerga stavridul si aterina .s-a prins la taparina stavrid frumusel si ceva palamida. eu m-am jucat un pic cu citeva voblere dar fara succes deosebit

buna treaba cu lufarii, pacat ca nu se apropie de mal. e cam greu sa lansezi 20km. 
despre muste am doar o idee foarte vaga. scrie-i un mesaj privat lui fff.
il gasesti in lista utilizatorilor de pe site sau pe celelalte site-uri de pescuit, avp, pescarul.com, stii tu care mai sunt. este tot constantean asa ca s-ar putea sa va cunoasteti.

despre muste am doar o idee foarte vaga. scrie-i un mesaj privat lui fff.
il gasesti in lista utilizatorilor de pe site sau pe celelalte site-uri de pescuit, avp, pescarul.com, stii tu care mai sunt. este tot constantean asa ca s-ar putea sa va cunoasteti.
[quote="bivanus"].de ex in marea adriatica se infasoara o duzina de cirlige de 1 in jurul unei piini si se arunca in mare.peste 3-4 ore se scoate cu sanse mari de captura la laban.fa la noi asta si e pacat de piine[/quote]
Metoda asta ii la fel de populara in jurul Mediterranei cum ii bomba la noi . Rezultatele is insa cam la fel , adica submediocre .
Fir Intins!!!
Metoda asta ii la fel de populara in jurul Mediterranei cum ii bomba la noi . Rezultatele is insa cam la fel , adica submediocre .
Fir Intins!!!
apropo de bomba, am fost duminica la pescuit si desi nu am luat nimic am gasitvreo doua locuri de tinut minte.dar cu ce crezi ca dadeau bastinasii? cu bomba! si ce crezi ca scoteau? crapceni frumosi de 4-5 kg. si nu unul doi.asa ca submediocra parca nu cred ca e bomba.barbara daca vrei da.nu sunt eu prea sensibil de fel dar am vazut si cazuri cind smulgeau cirligele cu tot cu ochi fara ca macar sa le dea una in cap.