la stiuca pe Sacalaia, jud. Cluj

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Noi 2007, 01:01

kta.fisherman scrie:sa dai la lingurita alba
ma dar tu reinvii toate topicurile din 2005 :lol: :lol: :lol:

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 24 Noi 2007, 09:03

Va multumesc de sfaturi
Am stat vreo 4 0re pe balta si am incercat lingurite gipo albe , rotative dam,
si voblere salmo hornet h5 floating si sinking.
Din pacate nu am putut sa stau pana la apus.
Am fost 2 pescari si am dat si la spining si la troling ( pentru a testa adancimea cu sonarul) insa nu am avut nici o muscatura.
Altfel a fost minunat vremea excelenta si foarte relaxant.
La cabana se lucreaza si spera ca la primavara sa aiba conditii de cazare civilizate.
As propune pentru ca sa nu axiste nici o posibilitate de a starpi stiucile din lac sa se interzica total pescuitul stationar fiindca vin pescarii si spun ca dau doar la alti pesti dar au fost cazuri cand sau dus la coada laclui si aveau 14 bete la pestisor( informatia de la cabanierul nou).
Dupa ce prind stiucile le arunca pe mal. singura solutie pe care o vad este de a interzice orice alta forma decat spinningul si ai controla la intrare si pe lac.
Poate ar fi normal ca paznicul sa aiba un motor electric pentru a fi mai mobil si sa fie desfiintate locurile de intrare pe lac.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Noi 2007, 09:45

adriand scrie:Va multumesc de sfaturi

As propune pentru ca sa nu axiste nici o posibilitate de a starpi stiucile din lac sa se interzica total pescuitul stationar fiindca vin pescarii si spun ca dau doar la alti pesti dar au fost cazuri cand sau dus la coada laclui si aveau 14 bete la pestisor( informatia de la cabanierul nou).
Dupa ce prind stiucile le arunca pe mal. singura solutie pe care o vad este de a interzice orice alta forma decat spinningul si ai controla la intrare si pe lac.
:evil: :evil: :evil:

Incredibil ce inventiv e romanu domle.
Totusi, daca se aplica regulile la sange se poate face ordine. Am pescuit pe un lac de langa Bucuresti unde mi s-a recomandat sa eliberez pestii cat mai vizibil, adica sa-i arunc in apa sa faca fleosc. :shock: Asta pentru ca paznicii de pe mal sa vada ca i-am dat drumu si sa n-am probleme.
E drept ca taxa era prohibitiva - 60 RON, in schimb era paza ca lumea dar si peste. Si era un lac imens, Sacalaia e o baltuta prin comparatie.

Baietii aia cu 14 bete nu prea aveau voie sa intre pe apa, mai ales ca la Sacalaia e musai sa treci pe la cabana, altfel nu ai cum sa intri pe lac.
14 bete de pescuit cu pestisor la stiuca arata un pic altfel decat 2 vergi de stationar, nu?
E pacat de lacul ala.

Scrie răspuns