La curtea regelui clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Ian 2006, 11:36

in ce sens nu se compara? iti place mai mult cu rotativa sau dimpotriva?

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 03 Ian 2006, 13:11

Pescuitul la rotativa este marea mea pasiune,se vreo 2 ani numai la asta pescuiesc,nu se compara cu pescuitul la scobar sau la alte specii

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Ian 2006, 17:06

juventinu88 scrie:Pescuitul la rotativa este marea mea pasiune,se vreo 2 ani numai la asta pescuiesc,nu se compara cu pescuitul la scobar sau la alte specii
Desi nu mai pescuiesc la scobar de multi ani,pot sa-ti spun ca sa stii sa prinzi scobar e mare lucru,trebuie sa stii sa pescuiesti fin,pe cand la rotativa nu e mare lucru sa prinzi rapitori.
E frumos atat pescuitul la rotativa cat si pescuitul la scobar,doar atat ca e mai greu sa prinzi scobar decat sa prinzi,de exemplu clean la rotativa.
E greu sa compari un pescuit la rapitori cu un pescuit la pesti pasnici si pt. orice fel de pescuit trebuie sa fii priceput .
Si eu prefer pescuitul la rapitori cu momeli artificiale deoarece e mult mai comod intr-un fel ,decat pescuitul la pesti pasnici.

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Ian 2006, 17:12

Am uitat sa spun ca pt. mine cel mai frumos pescuit ramane pescuitul cu muste artificiale,nimfe, la pastrav si lipan si pot spune ca am pescuit la tot felul de pesti pana acum.

De gustibus....

Jean Scurtu

noname
veteran
veteran

jhj

Mesaj de noname » 03 Ian 2006, 17:36

Desi nu mai pescuiesc la scobar de multi ani,pot sa-ti spun ca sa stii sa prinzi scobar e mare lucru,trebuie sa stii sa pescuiesti fin,pe cand la rotativa nu e mare lucru sa prinzi rapitori.
dupa mine nu e chiar asa :wink: depinde foarte mult de zona, pescuitul scobarului are dificultatea lui si finetea lui dar si pescuitul la rotativa are o anumita dificultate nu consta numai in floscairea apei cu o paleta care se invarte si de care se agata rapitori. De rotative sunt cel mai indragostit dintre toate tablele iar despre pescuitul fin la scobar - este vorba despre acel talent si aceea inclinatie cu car te nasti si se activeaza odata sau mai tarziu, deci dupa mine e fals sa spui ca un pescuit e mai simplu decat altul sau mai frumos fiecare il percepe in stilul lui si ii acorda un anumit grad de dificlultate ce tine pe la urma(nu pana la urma) seama si de experienta.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2006, 11:19

juventinu88 scrie:Pescuitul la rotativa este marea mea pasiune,se vreo 2 ani numai la asta pescuiesc,nu se compara cu pescuitul la scobar sau la alte specii
Asa e.. e frumos sa pescuiesti la rotativa, la clean... dar nu se compara cu pescuitul la vobler la clean ;) Cand ai sa-i prinzi gustul (chiar daca e ceva mai costisitor) n-o sa mai renunti la el.
Eu abia astept sa incerc la clean la musca artificiala... Oare ar merge in perioada asta? :roll:

paul
Moderator
Moderator

Re: uiu

Mesaj de paul » 04 Ian 2006, 11:24

gippa scrie:Depinde de mreana, daca are peste kil nu simti nimic si pierzi exact cat te-a costat vobleru
Eh.. nu prea.. :) Simti tu ceva acolo, dar nu iti dai seama ce ca se intampla prea repede :)
Acu... e foarte interesant ca mreana "papa" si voblere.. Pe Buzau inca exista locuri cu mrene frumoase, peste 3-4 kile. Probabil asa ceva intr-o lanseta UL face un adevarat deliciu al pescuitului:)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Ian 2006, 11:44

Paul scrie:Eu abia astept sa incerc la clean la musca artificiala... Oare ar merge in perioada asta? :roll:
Merge, dar putin mai greu. Daca prinzi o zi cu soare si ii vezi la suprafata, atunci ii poti lua si la uscata. Altfel, mai mult la nimfa si streamere.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2006, 12:31

Multumesc Mihai...
Ce-i drept, am luat un clenut anul trecut in decembrie, la un streamer, legat ca inaintas la vobler. Desi voblerul era mic, atat cleanul cat si un avatel au preferat streamerul.
Daca ar fi sa adaptez vorbele cuiva, as zice ca streamer se numeste atunci cand folosesti echipament de fly in rest se numeste... "facatura"
Stie el cine e ;)

bo_locco
junior
junior

rugaminte

Mesaj de bo_locco » 04 Ian 2006, 14:11

Va vad profesionisti in teorii depre pescuitul cu "naluci"...ma puteti ajuta va rog si pe mine cu niste sfaturi: Cum se pescuieste la twister si in ce perioada a anului, si...care ar fi trucurile care ar trebui sa le stiu ca totusi sa prind ceva inainte"sa-mi cada umarul"...e replica voastra. Va multumesc anticipat daca veti avea tendinta macar de a-mi impartasi din cunostintele voastre. Ovidiu :shock:

Scrie răspuns